Expozitie de pictura la Galeria Artis

   

Ieseanul, in varsta de 49 de ani, a participat pana acum la 75 de expozitii de grup si concurs si a realizat 59 de expozitii personale, printre acestea fiind si cea din toamna anului 2015 care a putut fi vazuta si de slatinenii iubitori de arta.
"In toamna anului 2015 publicul slatinean admirator al artelor frumoase a avut motive de meditatie si implinire intelectuala datorate unui prim demers expozitional organizat in resedinta Oltului, ce avea ca titlu *Mihai Cotovanu - Traditie si Continuitate*. Dincolo de emotia fireasca a prestigioasei prezente artistice iesene pe simezele slatinene, evenimentul de atunci avea sa proiecteze o colaborare sincera intre Muzeul Judetean Olt si maestrul Mihai Cotovanu. Aprofundand biografia sa artistica si sfera preocuparilor plastice i-am adresat atunci invitatia de a reveni cu o expozitie retrospectiva in anul 2017, cand pictorul isi celebreaza jubileul celor 50 de ani de existenta, dar si 20 de ani de activitate artistica fecunda sub inaltul patronaj al Uniunii Artistilor Plastici din Romania - Filiala Iasi. Cu seriozitatea ce il caracterizeaza, Mihai Cotovanu nu a facut promisiuni neacoperite si a revenit la Slatina la sfarsitul verii si inceputul toamnei anului 2016 intr-o utila documentare plastica, pentru a revedea si imortaliza pentru eternitate efigia arhitecturii citadine a unui oras care i-a ramas in suflet, si caruia i-a daruit cu marinimie rangul artistic de *Barbizon romanesc*", a precizat Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean Olt.

Lucrarile realizate la Slatina din cadrul noii sale expozitii "Lumina Barbizonului" vor putea fi vazute de iubitorii de pictura la Galeria Artis pana in data de 19 mai.
Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 23:18
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Un fost consilier local a murit!
Primaria orasului Corabia a anuntat trecerea in lumea fara de dor a fostului consilier local, Viorel ...
MANAGER NOU LA UN SPITAL DIN OLT
Spitalul Orasenesc Bals are o noua conducere. Este vorba despre Catalin Serban. Acesta o inlocuieste ...
Incendiu la un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii din Slatina
Un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii, din municipiul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor