65 de persoane din Olt, diagnosticate cu COVID-19. ultimele 12 - angajati ai Ambulantei

   

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat joi, la ora 13:00, datele oficiale referitoare la cazurile de infectii cu Coronavirus care au fost confirmate in Romania, in ultimele 24 de ore. Dupa cinci zile, in care la nivelul judetului Olt nu s-au raportat noi imbolnaviri, acum bilantul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 65.
Nu mai putin de 12 imbolnaviri noi au fost confirmate oficial cu virusul SARS-CoV-2 in judetul Olt, toti pacientii fiind angajati ai Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Olt, care acum sunt internati, pentru tratament de specialitate, la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina - 11 si la Spitalul Judetean de Urgenta Ramnicu Valcea - unul, acesta fiind un doctor care are domiciliul in judetul vecin.

Ultimele 12 persoane au intrat in contact cu asistenta medicala, in varsta de 45 de ani, de la Ambulanta Olt, depistata marti cu Coronavirus, este comunicat oficial de autoritatile din Arges, avand in vedere ca aceasta are domiciliul in acest judet. Aceasta facea naveta cu trenul la Slatina, pentru a-si desfasura activitatea in cadrul SAJ. In prezent, femeia este internata la Spitalul Orasenesc Mioveni, pentru terapie.

Cei 12 angajati pozitivati cu COVID-19 nu sunt singurele persoane din cadrul SAJ Olt care au intrat in contact cu cadrul medical originar din Mioveni. In total, au fost testati 50 de angajati ai institutiei, contacti directi ai asistentei medicale. Din cele 50 de probe, miercuri au fost prelucrate 30 de probe, in laboratorul din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Olt, iar 12 au fost cu rezultat pozitiv pentru infectia cu virusul, in timp ce diferenta de 18 au avut rezultat negativ. Celelalte 20 de probe sunt prelucrate joi, urmand ca rezultatele acestora sa fie stiute pana la sfarsitul zilei, transmit specialistii Directiei de Sanatate Publica Olt.
Joi, 21 Mai 2020, ora 13:48
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Dezmat pe bani publici, in Olt
Judetul Olt detine suprematia in Oltenia, si nu numai, in ce priveste numarul beneficiarilor de ...
Se mareste numarul angajatilor de la Ambulanta Olt, depistati cu Coronavirus. Un contact, jandarm, pozitivat si el
Dupa raportarea oficiala a noilor cazuri de Coronavirus inregistrate in Romania de Grupul de ...
Document: Acest lucru va fi interzis in Romania. Se da lege!
Conform unei propuneri facute de Ministerul de Interne, o persoana poate fi tinuta in sectia de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor