Articole despre "expozitie prescolari elevi slatina"

Rezultatele 1 - 5 din 5 (0.057 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Expozitie de Paste la Gradinita cu Program Prelungit "Ion Creanga" din Slatina

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 00:04

Expozitie de Paste la Gradinita cu Program Prelungit "Ion Creanga" din SlatinaZeci de prescolari si elevi din mai multe unitati de invatamant din judet au confectionat, cu ajutorul cadrelor didactice, felicitari si oua incondeiate, pentru a marca Sarbatoarea Pastelui. Lucrarile confectionate de copiii au fost prezentate in cadrul unei expozitii la Gradinita cu Program Prelungit "Ion Creanga" din Slatina.

Gradinita cu Program Prelungit "Ion Creanga" din Slatina a fost ieri gazda unei expozitii cu obiecte pe tema Pastelui, actiune desfasurata in cadrul proiectului educational judetean "Traditie si continuitate - Sunt roman, roman voinic". Obiectele confectionate de prescolari si elevi din mai multe unitati de invatamant - oua incondeiate, felicitari, desene - au fost prezentate intr-o expozitie la care au participat atat reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean, ai CJRAE, cat si ai gradinitelor participante la proiect.

In cadrul actiunii a avut loc si o prezentare Power Point a obiceiurilor si traditiilor de Paste.

Printre initiatorii proiectului se regasesc Florina Dumitru, Ramona Pungaru, de la GPP "Ion Creanga", si Aurora Oporanu, Mariana Zamfir, de la GPP nr. 7 Slatina.

Lucrari au mai expus si copii de la GPP nr. 2, GPN nr. 6, Scoala Gimnaziala "Constantin Brancoveanu" - Slatina, precum si prescolari de la GPN Ganeasa.

Life Show / expozitie1357 vizite[ Eveniment de Olt ]

Decada culturala la Muzeul Judetean Olt

Luni, 14 Mai 2012, ora 00:03

Decada culturala la Muzeul Judetean OltMuzeul Judetean Olt va invita in perioada 9 - 19 mai 2012 sa luati parte la o serie de manifestari culturale organizate cu prilejul aniversarii a 60 de ani de la infiintare.

Momentul aniversar coincide cu doua evenimente culturale specifice, patronate de Consiliul International al Muzeelor, respectiv "Ziua Internationala a Muzeelor" (18 mai) si a pandantului nocturn al acesteia "Noaptea Muzeelor" (19 mai).

Programul cuprinde manifestari cultural-educative variate si atractive, vizand atragerea unui public cat mai larg si divers.

Astfel, in perioada 9 - 18 mai, sediul Muzeului Judetean Olt va gazdui atelierul de creatie: "Culoare, forma si decor", in cadrul caruia prescolarii si elevii deseneaza pe suporturi modelate din ipsos sau linguri de lemn motive decorative inspirate din arta populara traditionala;

Pe 15 mai, ora 17:00, la Galeria "Artis" din Slatina va avea loc expozitia de pictura si grafica "Grup 4 + 4", in cadrul careia vor expune opt artisti plastici profesionisti, membri U.A.P. Romania: Gheorghe Gogescu (Bucuresti), Traian Boicescu (Ramnicu Valcea), Viorela Mihaescu (Bucuresti), Vintila Mihaescu (Bucuresti) + Victor Dima (Bucuresti), Lucia Puscasu (Suceava), Petru Vintila (Bucuresti), Adrian Socaci (Bucuresti).

In data de 16 mai, de la ora 11:00, Galeria de Arta "Ion Popescu-Negreni" din sediul Muzeului Judetean Olt va fi gazda unei expozitii de tapiserie si obiect textil "Barbati in arta textila romaneasca", unde vor expune artistii plastici ...

Life Show / cultura222 vizite[ Eveniment de Olt ]

Saptamana verde

Vineri, 27 Mai 2011, ora 04:11

Mai multi prescolari si elevi de la clase primare si de gimnaziu din Slatina au marcat "Saptamana verde" prin activitati dedicate mediului inconjurator, intre 24 si 27 mai. 40 de copii au pregatit, la Gradinita cu Program Prelungit nr. 3, o mica expozitie de desene pe hartie cu mesajul "salvati natura, ea ne ofera viata" si dansuri pe teme de mediu: Samba florilor, Fluturasi, Albinutele. "Copiii au realizat desene prin care ei isi exprima sentimentele si dragostea pentru natura. Am vrut ca ei sa constientizeze importanta plantelor si a naturii pentru sanatatea noastra si, pe aceste indrumari, au relizat diferite desene", a precizat Leontina Manea, director al Gradinitei nr. 3. La Scoala "George Poboran", copiii au pregatit desene pe hartie si asfalt, doua scenete scurte de teatru si o parada de costume "ecologice" din materiale de plastic refolosite, dupa care aproximativ 20 de copii au iesit in strada, in fata scolii, pentru a impati biletele trecatorilor. "Saptamanii verzi" i s-au mai alaturat, impreuna cu reprezentanti de la Agentia pentru Protectia Mediului Olt, mai multi copii de la Gradinita cu Program Prelungit nr. 5 si o clasa de elevi de la Scoala "Eugen Ionescu". Timp de 11 ani, in perioada 4-27 mai, in fiecare an, s-a desfasurat la Bruxelles cea mai importanta conferinta pe probleme de mediu din Europa. "Eficienta Resurselor - Utilizeaza mai putin, traieste mai bine" este tema la nivel european a Saptamanii, care, pentru prima data, se desfasoara si prin activitati ..

Actualitate / stiri Actualitate258 vizite[ Gazeta de Olt ]

Magia Iernii la Gradinita cu Program Prelungit nr. 5

Joi, 03 Februarie 2011, ora 00:01

Magia Iernii la Gradinita cu Program Prelungit nr. 5Palatul Copiilor si Elevilor "Adrian Baran" Slatina si gradinitele cu program prelungit nr. 3 si nr. 5 din Slatina au organizat marti vernisajul si jurizarea expozitiei "Magia iernii".

Evenimentul s-a desfasurat la sediul Gradinitei nr. 5 din Slatina. Actiunea face parte din cadrul activitatii extracurriculare si se adreseaza copiilor prescolari precum si elevilor din clasele I-IV. "Actiunea de astazi face parte din cadrul concursului "Magia Iernii", ajuns la cea de-a doua editie. Scopul acestui concurs il reprezinta stimularea creativitatii la copii prescolari precum si la cei din clasele I - IV.

Am ales acesta tema pentru ca luna decembrie reprezinta atat pentru copii cat si pentru noi, una dintre cele mai importante luni ale anului. In acesta luna s-a nascut Mantuitorul Isus Hristos, si copiii s-au inspirat din acesta tema in lucrarile lor", a declarat Valeria Nicu, directorul GPP nr 5. Juriul a avut o misiune dificila, fiind nevoit sa aleaga din peste o mie de lucrari trimise de copii din toate judetele tarii.

"Proiectul viza 500 de lucrari dar s-au primit peste 1500, acestea fiind trimise din toate judetele tarii. Jurizarea se va face in mod obiectiv, si asta pentru a aprecia munca copiilor si a cadrelor didactice. Vom avea in vedere originalitatea lucrarii, respectarea criterilor, folosirea acuarelelor, dar si alte aspecte", a declarat Mihaela Matei, unul dintre organizatori.

Autorii celor mai bune lucrari vor primi din partea organizatorilor diplome. ...

Life Show / expozitie1069 vizite[ Eveniment de Olt ]

"Fantezie si culoare", la Gradinita cu Program Prelungit nr. 1

Luni, 07 Martie 2011, ora 00:00

"Fantezie si culoare", la Gradinita cu Program Prelungit nr. 1Micutii de la Gradinita cu Program Prelungit nr.1 si elevii claselor I - IV de la Liceul cu Program Sportiv au realizat o expozitie de desene si felicitari cu tematica "Dar pentru mama" si "Felicitare pentru mama". Toate lucrarile sunt expuse in holul gradinitei, si vor fi premiate in cadrul concursului judetean "Fantezie si culoare", care se desfasoara pana pe 8 martie.

Gradinita cu Program Prelungit nr.1, din Slatina a organizat, in cadrul parteneriatului "Bine ai venit in clasa I!", un concurs judetean de desene, picturi si felicitari pentru a sarbatori Ziua Mamei si venirea primaverii. Concursul a avut doua sectiuni : desene/picturi cu tema "Primavara", si colaje/felicitari cu tema "8 Martie", si s-a adresat atat prescolarilor, cat si scolarilor mici. Lucrarile participante au fost expuse in incinta gradinitei, realizandu-se astfel o expozitie pe categorii de varste. Concursul se va incheia pe 8 martie, cand comisia va evalua lucrarile si castogatorii vor fi premiati.

Florina Oporanu

Life Show / expozitie1649 vizite[ Eveniment de Olt ]


Cele mai citite stiri
Cum a devenit sotia unui fost primar interbelic sefa unei bande de hoti. Batranii satului vorbesc inca despre ispravile "Linei lui Milan"
O slujnica ajunsa stapana casei in familia unui negustor din perioada interbelica a ajuns sefa unei ...
Oltenia, lovita de lapovita si ninsoare
Meteorologii au transmis, joi, o informare de ninsori, lapovita si vant puternic, valabila de ...
Olteanca moarta de COVID, dupa ce a refuzat internarea
O femeie, de 65 de ani, din mediul urban, s-a prezentat pe 12 noiembrie la Spitalul Orasenesc ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor