Ucraina poate întoarce războiul cu noua super armă a SUA: Prima țară din lume ce va lovi avioanele Rusiei cu NASAMS VIDEO

Sambata, 27 August 2022, ora 02:23
25386 citiri
Ucraina poate întoarce războiul cu noua super armă a SUA: Prima țară din lume ce va lovi avioanele Rusiei cu NASAMS VIDEO
Sistemul de apărare NASAMS poate întoarce războiul contra Rusiei FOTO: 19fortyfive

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina pe 24 februarie 2022 a depășit durata de 6 luni, iar Rusia nu și-a îndeplinit obiectivele inițiale de a cuceri întregul teritoriu al țării vecine. Acum, Statele Unite suplimentează cu șase sisteme de apărare aeriană tip NASAMS, care alături de cele 2 baterii IRIS-T din Germania, pot întoarce soarta războiului.

Ucraina primește noi sisteme de apărare aeriană NASAMS din Statele Unite, fiind astfel prima țară din lume care va opune această armă de top împotriva avioanelor Rusiei, potrivit 19fortyfive.

Acest lucru a fost posibil după ce Joe Biden a anunțat încă un ajutor militar al Statelor Unite în valoare de 2,98 de miliarde de dolari destinat Ucrainei pentru a face față agresiunii Rusiei.

O mare putere mondială, lovitură majoră dată lui Putin: Nu mai face afaceri cu Rusia decât la nivelul minim din 1997

NASAMS este un sistem de apărare aeriană produs de Norvegia și de firma americană Raytehon. Raza sa de acțiune este una medie, între 25 și 30 de kilometri și este conceput să contracareze dronele, elicopterele și toate tipurile de avioane de luptă.

În prezent, 9 țări operează acest sistem de apărare aeriană, printre care SUA, Spania, Norvegia, Țările de Jos, Finlanda, Lituania, Indonezia, Chile și Oman. El este dotat cu rachete antiaeriene, care pot zbura până la o altitudine de 21 de kilometri.

NASAM poate fi integrat pe vehicule militare (6x6 sau 4x4), care se por deplasa din loc în loc, fiind extrem de mobil, chiar și pe un teren dificil. Sistemul NASAMS funcționează cu un radar 3D în banda X MPQ-64.

O putere mondială umple visteria lui Putin: Afaceri cu Rusia cât Germania, Italia, Țările de Jos și Turcia la un loc

Armele secundare ale sistemului de apărare, care sunt integrate, sunt sistemul MANPADS asistat cu un fascicul laser RBS 70 și un tun Bofors de 40 mm, controlat de radar.

Luând în considerare faptul că Ucraina urmează să primească 6 baterii NASAMS din SUA (alte două au fost deja trimise la Kiev) și alte 4 baterii de apărare aeriană tip IRIS-T din Germania, ar însemna că Kievul va dispune în cele din urmă de o duzină de baterii moderne de apărare, care pot fi conectate în rețea.

Acestea pot face diferența pe câmpul de luptă, putând întoarce soarta războiului împotriva Rusiei. Aceste sisteme NASAMS cu rază medie de acțiune ar putea reduce amenințările cu rachete de croazieră ale Rusiei la adresa orașelor ucrainene.

Ucraina va trebui să aleagă unde va amplasa noile sisteme de apărare NASAMS, pentru apărarea unor orașe precum Kiev, Dnipro, Lviv sau în apropierea frontului la Harkov, Kramatorsk sau Mykolaiv.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Vor demisiona Ciolacu și Ciucă din fruntea PSD și PNL dacă pierd alegerile? Cum au răspuns cei doi lideri
Vor demisiona Ciolacu și Ciucă din fruntea PSD și PNL dacă pierd alegerile? Cum au răspuns cei doi lideri
Liderii coaliției PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au fost întrebați miercuri seară, 21 februarie, dacă vor demisiona de la şefia partidelor pe care le conduc în cazul în care...
Speranța de viață a unei alianțe PSD-PNL. Care sunt principalele piedici: ”Va trece testul alegerilor/ Nu ar fi o premieră”
Speranța de viață a unei alianțe PSD-PNL. Care sunt principalele piedici: ”Va trece testul alegerilor/ Nu ar fi o premieră”
Speranța de viață a unei alianțe electorale sau politice între PNL și PSD este incertă având în vedere miza atât de mare a acestui an electoral și fricțiunile deja existente dintre cele...
#sisteme aeriene, #sisteme rachete, #sisteme defensive, #arme Ucraina, #arme Ucraina SUA, #NASAMS , #Razboi Ucraina