Alimentele la care trebuie să renunți ca să slăbești rapid fără să-ți pui sănătatea în pericol

Sambata, 12 Noiembrie 2022, ora 02:31
10622 citiri
Alimentele la care trebuie să renunți ca să slăbești rapid fără să-ți pui sănătatea în pericol
Bărbat care se luptă cu kilogramele în plus FOTO: Pixabay.com

Slăbirea rapidă nu este cea mai bună abordare deoarece duce doar la pierderea apei, mai degrabă decât a grăsimii corporale, potrivit publicației health.com.

Nutriționiștii spun, însă că dacă totuși vrei să slăbești rapid, poți să ții cont de câteva remedii.

Ce alimente nu trebuie să mai consumi

Cele mai multe tehnici de pierdere în greutate se concentrează pe alimentele pe care trebuie să elimini. Pentru rezultate rapide, vei vedea cel mai mare impact atunci când renunți la alimentele procesate, inclusiv la fast-food, dar și la alimentele dulci, cum ar fi bomboanele sau sucurile.

Trebuie să renunți și la produsele realizate cu făină albă rafinată și zahăr, inclusiv cele de panificație, dar și la cele bogate în sodiu, cum ar fi pizza congelată.

De ce nu sunt bune alimentele dulci și cele de tip fast-food

Aceste alimente pot declanșa retenția de apă și balonarea, ceea ce îți poate afecta greutatea pe cântar și modul în care ți se potrivesc hainele.

De asemenea, în general, aceste alimente conțin o cantitate mai concentrată de calorii sau carbohidrați per porție, ceea ce poate crea surplus care interferează cu pierderea în greutate.

Aceste alimente sunt de obicei lipsite de nutrienți și fibre. Acesta din urmă întârzie revenirea foametei și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și de insulină, care sunt legate de gestionarea greutății.

Ce alimente trebuie să consumi

Dacă nu vei mai avea în bucătărie aceste alimente, asigură-te că le vei înlocui cu cele bogate în nutrienți.

Legumele fără amidon sunt în fruntea listei de alimente care trebuie încorporate în fiecare masă. Majoritatea furnizează 25 de calorii și au un conținut scăzut de carbohidrați, în timp ce au multe fibre și nutrienți.

Legumele crude poți să le pregătești la grătar. Poți să amesteci culorile și tipurile pentru a absorbi o gamă mai largă de nutrienți și antioxidanți.

Amestecă, de exemplu, spanacul sau varza într-un smoothie la micul dejun sau prăjește legume precum roșiile, ciupercile, ceapa și verdeața cu ouă.

Mese cu proteine slabe, grăsimi sănătoase și porții mici de carbohidrați

Proteinele pot include surse vegetale sau animale, inclusiv pudra de proteine ​​de mazăre în smoothie-uri, linte și fasole, ouă crescute sau pește.

Grăsimile sănătoase stimulează sațietatea și te mențin sătul mai mult timp. Poți să amesteci untul de nuci într-un smoothie, servește avocado cu ouă și amestecă salatele cu ulei de măsline extravirgin.

Nu omite carbohidrații din cereale integrale

În cele din urmă, nu omite carbohidrații din cereale integrale, bogate în nutrienți, cum ar fi orezul brun și quinoa, legumele cu amidon (inclusiv cartofii cu piele și dovleceii) și fructele proaspete.

Ce să bei și ce să nu bei

Nu trebuie să renunți la cafea, dar adaugă puțin lapte vegetal neîndulcit, zahăr în sirop crud sau de arțar și scorțișoară, mai degrabă decât zahăr rafinat sau îndulcitori artificiali și smântână sau lactate.

Singura băutură consumată ar trebui să fie apa plată. Dacă nu îți place, poți să o aromatizezi cu mentă proaspătă, castraveți, ghimbir sau bucăți de fructe de sezon.

Alcoolul trebuie eliminat

Elimină alcoolul, cel puțin pe termen scurt. Pe lângă caloriile sale, alcoolul este un stimulent al poftei de mâncare și scade inhibițiile, astfel încât este mai probabil să mănânci în exces.

Pentru o strategie pe termen mai lung, limitează consumul de alcool la câteva ocazii pe săptămână.

Cine nu trebuie să încerce să slăbească rapid

Dacă ai antecedente de dereglare a alimentației sau dacă încercările anterioare de scădere în greutate au dus la sentimente de depresie, anxietate, furie, singurătate sau alte emoții, nu recurge la slăbirea rapidă.

Nu uita că sănătatea include atât bunăstarea fizică, cât și cea emoțională, iar dacă accentul pus pe pierderea în greutate îți dăunează sănătății mentale, nu este în regulă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
Cancelarul german face apel la Israel să „contribuie la detensionare” după atacul iranian. „Este un succes care nu trebuie risipit”
Cancelarul german face apel la Israel să „contribuie la detensionare” după atacul iranian. „Este un succes care nu trebuie risipit”
Cancelarul german Olaf Scholz a chemat luni Israelul să „contribuie la detensionare” în Orientul Mijlociu după atacul iranian fără precedent din weekend, transmite AFP. Cancelarul...
#slabire rapida, #alimente bune slabit, #sfaturi, #nutritionisti , #slabire