Autoritatile au sarbatorit Ziua Drapelului National, la Slatina

   

La ceremonia desfasurata pe platoul din fata Institutiei Prefectului - Judetul Olt au fost prezenti, printre altii, subprefectul de Olt Radu Ionita, vicepresedintele Consiliului Judetean Olt, Virgil Delureanu, primarul Slatinei, Emil Mot, viceprimarul Gigi Ernes Vilceleanu, reprezentanti ai institutiilor Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Apararii Nationale din teritoriu, dar si alti reprezentanti ai institutiilor deconcentrate judetene si membri ai partidelor politice din judet. "Astazi am participat cu onoare si emotie la sarbatorirea a 171 de ani de la declararea oficiala a tricolorului ca Drapel National. La multi ani, Drapel Tricolor! La multi ani, Romania!", a fost mesajul transmis de edilul Slatinei, pe pagina sa de Facebook.
Dupa ce un sobor de preoti al Episcopiei Slatinei si Romanatilor a oficiat o slujba de sfintire a drapelului, acesta a fost sarutat de autoritati, iar apoi arborat pe catargul din fata Prefecturii Olt, pe acordurile imnului de stat al Romaniei, in interpretarea Fanfarei de Estrada "Lyra Band" Slatina. Ceremonialul s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare, alcatuita din pompieri si jandarmi, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza si prin fata oficialitatilor judetene si locale.

Drapelul National este sarbatorit in fiecare an pe 26 iunie. Data a fost aleasa in amintirea zilei cand, in timpul Revolutiei de la 1848, tricolorul a fost adoptat ca simbol national.
Miercuri, 26 Iunie 2019, ora 16:17
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Document: Acest lucru va fi interzis in Romania. Se da lege!
Conform unei propuneri facute de Ministerul de Interne, o persoana poate fi tinuta in sectia de ...
Cadru medical de la Ambulanta Olt, infectat cu COVID-19, transferat la Institutul "Matei Bals" din Capitala
Unul dintre cei doi medici angajati ai Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Olt, care au fost ...
Un tanar fotbalist originar din Brancoveni, gasit mort in Italia. S-ar fi spanzurat
Florin Strainu este slatineanul care are origini in satul Margheni, comuna Brancoveni, si care, din ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor