Site-ul Poliției Române, atacat cibernetic de hackerii pro-ruși. Atacatorii au blocat accesul utilizatorilor

Autor: N.G.
Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 18:54
2296 citiri
Site-ul Poliției Române, atacat cibernetic de hackerii pro-ruși. Atacatorii au blocat accesul utilizatorilor
Foto: pixabay.com

Site-ul Poliției Române este nefuncțional sâmbătă după-amiază, cel mai probabil din cauza unui atac cibernetic.

Site-ul nu poate fi accesat, dar nu sunt probleme cu furtul de date, susțin surse din IGPR. Atacul are loc în aceeași zi în care hackerii pro-ruși de la Killnet au amenințat că vor ataca peste 300 de entități din România, pe listă fiind mai multe ministere, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri.

”Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române (www.politiaromana.ro) a fost respins astăzi, 30 aprilie, de către specialiştii în comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei. Atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta”, a transmis, sâmbătă, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că site-ul instituţiei conţine doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale Poliţiei Române.

”Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliţiei Române. Vom reveni cu detalii imediat ce situaţia va fi remediată”, au mai trasmis poliţiştii.

Printre instituţiile ale căror site-uri sunt vizate sunt Guvernul, Ministerul Finanţelor, Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii, MAI, dar şi ANAF, Jandarmeria Română sau STS.

Specialiştii au transmis o serie de recomandări pentru toţi cei vizaţi. ”Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică recomandă implementarea măsurilor de securitate cibernetică necesare asigurării funcţionării normale a paginilor web, a reţelelor şi sistemelor informatice, atât pentru cele personale, cât şi pentru cele care aparţin entităţilor de stat sau private.

DNSC face aceste recomandări în contextul în care o grupare de criminalitate cibernetica a publicat pe canalul de Telegram propriu informaţia că s-ar afla în spatele mai multor atacuri şi, totodată, a postat o listă de site-uri web din România (instituţii, media, partide politice, business, cultură, etc.) care, spun ei, vor fi în aceste zile noi ţinte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS)”, au transmis autorităţile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Rusia ar putea fi pregătită din punct de vedere militar să atace ţările NATO în decurs de 5 până la 8 ani, dacă va alege să facă acest lucru, după ce îşi va reconstrui forţele...
Kadîrov suferă de o boală gravă care poate duce la deces. Planurile Moscovei pentru a menține stabilitatea în Cecenia
Kadîrov suferă de o boală gravă care poate duce la deces. Planurile Moscovei pentru a menține stabilitatea în Cecenia
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, om de bază pentru regimul de la Kremlin, suferă de peste cinci ani de necroză pancreatică, o afecțiune care poate duce la deces. El ar fi fost la spitalul...
#site, #politie, #atac, #hackeri, #Rusia, #Killnet , #politie