Articole despre "expozitie pictura galeria artis"

Rezultatele 1 - 30 din 69 (0.411 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

MARIUS BURHAN prezinta expozitia "LUMEA INTREAGA E O SCENA"

Vineri, 07 Februarie 2020, ora 14:21

MARIUS BURHAN prezinta expozitia "LUMEA INTREAGA E O SCENA"Expozitia pe care o supunem atentiei publicului slatinean face parte dintr-un periplu artistic circumscris de Marius Burhan ideologiilor politice contemporane. Proiectul conceput de artist a debutat in anul 2015 si reprezinta un studiu care vizeaza implicarea si statutul artistului in societatea cotidiana, fiind prezentat prin intermediul unor expozitii itinerante organizate in cadrul unor institutii muzeale prestigioase precum cele din Braila, Curtea de Arges, Constanta si Targu Jiu. Si pentru

Life Show / stiri Life Show35 vizite[ Gazeta Oltului ]

Expozitie de pictura la Galeria Artis din Slatina

Marti, 15 Ianuarie 2019, ora 19:15

Expozitie de pictura la Galeria Artis din Slatina"Demersul expozitional se doreste un experiment vizual, ce aminteste de conceptele clasice ale picturii abstracte, orfism, constructivism, gestualism, abstractionism liric, prin care artistul cauta sa puna in valoare elementele intime ale armoniilor cromatice prin raportari directe la aspectele vietii moderne. Titlul expozitiei este o metafora plastica care incearca sa defineasca trairile launtrice ale unui pictor ce *cartografiaza* zone ale incandescentei artistice. Catalin Podoleanu navigheaza prin *Lumea Sublima* a culorilor si imortalizeaza pentru eternitate clipa de gratie a revelatiei spirituale", spune Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt si amfitrion al evenimentului cultural de la Galeria Artis.

La vernisajul expozitiei va participa in calitate de invitat de onoare Gheorghe Dican, vicepresedinte al UAP Romania si presedinte al UAP - Filiala Valcea.

Expozitia de pictura "Cartografii cromatice" va fi deschisa publicului incepand de miercuri, 16 ianuarie, si pana pe data de 8 februarie 2019.

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Eveniment de Olt ]

Expozitia de pictura "Arpegii cromatice", la Galeria Artis Slatina

Marti, 06 Martie 2018, ora 19:15

Expozitia de pictura "Arpegii cromatice", la Galeria Artis SlatinaEvenimentul cultural este organizat de Consiliul Judetan Olt si Muzeul Judetean Olt, pictorul roman cu radacini basarabene, de pe malul Nistrului, din Stefan Voda, nefiind pentru prima oara pe meleaguri oltene cu o expozitie personala.

"Pictorul Vitalie Butescu (n.red. - de 45 ani) revine la Slatina - locul pentru care si-a declarat prietenia fara rezerve - cu o expozitie circumscrisa subiectului artistic ce l-a consacrat in lumea artelor plastice romanesti, peisajul de factura impresionista. Amprenta sa cromatica inseamna esenta si vitalitate compozitionala. (...) Expozitia *Arpegii cromatice* de la Slatina, circumscrisa de autor Programului National *Romania Centenar. 1918-2018. Sarbatorim Impreuna!* este una in care pledoaria artistica este pusa sub semnul romanismului, din care trebuie sa desprindem mesajul concordiei, bucuriei de a exista impreuna, intru consolidarea Romaniei eterne a spiritului. Daca dorim sa avem perenitate pe scena istoriei trebuie sa avem vitalitate si caracter, sa nu capotam prin optiuni eronate. Deasupra discordiei, ambitiilor si intrigilor este Tara si vesnicia sufletului romanesc. Aici sau Acolo trebuie sa ne regasim intotdeauna, chiar daca nu ne intelegem de fiecare data (...)", este o scurta descriere a expozitiei facuta de Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt.

Cu prilejul vernisajului expozitiei de pictura "Arpegii cromatice", Alexandru Gabriel Biscoveanu din municipiul Slatina, laureat al Festivalului "Corabia de Aur" - ...

Actualitate / stiri Actualitate148 vizite[ Eveniment de Olt ]

Ziua si Noaptea Muzeelor, marcata de Muzeul Judetean Olt

Vineri, 18 Mai 2018, ora 13:16

Ziua si Noaptea Muzeelor, marcata de Muzeul Judetean OltTimp de trei zile, mai multe sectii ale Muzeului Judetean Olt, dar si expozitii, pot fi vizitate gratuit, programul in weekend fiind urmatorul: vineri - in intervalul orar 10:00 - 18:00, sambata - de la ora 10:00 pana la ora 24:00 si duminica intre orele 10:00 - 18:00.

"Muzeul Judetean Olt isi deschide portile si luminile *in Ziua si Noaptea Muzeelor*, ajunsa la cea de-a XIV-a editie ca o veritabila ambasada a spiritului cultural national, iar cei ce se vor stradui sa ne *vada*, vor afla ca noi putem fi pentru ei un partener statornic ce actioneaza sistematic pentru pastrarea, evidentierea si promovarea patrimoniului istoric romanesc", a declarat Laurentiu Gutica, directorul institutiei culturale.

Sectia de Istorie si Cultura a Orasului Slatina, Sectia de Arta Plastica "Ion Popescu-Negreni" de la Muzeul Judetean Olt, expozitia "Patrimoniul etnografic din zonele Olt si Romanati", expozitia foto-documentara "Romania e Acasa - Eugen Ionescu" si expozitia de arta plastica "Grup 4+3" de la Galeria "ARTIS" Slatina sunt locurile pe care iubitorii de istorie, arta si fotografie le pot vedea in acest sfarsit de saptamana.

Dupa ce joi invitatii au sosit de la Bucuresti, vineri, cu incepere de la ora 11:30, acestia si-au prezentat lucrarile in cadrzl unei expozitii de arta plastica - pictura, ceramica, vitralii, sculptura, metal. Invitati sunt componentii grupului artistic "G 4+3" - Traian Boicescu, Gheorghe Gogescu, Vintila Mihaescu, Viorela Mihaescu (pictura), Jorge Mafu ...

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Eveniment de Olt ]

Expozitie de pictura la Galeria Artis din Slatina

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 19:15

Expozitie de pictura la Galeria Artis din Slatina"Expozitia cuprinde lucrari ale artistilor plastici participanti in tabara de creatie plastica *Nicolae Truta" - editia XIV, care s-a desfasurat la Podul Dambovicioarei, judet Arges. La vernisaj sunt anuntati sa participe invitati speciali, dar si critici de arta si artistii plastici care isi expun operele de arta. Prin lucrarile lor, artistii reusesc sa puna publicul prezent la eveniment in fata unui act de cultura de mare rafinament", a declarat Ristina Baboi, consultant artistic in cadrul CJCPCTC Olt. Potrivit aceleiasi surse, picturile expuse in cadrul expozitiei "Salonul de iarna al artistilor plastici olteni" sunt cu vanzare, iar fondurile stranse vor fi folosite pentru organizarea unor noi editii a taberelor de creatie. Expozitia este una itineranta, urmatoarea desfarandu-se la Galeria de Arta a Uniunii Artistilor Plastici din Craiova.

La Galeria Artis din Slatina sunt lucrari realizate de urmatorii artisti plastici: Stefan Pelmus, Marce Voinea, Iulian Segarceanu, Paul Tudor Bals, Cristina Botez, Lucian Pruna, George Voica, Eusebiu Josan, Georgiana Manea Josan, Eugen Dumitru, Adriana Valcea, Dan Dimulescu, Andreea Dosinescu, Gheorghe Diaconu, Maria Luminita Tecu si Maria Mirabela Voica.

Actualitate / stiri Actualitate154 vizite[ Eveniment de Olt ]

Expozitie de pictura la Galeria Artis

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 17:20

Expozitie de pictura la Galeria ArtisPublicul doritor este asteptat la Galeria Artis maine, 18 ianuarie a.c., incepand cu ora 17.00 pentru vernisajul expozitiei de pictura "Salonul de iarna al artistilor plastici olteni".

Evenimentul se afla la a XIV-a editie si este organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Cultural Olt in parteneriat cu Muzeul

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Gazeta Oltului ]

Expozitie de pictura la Galeria Artis din Slatina

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 19:15

Expozitie de pictura la Galeria Artis din SlatinaViorel Chirea este din anul 2006 referent artistic si apoi artist plastic in cadrul Centrului Cultural Municipal Caracal.

Incepand cu anul 1995, acesta a avut 56 de expozitii personale si de grup, de grafica, ilustratie, fotografie, pictura de sevalet si murala, in tara (n.red. - Bucuresti, Caracal, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Ploiesti, Sibiu, Slatina, Timisoara, Targu Mures etc.) sau in strainatate (Bulgaria, Italia, Belgia, Statele Unite ale Americii. De asemenea, lucrarile sale au ajuns sa fie expuse si in Belgia, Grecia, Portugalia si America, in cadrul unor colectii particulare. Despre expozitia "Zugravi si iconari populari in zona Oltului de Jos". Sinteze culturale" artistul spune ca s-a concretizat prin sprijinul moral si spiritual venit din partea Episcopiei Slatinei si Romanatilor si prin colaborarea cu Directia pentru Cultura Olt, acesta facand o incursiune in trecutul iconografic al judetului.

"Demersul expozitional pe care il propun se raporteaza la opera zugravilor si iconarilor populari de la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul celui de-al XIX-lea care constituie peste ani o vie marturie a credintei si a traditiei crestine din zona Oltului de Jos - Romanati. (...) Unul dintre temeiurile expozitiei mele il constituie faptul ca 2017 este an omagial al sfintelor icoane, iconarilor si pictorilor bisericesti, an comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor ortodoxiei in timpul comunismului", declara Viorel Chirea.

Expozitia va fi deschisa ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Eveniment de Olt ]

Vernisaj la Muzeul Judetean Olt: "Zugravi si iconari populari in zona Oltului de jos, sinteze vizuale"

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 18:17

Vernisaj la Muzeul Judetean Olt: "Zugravi si iconari populari in zona Oltului de jos, sinteze vizuale"Galeria Artis a Muzeului Judetean Olt , va gazduii astazi incepand cu orele 15.00 vernisajul expozitiei , manuscris, icoana pictura murala, intitulata " Zugravi si iconari populari in zona Oltului de jos, sinteze vizuale". Autorul expozitiei din capitala Oltului, este artistul plastic caracalean Viorel Chirea, autor al mai multor expozitii in tara si

Life Show / stiri Life Show97 vizite[ Gazeta Oltului ]

Expozitie de pictura la Galeria Artis

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 23:18

Expozitie de pictura la Galeria ArtisIeseanul, in varsta de 49 de ani, a participat pana acum la 75 de expozitii de grup si concurs si a realizat 59 de expozitii personale, printre acestea fiind si cea din toamna anului 2015 care a putut fi vazuta si de slatinenii iubitori de arta.

"In toamna anului 2015 publicul slatinean admirator al artelor frumoase a avut motive de meditatie si implinire intelectuala datorate unui prim demers expozitional organizat in resedinta Oltului, ce avea ca titlu *Mihai Cotovanu - Traditie si Continuitate*. Dincolo de emotia fireasca a prestigioasei prezente artistice iesene pe simezele slatinene, evenimentul de atunci avea sa proiecteze o colaborare sincera intre Muzeul Judetean Olt si maestrul Mihai Cotovanu. Aprofundand biografia sa artistica si sfera preocuparilor plastice i-am adresat atunci invitatia de a reveni cu o expozitie retrospectiva in anul 2017, cand pictorul isi celebreaza jubileul celor 50 de ani de existenta, dar si 20 de ani de activitate artistica fecunda sub inaltul patronaj al Uniunii Artistilor Plastici din Romania - Filiala Iasi. Cu seriozitatea ce il caracterizeaza, Mihai Cotovanu nu a facut promisiuni neacoperite si a revenit la Slatina la sfarsitul verii si inceputul toamnei anului 2016 intr-o utila documentare plastica, pentru a revedea si imortaliza pentru eternitate efigia arhitecturii citadine a unui oras care i-a ramas in suflet, si caruia i-a daruit cu marinimie rangul artistic de *Barbizon romanesc*", a precizat Laurentiu Gutica, directorul Muzeului ...

Actualitate / stiri Actualitate98 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Impresii mediteraneene" la Galeria Artis

Marti, 28 Martie 2017, ora 19:17

"Impresii mediteraneene" la Galeria Artis"Viorela si Vintila Mihaescu reprezinta o familie artistica cu notorietate in domeniul artelor vizuale romanesti. Daca pana acum la Slatina au mai vernisat expozitii de tapiserie, grafica digitala, icoana pe lemn, acuarela, de aceasta data, prin expozitia *Impresii mediteraneene*, ne introduc in universul fascinant al picturii clasice. Cei doi artisti au calatorit in ultimul an in Grecia, Franta si Italia, iar din acest periplu mediteraneean ne-au daruit o expozitie cu locuri idilice unde soarele si marea sunt elemente plastice primordiale. (...) Expozitia nu este altceva decat un jurnal artistic al emotiilor, extazului si privilegiului de a privi o altfel de lume, in care viata curge linistit in cadenta inefabila a naturii, iar fiinta umana este binecuvantata cu linistea solitudinii si harul armoniei", a precizat Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt.

Pasionatii de picture pot vedea lucrarile realizate de cei doi artisti plastici timp de aproape o luna, acestea fiind expuse la Galeria Artis Slatina pana in data de 21 aprilie.

Actualitate / stiri Actualitate132 vizite[ Eveniment de Olt ]

"65 de ani lumina" la Galeria Artis

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 19:18

"65 de ani lumina" la Galeria ArtisEvenimentul, la care sunt asteptate sa participe oficialitati, precum si oameni de cultura ai Oltului, este organizat de Muzeul Judetean Olt si Consiliul Judetean Olt.

"Expozitia *65 de ani lumina: Cristina Bacicu-Botez, Mihai Marin Carstea, Virgiliu Dan Dimulescu* se doreste a fi demers spiritual si deopotriva omagiu artistic intreprins pentru o tripleta *mioritica* - ardeleanca, olteanul si munteanul - cu anvergura si notorietate in pictura contemporana romaneasca. Trei personalitati inconfundabile ale artelor plastice romanesti care s-au nascut in spatii istorico-geografice diferite dar pe care destinul i-a asezat in Arca Plastica a Oltului. Cristina Bacicu-Botez este *ardeleanca* nascuta la 6 decembrie 1951 in inima Transilvaniei, in orasul Cluj. Virgiliu Dan Dimulescu este *olteanul* nascut la 16 decembrie 1951 in Babeni-Bistrita, judetul Valcea. Mihai Marin Carstea este *munteanul* nascut la 27 decembrie 1951 in satul Vlaici, comuna Colonesti, judetul Olt. Se cuvine sa le multumim pentru altruismul, generozitatea si profesionalismul marturisite sub crucea sevaletului. Timpul nu iarta pe nimeni. Nici chiar pe marii nostri oameni de spirit. Opera ramane nemuritoare sa strabata timpurile", a declarat Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt.

Ajunsi la varsta de 65 de ani, cei trei pictori au avut parte, de-a lungul vietii, de expozitii personale, expozitii de grup, au participat la tabere de creatie, desfasurate in tara, si au avut lucrari in colectii ...

Actualitate / stiri Actualitate149 vizite[ Eveniment de Olt ]

Expozitie de pictura la Galeria Artis

Joi, 20 Octombrie 2016, ora 19:18

Expozitie de pictura la Galeria ArtisEvenimentul cultural este organizat de Consiliul Judetean Olt si Muzeul Judetean Olt, alaturi de artist la vernisaj fiind asteptati sa participe oameni importanti ai culturii oltene, autoritati locale si judetene, precum si simpli cetateni. Iubitorii de pictura vor putea vedea expozitia incepand de vineri, 21 octombrie, si pana la data de 11 noiembrie.

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Eveniment de Olt ]

Expozitie de pictura la Slatina

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 19:15

Expozitie de pictura la SlatinaPrintre lucrarile sale se numara Biserica Madona, Strada Panait Mosoiu, Strada CS Nicolaescu - Plopsor, Peisaj din fata Universitatii, Muscate, Flori, Flori in vas violet, Natura cu homar, Terasa la strada Amaradia, Strada Lipscani, Natura cu culori, Fostul restaurant New York, Natura si Fostul bufet Intim, acestea fiind expuse pana acum in cadrul a 20 de expozitii deschise in intreaga tara, cu precadere in zona Olteniei, dar si in Bulgaria, la Vidin. In judetul Olt, pictorul Aurel Petrescu a avut expozitii la Muzeul Judetean Olt in anul 2006 - "Fragmente in timp - Lumina si culoare - Iarna lupilor", la Galeria Art Delia din Slatina un an mai tarziu si la Galeria Artis a Muzeului Judetean Olt in anul 2013. Actuala expozitia de pictura de la Slatina a artistului craiovean va putea fi vazuta de iubitorii de arta din urbe, dar si din localitatile invecinate, incepand de miercuri si pana pe data de 9 mai.

Actualitate / stiri Actualitate152 vizite[ Eveniment de Olt ]

Expozitie de pictura la Galeria Artis din Slatina

Marti, 09 Februarie 2016, ora 23:16

Expozitie de pictura la Galeria Artis din SlatinaLa evenimentul care se va desfasura la Galeria Artis din municipiul Slatina sunt asteptati sa participe, pe langa cel considerat un pictor al naturii si artist plastic reprezentativ pentru judetul Olt, si oameni ai culturii oltene, precum si toti cei care sunt pasionati de pictura.

Nascut pe 27 decembrie 1951 in satul Vlaici, comuna Colonesti, pictorul Mihai Marin Carstea a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti in anul 1988. Incepand cu anul 1993, olteanul devine membru al Uniunii Artistilor Plastici, la Sectia de Pictura. Imediat dupa absolvirea cursurilor Institutului "Nicolae Grigorescu", pictorul a avut expozitii personale, dar si de grup, care au avut loc in Capitala si s-au bucurat de un real succes. Mihai Marin Carstea si-a trecut in palmares si doua expozitii colective de pictura desfasurate in localitatile Havelange si Cinei din Belgia, in anii 1991 si 1992.

Actualele lucrari ale expozitiei de pictura ale artistului din Colonesti pot fi vazute de iubitorii de arta la Galeria Artis din Slatina pana pe data de 25 februarie.

Actualitate / stiri Actualitate171 vizite[ Eveniment de Olt ]

Dan Dimulescu expune la Galeria Artis

Duminica, 13 Decembrie 2015, ora 17:25

Dan Dimulescu expune la Galeria ArtisDesi este prezent pe simeze inca din 1977, in expozitii de grup, pictorul Dan Virgiliu Dimulescu verniseaza pentru prima data o expozitie personala in 2009, la galeria "Art Delia" din Slatina, de atunci trecandu-si in CV alte 15. Muzeul Judetean Olt gazduieste maine un nou astfel de eveniment, cu incepere de la ora 17,00, la care sunt asteptati toti iubitorii de culoare.

Artistul plastic Dan Virgiliu Dimulescu, ale carui lucrari au ajuns in colectii particulare din Anglia, Italia si Bulgaria,

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Adevarul ]

Expozitie de pictura la Galeria Artis din Slatina

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 23:15

Expozitie de pictura la Galeria Artis din SlatinaManifestarea are loc la Galeria Artis din municipiul Slatina a Muzeului Judetean Olt, iar lucrarile artistului in varsta de 48 de ani pot fi vazute de iubitorii de arta pana pe data de 5 noiembrie 2015. "Demersul artistic semnat Mihai Cotovanu, membru din anul 1997 al Filialei din Iasi a Uniunii Artistilor din Romania, ofera publicului peisaje din Iasi si din taberele de creatie de la Brasov, Plopeni, Valenii de Munte, Barbizon, Giverny, Etretat (Franta) si Desesti (Romania - Maramures). De-a lungul carierei, artistul a realizat 60 expozitii personale si 75 de expozitii de grup la Bucuresti (1991, 2009, 2013 - 2015), Targoviste (1994), Iasi (1997, 2002), Constanta (2007), Sozopol (Bulgaria, 2014), Sighet (2015) etc. Lucrarile sale fac parte din colectiile unor importante muzee de arta din tara (Vaslui, Brasov, Sighetu Marmatiei), precum si din colectii particulare aflate in Franta, Germania, Belgia, Italia, Grecia, Austria, SUA, Japonia si Canada", a declarat Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt.

Actualitate / stiri Actualitate121 vizite[ Eveniment de Olt ]

Expozitie de goblen si pictura la Galeria Artis din Slatina

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 23:15

Expozitie de goblen si pictura la Galeria Artis din SlatinaArtistii care isi vor expune lucrarile de arta la Galeria Artis sunt Gratiela Ludmila Popa - goblen, Anca Narcisa Barbu si Bicuta Stanciu - pictura.

Gratiela Popa este nascuta la 14 august 1963 in Braila, iar pana acum a participat la numeroase expozitii organizate in Slatina si Craiova. Pasionata de goblen inca din anul 1980, Gratiela Ludmila Popa este membra fondatoare a Clubului Soroptimist International Slatina, a carui presedinte a fost timp de patru ani. Dintre lucrarile sale amintim Icebergul, Cascada Niagara si Naufragiu, toate dupa I. Aivazovski. Narcisa Barbu s-a nascut pe 22 martie 1961 la Ramnicu Valcea, iar pana acum a trei expozitii personale, toate desfasurate la Slatina, dar si doua expozitii de grup, una la Slatina si una la Bucuresti. Strada Lipscani, Case vechi in Slatina si Umbre sunt doar trei dintre tablourile sale. Cea de-a treia artista care isi va expune lucrarile la Galeria Artis este Bicuta Stanciu, nascuta pe 2 august 1959 la Valcele. In anul 1983 avea sa aiba prima expozitie de pictura la Facultatea de Comert din Bucuresti. Trei dintre picturile sale sunt Casa batraneasca, Hora satului si Peisaj din Croatia.

Toate lucrarile vor putea fi vazute de iubitorii de arta din Slatina, si nu numai, pana in luna octombrie 2015.

Actualitate / stiri Actualitate327 vizite[ Eveniment de Olt ]

Expozitie de pictura si grafica la Galeria Artis

Marti, 16 Iunie 2015, ora 19:17

Expozitie de pictura si grafica la Galeria ArtisConsiliul Judetean Olt si Muzeul Judetean Olt organizeaza joi, cu incepere de la ora 18.00, la Galeria Artis din municipiul Slatina, expozitia de pictura si grafica "Slatina ieri, Slatina astazi", semnata de artista Andreea Dosinescu.

La cei 28 de ani ai sai, slatineanca Andreea Dosinescu poate spune deja ca are o cariera de invidiat, pana acum participand la aproximativ 40 de expozitii individuale, de grup si colective. Dintre acestea le amintim doar pe cele mai importante din ultimii ani, cum ar fi expozitia colectiva Casa Carol 53, Bucuresti - 2014, expozitia colectiva "Symphony in Red", Elite Prof Art, Bucuresti - 2013, expozitia colectiva "Expozitia Contemporana a tinerilor artisti", Elite Prof Art, Bucuresti - 2012, expozitia "Lumina si har", Elite Prof Art, Bucuresti - 2011 si expozitia "Salonul de toamna" - editia a V-a, Galeria Artis, Slatina - 2010. Artista foloseste ca tehnici ale compozitiei si culorii tempera, acrilic, acuarela si ulei, iar ca tehnici grafice gravura-pointe-seche-acvaforte, tinta, linogravura, monotip, penita si creion.

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Eveniment de Olt ]

Expozitie de pictura despre Slatina de ieri si de azi la galeria Artis

Marti, 16 Iunie 2015, ora 12:27

Expozitie de pictura despre Slatina de ieri si de azi la galeria ArtisExpozantul, Andreea Dosinescu, are doar 29 de ani si este deja unul dintre numele cunoscute ale picturii din judetul Olt. Nascuta la Slatina, aceasta "este o tanara artista in plina ascensiune creatoare", cum o caracterizeaza artistul plastic Cristina Bacicu Botez. Cat priveste expozitia de pictura pe care slatinenii sunt invitati sa o viziteze incepand de joi - 18 iunie, numele ales de autor pentru a-l atribui acesteia este mai mult decat sugestiv.
"Expozitia de desen si pictura

Actualitate / stiri Actualitate180 vizite[ Adevarul ]

Mestesugari populari din judetul Olt, pe strazile Orsovei

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 11:08

Mestesugari populari din judetul Olt, pe strazile OrsoveiIn perioada 7-13 septembrie, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt, in colaborare cu Scoala Populara de Arte si Meserii Slatina si cu sprijinul Consiliului Judetean Olt si al Primariei municipiului Orsova, organizeaza cea de-a doua editie a Taberei inter-regionale de mestesuguri "Maestru si ucenic". La aceasta tabara vor participa mai multi creatori populari din judetul Olt, dar si Mehedinti.
"Pe durata acestei tabere ajunsa la a doua editie vor avea loc

Actualitate / stiri Actualitate114 vizite[ Adevarul ]

Expozitie de pictura Vasile Sitari, la Slatina

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 00:16

Expozitie de pictura Vasile Sitari, la SlatinaGaleria "Artis" a Muzeului Judetean Olt din Slatina gazduieste joi vernisajul expozitiei de pictura intitulata "Spectrum" a artistului plastic Vasile Sitari din Republica Moldova.

Artistul este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Republica Moldova si membru AIAP UESCO Paris-Franta. De asemenea, Vasile Sitari este lector superior al catedrei de Limbaj vizual din cadrul Academiei de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau, Republica Moldova. De-a lungul carierei sale a avut numeroase expozitii personale si de grup. A expus pana acum in tari precum Italia, Coreea, Japonia, Romania, Cehia, Polonia, Franta, Israel. De asemenea, are lucrari in colectii publice in Republica Moldova, Romania si Rusia. Totodata, are lucrari in colectii private in Republica Moldova, Italia, Coreea, Japonia, Romania, Cehia, Polonia, Franta, Israel, Germania, Grecia, Slovacia, SUA, Macedonia, Rusia, Belgia, Croatia.

Life Show / stiri Life Show229 vizite[ Eveniment de Olt ]

Expozitie de pictura la Galeria Artis

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 19:15

Expozitie de pictura la Galeria ArtisGaleria Artis din municipiul Slatina gazduieste joi seara, cu incepere de la ora 18.00, vernisajul expozitiei de pictura "Etape 2005 - 2015", ce apartine artistului Laurentiu Midvichi.

In varsta de 36 de ani, tanarul pictor s-a nascut la Tulcea si este absolvent al Universitatii Nationale de Arta, Bucuresti, in anul 2002 - Sectia Arta Murala, clasa Profesor Viorel Grimalschi. Din anul 2003 este membru al Uniunii Artistilor Plastici si incepand cu anul 2001 artistul a avut zeci de expozitii personale si de grup. Laurentiu Midvichi a expus lucrari in colectii particulare din Romania, Statele Unite ale Americii, Franta, Marea Britanie, Canada si Spania, iar in anii 2013 si 2014 a luat parte la trei tabere de creatie organizate in Bulgaria si Romania. Expozitia de pictura "Etape 2005 - 2015" de la Galeria Artis este organizata de Consiliul Judetean Olt si Muzeul Judetean Olt si poate fi vazuta de iubitorii artei incepand de joi, 14 mai, si pana pe data de 4 iunie.

Actualitate / stiri Actualitate124 vizite[ Eveniment de Olt ]

Expozitie de pictura la galeria Artis din Slatina

Marti, 12 Mai 2015, ora 11:35

Expozitie de pictura la galeria Artis din SlatinaExpozitia de pictura poarta numele "Etape" si cuprinde aproape 40 de lucrari in ulei ale artistului plastic mentionat, Laurentiu Midvichi.
In varsta de 36 de ani, Laurentiu Midvichi este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, absolvent al Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, sectia Arta Murala. Are la activ noua expozitii personale de pictura si grafica in tara si strainatate, plus participari la peste 20 de expozitii de grup. De asemenea, lucrari care-i

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Adevarul ]

'Etape", vernisaj la Galeria ARTIS

Duminica, 17 Mai 2015, ora 14:22

Expozitia intitulata "Etape" reprezinta rodul creatiei artistului Laurentiu Midvichi in zece ani de activitate. Ani in care a realizat expozitii personale de pictura si grafica, in tara si strainatate si a participat la peste 20 de expozitii de grup. Multe

Life Show / stiri Life Show91 vizite[ Gazeta Oltului ]

Expozitie de pictura Vasile Sitari la galeria "Artis" din Slatina

Marti, 14 Aprilie 2015, ora 12:58

Expozitie de pictura Vasile Sitari la galeria "Artis" din SlatinaLa cei 44 de ani, artistul plastic Vasile Sitari este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Republica Moldova si membru AIAP UESCO Paris-Franta. De asemenea, este lector superior al catedrei de Limbaj vizual din cadrul Academiei de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau, Republica Moldova. De-a lungul carierei sale a avut numeroase expozitii personale si de grup. A expus pana acum in tari precum: Italia, Coreea, Japonia, Romania, Cehia, Polonia, Franta, Israel.
De asemenea, are

Actualitate / stiri Actualitate99 vizite[ Adevarul ]

Expozitie de pictura Vitalie Butescu

Marti, 17 Martie 2015, ora 23:16

Expozitie de pictura Vitalie ButescuMuzeul Judetean Olt organizeaza joi la ora 11:00, la Galeria Artis, expozitia de pictura "Solilocvii cromatice" a artistului plastic Vitalie Butescu.

Exegeza operei artistice a lui Vitalie Butescu releva fara dubii un pictor de mare rafinament estetic care isi cultiva cu minutiozitate resursele spirituale native. Arta sa emana caldura, umanism si - asa cum o exprima numele sau de botez - vitalitate, declara Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt.

"Daca privim cu atentie lucrari din ciclurile sale expozitionale dedicate peisajului citadin, putem afirma ca "axis mundi" pentru omul si artistul Vitalie Butescu o reprezinta incursiunea picturala in spatiul regal al monumentelor emblematice ale istoriei, credintei si arhitecturii noastre nationale", precizeaza Laurentiu Gutica.

Efigii arhitectonice precum Castelul Peles din Sinaia, Biserica Stavropoleos, Palatul Mogosoaia, Cercul Militar din Bucuresti, Palatul Kretzulescu, Hanul lui Manuc, Capela Stella Maris, Cuibul linistit de la Balcic al Reginei Maria, Casinoul din Constanta, Manastirile Brancoveni, Cernica si Cozia, Panoramicele Centrelor Istorice din Sibiu, Sighisoara si Slatina, Podul de peste Olt, Teatrul din Caracal, Muzeele din Golesti si Slatina sunt admirabil realizate intr-o maniera in care timpul, culoarea si lumina parca s-au contopit devoalandu-ne adevarate fresce monumentale si admirabile itinerarii spirituale.

Actualitate / stiri Actualitate151 vizite[ Eveniment de Olt ]

Pictorii olteni expun la Galeria Artis

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 05:23

Pictorii olteni expun la Galeria ArtisTabara de pictura a fost organizata de catre Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Cultural (CJCPCTC ) Olt si s-a desfasurat, pentru al doilea an consecutiv, in localitatea Orsova. Asadar, in perioada 1-7 septembrie 2014, a avut loc cea de-a XI-a editie a Taberei de Creatie Plastica "Nicolae Truta". Au participat un numar de 15 pictori din judetele Olt, Dolj si Bucuresti, artisti plastici profesionisti, membri ai U.A.P. Romania. Din lucrarile colectionate in

Life Show / stiri Life Show95 vizite[ Gazeta Oltului ]

De Ziua Femeii, expozitie de produse handmade la Slatina

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 11:11

De Ziua Femeii, expozitie de produse handmade la SlatinaInitiativa organizarii unei asemenea expozitii are loc cu ocazia Zilei Femeii, care se sarbatoreste in fiecare an pe data de 8 martie dupa ce, in decembrie 1977, Adunarea Generala a ONU a instituit printr-o rezolutie Ziua Internationala a Femeii si Ziua Natiunilor Unite pentru Drepturile Femeii si Pace Internationala.
Cu acest prilej, angajatii Muzeului Judetean Olt s-au gandit sa ofere o surpriza placuta reprezentantelor sexului frumos si sensibil, dar nu numai, prin organizarea unei expozitii

Actualitate / stiri Actualitate94 vizite[ Adevarul ]

Expozitie dedicata Zilei Internationale a Femeii

Marti, 03 Martie 2015, ora 19:19

Expozitie dedicata Zilei Internationale a FemeiiGaleria Artis a Muzeului Judetean Olt va gazdui miercuri, incepand cu ora 17:00, expozitia "Fantezii de Primavara", dedicata Zilei Internationale a Femeii.

Lucrarile expuse sunt realizate de catre doamnele din personalul de specialitate al muzeului, respectiv muzeografi, conservatori, restauratori, custozi, referenti, si cuprind obiecte lucrate in tehnici si cu materiale diferite: quilling (hartie rulata), cusaturi pe panza cu motive de inspiratie traditionala, pictura pe sticla, oua de Pasti decorate cu seminte, decoratii si miniaturi crosetate, papusi, vase decorate cu hartie de orez, coji de oua, sfoara etc.

"Pornind de la ideea ca "oricine poate manui cu indemanare un ac ne poate face sa vedem un fir care nu exista" va asteptam sa ne bucuram impreuna de imaginatia, creativitatea si indemanarea cu care a fost inzestrata Femeia!", au precizat reprezentantii Muzeului Judetean Olt.

In decembrie 1977, Adunarea Generala a ONU a instituit printr-o rezolutie Ziua Internationala a Femeii si Ziua Natiunilor Unite pentru Drepturile Femeii si Pace Internationala, ca sarbatoare ce poate fi marcata in orice zi a anului de statele membre, conform traditiilor istorice si nationale.

In peste 50 de tari din lume, printre care si Romania, aceasta zi este sarbatorita in data de 8 martie.

Actualitate / stiri Actualitate82 vizite[ Eveniment de Olt ]

FOTO Inedit la Slatina: angajatele Muzeului Judetean Olt, creatori de produse artizanale

Joi, 05 Martie 2015, ora 12:09

FOTO Inedit la Slatina: angajatele Muzeului Judetean Olt, creatori de produse artizanaleIn mod categoric, gestul angajatelor Muzeului Judetean Olt va pune cel putin pe ganduri colegele din domeniu din restul tarii dupa ce se va afla de initiativa lor. Faptul ca, pentru prima data, angajatele unei institutii de stat pun in practica realizarea unei expozitii cu produse handmade alcatuita din obiecte iesite din mana si imaginatia proprie a acestora nu poate decat sa starneasca admiratia si respectul. Nu stim daca angajatele Muzeului Judetean Olt din Slatina s-au gandit prea mult daca

Actualitate / stiri Actualitate129 vizite[ Adevarul ]


Prima   1   2   3   Ultima
Cele mai citite stiri
Un fost consilier local a murit!
Primaria orasului Corabia a anuntat trecerea in lumea fara de dor a fostului consilier local, Viorel ...
MANAGER NOU LA UN SPITAL DIN OLT
Spitalul Orasenesc Bals are o noua conducere. Este vorba despre Catalin Serban. Acesta o inlocuieste ...
Incendiu la un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii din Slatina
Un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii, din municipiul ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor