Calusul, patrimoniu UNESCO, invins de pandemie. "Asa cum s-au facut chefuri prin spatele casei, vor fi si calusari, dar fara multa valva"

Sursa: Adevarul
Vineri, 05 Iunie 2020, ora 13:43
72 citiri
Peste doar doua zile, in satele, din ce in ce mai putine, din sudul tarii in care mai putem intalni jocul de calus ar trebui sa se depuna juramantul cetei si calusarii s-o porneasca la joc. Autoritatile sanitare au interzis, insa, acest lucru. Ce nu au reusit comunistii, care in ultimii ani ai regimului le interziceau calusarilor sa joace calusul in timpul saptamanii, pentru ca asta insemna zile pierdute de la CAP si munci agricole intarziate (in schimb recuperau duminica), a reusit ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.