Ziare.com

SIVECO Romania contribuie la dezvoltarea proiectului de cercetare ESTABLISH

de Romania
Joi, 27 Iulie 2017, ora 16:54

   

SIVECO Romania contribuie la dezvoltarea proiectului de cercetare ESTABLISH
SIVECO Romania este partener in proiectul ESTABLISH - Environmental Sensing To Act for a Better quality of Life: Smart Health, un proiect de cercetare ITEA 3 (EUREKA strategic ICT cluster programme), care se deruleaza in Cehia, Finlanda, Korea, Romania, Spania si Turcia, in perioada septembrie 2016 - decembrie 2019.

Obiectivul proiectului este asigurarea independentei persoanelor din grupurile vulnerabile (copii, femei, varstnici) fata de personalul medical specializat in recuperare si reabilitare din clinicile de recuperare si wellness.

In acest scop, vor fi dezvoltate aplicatii software care urmeaza sa colecteze si sa coroboreze date colectate de senzori de mediu (indoor si outdoor) si senzori comportamentali, si sa furnizeze feedback pe baza acestora, in timp real, oferind persoanelor aflate in clinicile specializate ajutorul necesar in activitatile cotidiene si in optiunile de tratament pe care le au.

Intre datele provenite de la senzori ambientali se numara cele referitoare la calitatea aerului, presiune atmosferica, temperatura, umiditate iar intre cele furnizate de senzorii biometrici, fiziologici si comportamentali intra, de exemplu, ritmmul cardiac si respirator sau numarul de pasi.

Pentru realizarea proiectului pilot din Romania au fost selectati elevi din clasa a a 9-a de la Colegiul National "Grigore Moisil" din Bucuresti, care s-au oferit voluntari pentru desfasurarea unor activitati de preventie si mentinere in forma, prin jogging zilnic, cu durata de o jumatate de ora, efectuat in curtea scolii sau in sala de sport, in afara orelor de curs.

Activitatile educationale desfasurate in vederea realizarii obiectivelor proiectului au inclus:

  • prezentarea modului de utilizare a bratarilor si a ceasurilor smart


  • prezentarea modului de functionare a senzorilor pentru inregistrarea temperaturii, a umiditatii si a presiunii atmosferice

  • analiza calitatii aerului utilizand date furnizate de Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului

  • prezentarea efectelor gazelor de sera si a particulelor de praf asupra organismului uman

  • responsabilizarea elevilor privind importanta mentinerii sanatatii prin activitati fizice

  • modul corect de efectuare a acestor activitati.

Activitatile educationale de prezentare s-au desfasurat in ore de dirigentie sau in afara orelor de curs.

Etapa urmatoare a proiectului prevede montarea unor senzori pentru masurarea calitatii aerului in curtea scolii, pentru a putea surprinde mai bine influenta lor asupra organismului uman tanar, in timpul executarii activitatilor fizice.

Activitatile propuse sunt in derulare, pentru colectarea datelor fiziologice ale elevilor, precum si a parametrilor de mediu, urmand sa fie corelate la finalizarea pilotului.

Activitatea desfasurata in cadrul proiectului ESTABLISH a fost prezentata la a 11-a editie a Conferintei internationale de tehnologie, educatie si dezvoltare (INTED 2017), din Valencia, Spania, intre 6 - 8 martie 2017, precum si la a 9-a editie anuala a Conferintei internationale de educatie si noi tehnologii de invatare (EDULEARN17), din Barcelona, Spania, intre 3-5 iulie 2017.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1092 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor