Continua lucrarile pe santierul Drumului Expres Craiova - Slatina - Pitesti

   

Continua lucrarile pe primul tronson al drumului expres care va lega Craiova de Pitesti, prin Slatina.
Dupa ce miercuri a fost deschis oficial santierul, joi s-a trecut la pregatirea terenului alocat soselei. "Muncitorii si utilajele constructorului italian Tirrena Scavi continua lucrarile incepute ieri pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Pitesti. In acest moment 15 utilaje actioneaza pentru decopertarea traseului si amenajarea drumurilor tehnologice destinate accesului in santier", anunta, intr-un comunicat de presa, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Lucrarile au demarat la granita dintre judetele Olt si Dolj. In perioada urmatoare, un alt santier urmeaza sa se deschida in apropiere de Bals si altul la Slatina. Constructorul tronsonului 2 al soselei a anuntat Compania de Drumuri ca vrea sa termine pana la sfarsitul anului tronsoanele care vor ocoli cele doua orase aglomerate. "Ambii constructori intentioneaza sa finalizeze anul acesta 27 de kilometri din acest drum. Cel putin asa ne-au spus la inceputul anului, cei 27 de kilometri incluzand doua puncte fierbinti pentru zona, Bals si Slatina, in sensul in care se va insista pe variantele ocolitoare ale celor doua localitati, pentru a elimina aglomeratia din oras", a spus Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al CNAIR.

Pana cand va fi amenajat in totalitate drumul expres, cele doua tronsoane ocolitoare vor fi conectate la drumul national, astfel incat sa poata prelua in cel mai scurt timp traficul si sa degajeze orasele.
Joi, 23 Mai 2019, ora 19:15
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Alegeri parlamentare. PNL Olt a finalizat listele cu candidatii pentru Senat si Camera Deputatilor
Sfarsitul saptamanii trecute a fost marcat de un eveniment politic important, Biroul Politic ...
3,40 cazuri COVID la mia de locuitori in Caracal. In alte 12 localitati oltene, rata de infectare este de peste 1,5
Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt a adoptat luni o noua hotarare cu privire la ...
Focar COVID-19 si la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Cezieni
Se extinde focarul de Coronavirus de la Complexul de Servicii pentru Persoane Varstnice Slatina din ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor