2.000 de teste rapide necesare depistarii virusului COVID-19, donate Primariei Slatina

   

Primaria municipiului Slatina a primit o sponsorizare din partea societatii Electrocarbon, constand in 2.000 de teste rapide STANDARD Q COVID-19 Ag, necesare pentru depistarea infectiei cu virusul SARS-CoV-2, acestea urmand a fi repartizate directiilor din subordine.
Potrivit unui proiect de hotarare ce va fi aprobat in cadrul urmatoarei sedinte a Consiliului Local Slatina, testele rapide pentru depistarea infectiei COVID-19 vor ajunge la Clubul Sportiv Municipal - 1.200 de bucati si Directia de Asistenta Sociala - 800 de bucati.

Testele vor fi utilizate pentru personalul celor doua structure din subordinea Primariei Slatina, pe baza de solicitare scrisa si vor fi efectuate cu respectarea conditiilor prevazute atat in contractul de sponsorizare cat si in prospectul produsului. Personalul din aparatul de specialitate al primarului municipiului Slatina si din celelalte servicii publice infiintate de Consiliul Local al municipiului Slatina pot beneficia de testare la una dintre aceste structuri, in limita stocului disponibil. Prioritate la testarea rapida o au persoanele care prin natura atributiilor de serviciu sunt mai expuse riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Persoanele cu rezultat pozitiv la testul rapid au obligatia de a contacta si informa, de indata, medicul de familie despre ipoteza in care se afla, urmand a respecta recomandarile acestuia.

"Consideram ca oportun proiectul de hotarare referitor la repartizare teste rapide STANDARD Q COVID-19 Ag si stabilire modalitate de utilizare intrucat, in conditiile pandemiei actuale, utilizarea testelor rapide are drept consecinta prevenirea raspandirii si tratarea eficienta a virusului COVID-19, prin identificarea persoanelor infectate cu acesta. De altfel, prin acest proiect se asigura securitatea si sanatatea salariatilor, angajatorii avand, conform Legii 319 din 2006 privind securitatea si sanatatea in munca, cu modificarile si completarile ulterioare, obligatia sa implementeze masuri de prevenire si evitarea riscurilor", se arata in nota den fundamentare a proiectului ce urmeaza a fi aprobat de consilierii locali slatineni.

Catalin FIRCOIU
Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 11:11
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Un fost consilier local a murit!
Primaria orasului Corabia a anuntat trecerea in lumea fara de dor a fostului consilier local, Viorel ...
MANAGER NOU LA UN SPITAL DIN OLT
Spitalul Orasenesc Bals are o noua conducere. Este vorba despre Catalin Serban. Acesta o inlocuieste ...
Incendiu la un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii din Slatina
Un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii, din municipiul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor