Noi strazi din Slatina intra in programul de reabilitare a retelelor de apa si canal

   

Chiar daca vremea nu s-a incalzit, lucrarile de reabilitare ale retelelor de apa si canalizare din Slatina se desfasoara conform programului stabilit. Mai mult de atat, in unele zone din oras, lucrarile au fost finalizate, si urmeaza sa fie puse in functiune noua retea.

Desi vremea nu pare sa se schimbe in viitorul apropiat, echipele de muncitori care reabiliteaza retelele de apa si canalizare din orasul nostru nu iau nicio pauza de la lucru. Pe unele strazi din Slatina au inceput noi lucrari de modernizare a sistemului de alimentare cu apa si a celui de canalizare. Pe strada Cireasov, reteaua de canalizare a fost inlocuita pe mai mult de jumatate din distanta. "Pe strada Artileriei s-a inceput sa se lucreze din ambele parti, pe reteaua de canalizare. Se poate lucra in acest fel pentru ca sunt doua pante de curgere ale retelei: de pe strada Draganesti spre Nicolae Iorga, un sens, si de pe bulevardul A.I. Cuza spre Nicolae Iorga, un alt sens. S-au inceput si lucrarile la reteaua de alimentare cu apa potabila pe strada Basarabilor si spre Manastirea Clocociov", a spus Florea Rata, directorul sediului secundar al Companiei de Apa Olt. "Firma care se ocupa de lucrari si-a adus utilaje noi si echipe de muncitori, ca sa intensifice ritmul de lucru. In curand vor incepe sa lucreze pe strada Oltului, la reteaua de canalizare, iar in luna mai sunt programate lucrari pe strada Prelungirea Tunari. Momentan, se lucreaza si la reabilitarea retelei de apa si canal de pe strada Tudor Vladimirescu, pana la iesirea spre Curtisoara", a adaugat Florea Rata. Pe Aleea Rozelor, muncitorii sunt pe ultima suta de metri, urmand ca in curand noua retea de alimentare cu apa sa fie pusa in functiune. O alta zona in care lucrarile se apropie de final este cea de pe strada Ecaterina Teodoriu, mai precis zona pietei Steaua.

La statia de epurare se demoleaza paturile de uscare a namolului

"In perioada de iarna, la statia de epurare a apei din muncipiul Slatina, echipele de muncitori au demolat cele doua metantancuri in care se producea biogaz. Urmeaza sa fie demolate si paturile de uscare a namolului", a declarat Florea Rata. La statia de pompare Salcia se monteaza un grup de pompe de presiune, care va asigura alimentarea cu apa potabila a orasului Piatra-Olt. Tot in Piatra-Olt se lucreaza la introducerea conductei de apa si la curatirea forajelor prevazute in proiect, prin inlocuirea electropompelor si imprejmuirea cu gard a acestora.

Florina Oporanu
Marti, 08 Martie 2011, ora 00:11
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Un fost consilier local a murit!
Primaria orasului Corabia a anuntat trecerea in lumea fara de dor a fostului consilier local, Viorel ...
MANAGER NOU LA UN SPITAL DIN OLT
Spitalul Orasenesc Bals are o noua conducere. Este vorba despre Catalin Serban. Acesta o inlocuieste ...
Incendiu la un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii din Slatina
Un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii, din municipiul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor