Decada culturala la Muzeul Judetean Olt

   

Muzeul Judetean Olt va invita in perioada 9 - 19 mai 2012 sa luati parte la o serie de manifestari culturale organizate cu prilejul aniversarii a 60 de ani de la infiintare.

Momentul aniversar coincide cu doua evenimente culturale specifice, patronate de Consiliul International al Muzeelor, respectiv "Ziua Internationala a Muzeelor" (18 mai) si a pandantului nocturn al acesteia "Noaptea Muzeelor" (19 mai).

Programul cuprinde manifestari cultural-educative variate si atractive, vizand atragerea unui public cat mai larg si divers.

Astfel, in perioada 9 - 18 mai, sediul Muzeului Judetean Olt va gazdui atelierul de creatie: "Culoare, forma si decor", in cadrul caruia prescolarii si elevii deseneaza pe suporturi modelate din ipsos sau linguri de lemn motive decorative inspirate din arta populara traditionala;

Pe 15 mai, ora 17:00, la Galeria "Artis" din Slatina va avea loc expozitia de pictura si grafica "Grup 4 + 4", in cadrul careia vor expune opt artisti plastici profesionisti, membri U.A.P. Romania: Gheorghe Gogescu (Bucuresti), Traian Boicescu (Ramnicu Valcea), Viorela Mihaescu (Bucuresti), Vintila Mihaescu (Bucuresti) + Victor Dima (Bucuresti), Lucia Puscasu (Suceava), Petru Vintila (Bucuresti), Adrian Socaci (Bucuresti).

In data de 16 mai, de la ora 11:00, Galeria de Arta "Ion Popescu-Negreni" din sediul Muzeului Judetean Olt va fi gazda unei expozitii de tapiserie si obiect textil "Barbati in arta textila romaneasca", unde vor expune artistii plastici Gheorghe Gogescu, Vasile Dobre, Ion Deac Bistrita, Vintila Mihaescu, Mihai Moldoveanu, Dan Roseanu, Nicu Zambroianu (Bucuresti), Traian Boicescu (Ramnicu Valcea).

Pe 17 mai, ora 11:30, in Sala de Festivitati Muzeului Judetean Olt se va tine colocviul "Un bob zabava in universul istorie si artei", in compania istoricului Georgeta Filitti si a colectionarului Vasile Petrovici.

In ziua de 18 mai 2012, cand se sarbatoreste Ziua Internationala a Muzeelor, va avea loc manifestarea "Ziua Portilor Deschise", accesul vizitatorilor in expozitiile si laboratoarele de conservare-restaurare ale Muzeului Judetean Olt fiind liber.

O serie de manifestari speciale vor fi organizate si pe data 19 mai 2012 pentru a marca "Noaptea Muzeelor". Astfel, in intervalul orar 17:00 - 19:00, in Sala de Festivitati a Muzeului Judetean Olt va avea loc prezentarea "Camellia sinensis - O poveste a ceaiului", cu participarea specialistilor de la Demmer Teehaus din Slatina. Apoi, de la ora 19:00 si pana la ora 20:30 se va juca o sceneta din schita "Five oI"clock", in interpretarea trupei de teatru a Colegiului National Agricol "Carol I", premiata cu Trofeul Caragiale la editia din acest an a concursului "Sa radem azi", desfasurat la Slatina.

Incepand cu ora 21:00, vizitatorii vor putea viziona filme documentare despre civilizatia urbana a Slatinei si despre cea traditionala rurala. De asemenea, cei prezenti vor putea vizita gratuit expozitiile deschise la sediul Muzeului Judetean Olt si la Galeria "Artis" din Slatina.
Luni, 14 Mai 2012, ora 00:03
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor