Expozitia de pictura "Arpegii cromatice", la Galeria Artis Slatina

   

Evenimentul cultural este organizat de Consiliul Judetan Olt si Muzeul Judetean Olt, pictorul roman cu radacini basarabene, de pe malul Nistrului, din Stefan Voda, nefiind pentru prima oara pe meleaguri oltene cu o expozitie personala.
"Pictorul Vitalie Butescu (n.red. - de 45 ani) revine la Slatina - locul pentru care si-a declarat prietenia fara rezerve - cu o expozitie circumscrisa subiectului artistic ce l-a consacrat in lumea artelor plastice romanesti, peisajul de factura impresionista. Amprenta sa cromatica inseamna esenta si vitalitate compozitionala. (...) Expozitia *Arpegii cromatice* de la Slatina, circumscrisa de autor Programului National *Romania Centenar. 1918-2018. Sarbatorim Impreuna!* este una in care pledoaria artistica este pusa sub semnul romanismului, din care trebuie sa desprindem mesajul concordiei, bucuriei de a exista impreuna, intru consolidarea Romaniei eterne a spiritului. Daca dorim sa avem perenitate pe scena istoriei trebuie sa avem vitalitate si caracter, sa nu capotam prin optiuni eronate. Deasupra discordiei, ambitiilor si intrigilor este Tara si vesnicia sufletului romanesc. Aici sau Acolo trebuie sa ne regasim intotdeauna, chiar daca nu ne intelegem de fiecare data (...)", este o scurta descriere a expozitiei facuta de Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt.

Cu prilejul vernisajului expozitiei de pictura "Arpegii cromatice", Alexandru Gabriel Biscoveanu din municipiul Slatina, laureat al Festivalului "Corabia de Aur" - Sectiunea Muzica Usoara, in anul 2017, va sustine un microrecital.

Iubitorii de pictura pot vedea lucrarile artistului plastic Vitalie Butescu pana spre sfarsitul lunii, acestea fiind expuse la Galeria Artis Slatina pana in data de 26 martie.
Marti, 06 Martie 2018, ora 19:15
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Un fost consilier local a murit!
Primaria orasului Corabia a anuntat trecerea in lumea fara de dor a fostului consilier local, Viorel ...
MANAGER NOU LA UN SPITAL DIN OLT
Spitalul Orasenesc Bals are o noua conducere. Este vorba despre Catalin Serban. Acesta o inlocuieste ...
Incendiu la un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii din Slatina
Un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii, din municipiul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor