Brebeni: Expertiza genetica in cazul batranilor batuti si talhariti

   

"Asteptam expertiza genetica, chiar saptamana trecuta am discutat cu institutul si i-am rugat sa-mi transmita oficial un punct de vedere cu privire la solutionare. Mi-au promis ca pana la sfarstitul trimestrului I il primim", a spus Anca Anuta, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt. Batranul de 67 de ani, din Brebeni, agresat cu brutalitate ca si sotia sa de 73 de ani, a murit la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, iar anchetatorii spun ca nepotul acestora este unul dintre principalii suspecti. "Una dintre cele doua victime a murit la Spitalul Craiova, este vorba de barbat. Nepotul ramane unul dintre suspectii principali. De asta am si dispus expertiza genetica, urmeaza sa restrangem cercul in functie de aceasta expertiza", a adaugat sefa parchetului.
Furtul a 600 de lei, pe care batranii ii aveau pentru a-si cumpara lemne sa treaca mai usor peste iarna, este motivul pentru care acestia au fost agresati in noaptea de 2 spre 3 noiembrie in locuinta lor de la marginea satului Saltanesti al comunei Brebeni. Dupa bataie, faptasul sau faptasii s-au facut nevazuti. In dimineata zilei urmatoare cei doi soti au fost gasiti cu fetele tumefiate, femeia, ranita mai usor, fiind cea care a reusit sa ia legatura cu un vecin care a anuntat nenorocirea prin care au trecut cu o noapte inainte la apelul de urgenta 112. Initial, batranii au fost transportati de echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanta Olt la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, iar de aici au fost transferati la Spitalul Craiova. Din pacate, in noaptea de 12 spre 13 noiembrie, barbatul a murit la unitatea medicala.

Imediat dupa comiterea faptei, procurorii Parchetului Olt au deschis o ancheta, in acest caz fiind facute cercetari pentru omor calificat si tentativa de omor calificat, infractiuni pentru care autorul sau autorii risca ani grei de inchisoare.
Joi, 31 Ianuarie 2019, ora 11:49
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Un fost consilier local a murit!
Primaria orasului Corabia a anuntat trecerea in lumea fara de dor a fostului consilier local, Viorel ...
MANAGER NOU LA UN SPITAL DIN OLT
Spitalul Orasenesc Bals are o noua conducere. Este vorba despre Catalin Serban. Acesta o inlocuieste ...
Barbat de 37 ani, rapus de COVID-19 la spitalul din Slatina. Se intorsese de curand din strainatate
Un barbat in varsta de doar 37 ani, din judetul Olt, a decedat la spitalul din Slatina, unde a fost ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor