Batausul de pe terasa barului din Brastavatu, acuzat de tentativa de omor

   

Barbatul in varsta de 44 de ani, din comuna Brastavatu, agresorul barbatului de 39 de ani, scandalul petrecandu-se la inceputul anului pe terasa barului din localitate, a fost retinut marti noaptea, in jurul orei 23:00, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Olt. Acuzat initial de lovire sau alte violente, batausul este cercetat acum penal pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor.
Decizia a fost luata in urma concluziilor medicului legist, dupa ce victima a fost internata la Spitalul Municipal Caracal, apoi a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina si ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, de unde s-a externat vineri, 15 ianuarie. S-a stabilit ca viata barbatului de 39 de ani, originar din orasul Scornicesti, dar care era in vizita la mama sa, din Brastavatu, cand a avut loc incaierarea, a fost pusa in pericol, acesta avand nevoie de zeci de zile de ingrijiri medicale.

Anchetatorii spun ca tot scandalul a pornit de la un conflict mai vechi intre cei implicati, agresorul, pe numele sau Traian Barbu, cunoscut drept Barbone, fiind insotit de alte doua persoane cand a venit la bar.

"In fapt, s-a retinut ca in seara zilei de 3 ianuarie 2021, in jurul orei 21:00, inculpatul, impreuna cu alte doua persoane, pe fondul unui conflict anterior, s-au deplasat la un bar din apropierea locuintei, imprejurare in care au agresat-o pe victima R. S., un barbat in varsta de 39 de ani, din localitatea Scornicesti, cu obiecte contondente, precum si cu pumnii si picioarele, lovind-o peste tot corpul dar, in special, in zona capului, lovituri in urma carora victima a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 60 - 70 de zile de ingrijiri medicale, cu punerea in primejdie a vietii. Pentru incadrarea juridica in infractiunea de tentativa la omor, s-a avut in vedere zona vitala vizata de catre inculpat, respectiv zona capului, obiectul vulnerant folosit, respectiv ranga/levier metalic, precum si concluziile preliminarii eliberate la data de 19 ianuarie de catre Serviciul Judetean de Medicina Legala Olt, din care rezulta ca victima a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire repetata cu corpuri dure, cel putin unul de forma alungita, care au necesitat pentru vindecare 60 - 70 de zile de ingrijiri medicale, cu precizarea ca leziunile traumatice suferite au pus in primejdie viata victimei. De asemenea, s-a avut in vedere ca inculpatul a fost insotit de alte doua persoane, considerent pentru care la incadrarea juridica s-a retinut si circumstanta agravanta prevazuta de articolul 77, alineat 1, litera a, din Codul Penal, respectiv savarsirea faptei de 3 sau mai multe persoane impreuna", se arata intr-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Batausul de 44 de ani, din comuna Brastavatu, a fost prins marti, in urma a doua perchezitii domiciliare care au avut loc in localitate, acesta fiind dus imediat la audieri. Miercuri, in privinta barbatului procurorii urmeaza a formula propunere de arestare preventiva.
Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 09:59
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Fostul vicepresedinte al CJ Olt, Ioan Ciugulea, trimis in judecata pentru luare de mita
Ioan Ciugulea, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Olt pana anul trecut, a fost trimis in ...
Cand trecem la ora de vara 2021. Ceasurile vor trebui date cu o ora inainte
Este primul weekend al lunii martie, luna in care se va face trecerea la ora de vara 2021, poate ...
Incidenta infectiilor SARS-CoV-2, crescuta in mai multe localitati. 2,12 in municipiul Slatina si 1,14 la Caracal
Rata de infectare cu noul Coronavirus, cumulata in ultimele 14 zile, este in crestere nu doar in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor