Eveniment privat cu aproximativ 50 de persoane, organizat la un restaurant din Slatina, intrerupt de politisti

   

Un eveniment privat, care era organizat la un local din municipiul Slatina si la care participau aproximativ 50 de persoane, a fost oprit sambata seara de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Olt ce au efectuat verificari la mai multe terase si restaurante din localitate, cu privire la respectarea masurilor impuse pe perioada starii de alerta, avand in vedere contextul actual al pandemiei de Coronavirus.
In urma controlului efectuat la o societate comerciala, in jurul orei 21:15, oamenii legii au constatat faptul ca in incinta restaurantului era organizata o petrecere cu prilejul zilei de nastere a unui invitat, la care participau aproximativ 50 de persoane, atmosfera fiind intretinuta de o formatie vocal - instrumentala. "Politistii au intrerupt evenimentul si au sanctionat contraventional organizatorul cu amenda in valoare de 3.000 de lei, conform Legii 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile ulterioare", a declarat Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Totodata, politistii de investigare a criminalitatii economice au constatat faptul ca si la o terasa, tot din municipiul Slatina, nu erau respectate masurile de diminuare a impactului riscurilor, numarul persoanelor prezente depasind limita de 30% din capacitatea localului. Administratorul locatiei a fost sanctionat cu amenda in valoare de 2.500 de lei, conform prevederilor Legii 55 din 2020 .

Insa, politistii olteni, sub autoritatea Prefecturii Olt, impreuna cu jandarmi, pompieri si politisti locali, au desfasurat actiuni de verificare a respectarii masurilor impuse in contextul starii de alerta in zone aglomerate, centre comerciale, piete, targuri si terase, dar si in mijloacele de transport in comun pe parcursul intregii zile de sambata. Scopul vizat de misiuni l-a constituit prevenirea raspandirii virusului SARS-CoV-2, spune reprezentantul IPJ. In cadrul actiunilor desfasurate, au fost legitimate aproximativ 1.400 de persoane, verificate 81 societati comerciale, restaurante, terase si parcuri, precum si 44 de mijloace de transport. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 123 de sanctiuni contraventionale, majoritatea pentru nepurtarea mastii de protectie.

Autoritatile reamintesc ca purtarea mastii de protectie este obligatorie in toate spatiile publice. De asemenea, este interzisa circulatia persoanelor in intervalul orar 23:00 - 05:00, cu cateva exceptii: deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi; deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente; deplasari in afara localitatii a persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei; deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie.

"Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional sunteti obligati sa prezentati, la cererea fortelor de ordine, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere. Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal sunteti obligati sa prezentati, la cererea fortelor de ordine, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil. Declaratia pe proprie raspundere trebuie sa cuprinda: numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei/gospodariei/locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura. Sanatatea si siguranta cetatenilor sunt prioritare tuturor institutiilor cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice, astfel ca fortele de ordine vor desfasura permanent in aceasta perioada activitati de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada starii de alerta, pentru a proteja cetatenii si pentru a preveni raspandirea noului tip de Coronavirus", a conchis Alexandra Dicu.
Duminica, 17 Ianuarie 2021, ora 18:38
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Fostul vicepresedinte al CJ Olt, Ioan Ciugulea, trimis in judecata pentru luare de mita
Ioan Ciugulea, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Olt pana anul trecut, a fost trimis in ...
Cand trecem la ora de vara 2021. Ceasurile vor trebui date cu o ora inainte
Este primul weekend al lunii martie, luna in care se va face trecerea la ora de vara 2021, poate ...
Incidenta infectiilor SARS-CoV-2, crescuta in mai multe localitati. 2,12 in municipiul Slatina si 1,14 la Caracal
Rata de infectare cu noul Coronavirus, cumulata in ultimele 14 zile, este in crestere nu doar in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor