"Daca nu as mai candida, consider ca as fi incorect fata de cetateni!"

   

Sunteti unul dintre putinii primari PNL care au reusit sa reziste "asalturilor" PSD pe vremea celebrei ordonante care a legalizat traseismul politic. Ce v-a determinat sa ramaneti in PNL?
Intr-adevar, suntem foarte putini primari care am ramas in PNL, printre care si eu, dar cred ca sunt singurul caruia nu i s-a facut niciun fel de propunere. N-as putea sa va spun motivul, banuiesc, totusi, ca a fost o selectie pe baza de ,,valoare" sau ,,coloana vertebrala politica".

Au fost momente cand ati regretat? Ati avut proiecte respinse la finantare, dificultati din cauza culorii politice?

Odata ce ti-ai creat o convingere politica si crezi in ceea ce faci, indiferent de consecinte, trebuie sa ti le asumi si sa nu regreti. Nu pot sa nu afirm ca acest lucru mi-a adus unele insatisfactii, dar au fost compensate de alte realizari. Sper, totusi, ca cetatenii comunei Osica de Sus sa inteleaga acest lucru si sa nu ma judece din punct de vedere politic, ci sa aprecieze lucrurile bune facute in comuna.

Cum va intelegeti cu colegii de la fostul PDL? Este fuziunea una reusita la Osica de Sus?

Atunci cand interesele comunitatii primeaza, iar cele de partid si mai ales cele personale sunt pe planuri inferioare, nu se poate sa nu gasesti calea cea buna, sa nu gasesti ,,reteta" de colaborare si intelegere. In comuna Osica de Sus nu au fost, nu sunt si nu vor fi niciodata divergente, cel putin cat voi fi eu primar, cu atat mai mult cu cat din 2015 discutam de un singur partid: PNL.

Intr-un judet rosu cum este Oltul, ce rezultate credeti ca va obtine PNL la alegerile de anul viitor? Cati primari si cati parlamentari credeti ca vor fi de la PNL?

A va raspunde la ceea ce-mi cereti in cifre sau procente ar insemna sa-mi arog calitati de clarvazator. Nu le am si ma rezum a spune ca vom fi primari si vor fi parlamentari toti aceia despre care populatia votanta a judetului Olt crede ca merita. Alegerile prezidentiale din 2014 au demonstrat capacitatea alegatorilor de a face diferenta dintre promisiuni desarte si promisiuni realiste. Cu siguranta in 2016 atat la alegerile locale, cat si la alegerile parlamentare, judetul Olt se va inscrie in tendinta nationala.

Se apropie finalul mandatului. Ce ati reusit sa realizati din ce va propuneati sa faceti? Ce promisiuni sunt inca neindeplinite?

Singurul lucru pe care l-am promis in 2004 si de fiecare data in 2008 si 2012 cand am candidat a fost acela ca salariatii din Primarie vor lucra pentru cetateni, iar in ceea ce ma priveste nu voi pierde nicio oportunitate pentru aducerea banilor in comuna atat prin proiecte pe fonduri europene, cat si prin proiecte pe fonduri guvernamentale. Comuna Osica de Sus este singura din tara care in anul 2015 dispune cumulat de urmatoarele :

- canalizare (15,5 km) cu doua statii de epurare

- 40 de km de retea de distributie a apei cu doua gospodarii de apa avand sapte puturi de mare adancime, cu peste 1600 de abonati din 1825 de gospodarii;

- peste 15 km de drum asfaltat, in conditiile in care in 2004 erau 1,4 km de "gauri in asfalt";

-targul saptamanal compartimentat si modernizat, dispunand de apa curenta, retea electrica, platforme pietruite si platforme betonate si asfaltate, retea de canalizare pluviala si menajera; sectoare specializate pentru comercializarea produselor lactate, agricole si industriale;

-infrastructura scolara, in totalitate reabilitata si modernizata, a atras un corp de cadre didactice profesionist care a reusit sa obtina rezultate deosebite la toate concursurile si competitiile la care au participat, culminand cu rezultatele la Evaluarea Nationala - promovabilitate 71% si examenul de Bacalaureat -promovabilitate 77,14% la promotia curenta, depasind media nationala. Aceste rezultate au convins 186 de elevi din localitatile invecinate sa se inscrie la cursurile din invatamantul primar, gimnazial si liceal din cadrul Liceului Teoretic ,,Ion Gh.Rosca", ajungand ca numarul total al elevilor sa fie de 760.

-sanatatea populatiei este supravegheata prin activitatea a trei cabinete medicale de familie private, doua cabinete stomatologice private, Centrul de Permanenta Medicala, cu 9 medici si noua asistente, asigura servicii medicale prin garda permanenta, Centrul de Promovare a Sanatatii in cadrul caruia sunt oferite gratuit consultatii si tratament de fizioterapie, chinetoterapie si recuperare locomotorie, precum si consiliere psihologica, Cabinet Medical Scolar si Cabinet de Consiliere Scolara, doua farmacii umane private;

-sanatatea animalelor este asigurata de un cabinet veterinar privat si trei farmacii veterinare private;

- siguranta si protectia cetatenilor este asigurata de Sectia 2 de Politie Osica de Sus, Postul de Politie Osica de Sus, Grupa de Jandarmi Osica de Sus si Garda de Pompieri Osica de Sus - dotata cu masina de interventie si salvare SMURD;

-activitatea culturala este sustinuta de elevii Liceului Teoretic ,,Ion Gh.Rosca" Osica de Sus, care prin trupele de teatru, formatia de chitare, orchestra de muzica populara, formatia de muzica usoara, formatia de calusari si cea de dansuri populare de fete au adus numeroase premii de la concursurile la care au participat. Trebuie mentionata redactarea celor doua reviste: "Corola" - revista liceului si "Radacini" -revista ONG-ului Asociatia Culturala ProMemoria si a Monografiei comunei Osica de Sus sub coordonarea prof.univ.dr.Constantin Rosca, fiu al satului.

-activitatea sportiva este desfasurata de echipele de fotbal, handbal baieti si fete, atletism, tenis de masa si Karate-Do din cadrul Liceului Teoretic "Ion Gh.Rosca".

Ce proiecte recente are administratia locala?

Ca proiecte recente as vrea sa amintesc reabilitarea si modernizarea Centrului Cultural Osica de Sus, un proiect complex a carui valoare se ridica la 400.000 euro. Primaria comunei Osica de Sus a participat cu o finantare de 270.000 euro, diferenta de 130.000 euro reprezentand fonduri europene. Prin derularea acestui proiect s-a urmarit reabilitarea unei institutii culturale atat de necesara in comunitatea noastra. De asemenea, as mentiona

construirea unui local nou pentru GPN Vladuleni, cu trei sali de clasa, proiect licitat de Ministerul Invatamantului si Cercetarii Stiintifice pentru care urmeaza emiterea autorizatiei de construire in vederea inceperii lucrarilor in aceasta toamna, la care comuna Osica de Sus va asigura cheltuielile cu utilitatile - alimentare cu energie electrica, asigurarea incalzirii, alimentare cu apa si canalizare. Un alt proiect este cel referitor la modernizare drumuri de exploatatie masura 125 prin PNDR - CRFIR Sud-Vest Oltenia, ce presupune 4,88 km de drum asfaltat ce va asigura accesul cetatenilor din satul Ostrov mai usor la drumul national, iar celor din Osica de Sus la terenurile agricole din Dealul Viilor, Padurea Bercica si zona Sub Vladuleni.

Candidati pentru un nou mandat? Ce procente credeti ca vor obtine contracandidatii dumneavoastra?

Daca nu as mai candida, consider ca as fi incorect fata de cetatenii din comuna Osica de Sus pentru care nu am reusit, si nu din cauza mea, sa finalizez lucrarile de canalizare in zona Medinti si satul Vladuleni incepute inca din anul 2012 pe fonduri guvernamentale, lucrarile la Campusul scolar si nu in ultimul rand asfaltarea strazilor deja canalizate, pe care doresc sa le finalizez. In ceea ce priveste procentajul obtinut in urma procesului de vot, cred ca fiecare dintre noi vom fi evaluati dupa credibilitate, studii, verticalitate si omenie.
Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 19:15
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Descoperire istorica la Slatina. Au fost gasite ruinele cazinoului, demolat in anul 1966
Municipiul Slatina are o istorie frumoasa, iar o descoperire recenta demonstreaza acest lucru. Desi ...
Alegeri parlamentare. PNL Olt a finalizat listele cu candidatii pentru Senat si Camera Deputatilor
Sfarsitul saptamanii trecute a fost marcat de un eveniment politic important, Biroul Politic ...
Focar COVID-19 si la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Cezieni
Se extinde focarul de Coronavirus de la Complexul de Servicii pentru Persoane Varstnice Slatina din ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor