Expozitie de pictura la Galeria Artis din Slatina

   

Viorel Chirea este din anul 2006 referent artistic si apoi artist plastic in cadrul Centrului Cultural Municipal Caracal.
Incepand cu anul 1995, acesta a avut 56 de expozitii personale si de grup, de grafica, ilustratie, fotografie, pictura de sevalet si murala, in tara (n.red. - Bucuresti, Caracal, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Ploiesti, Sibiu, Slatina, Timisoara, Targu Mures etc.) sau in strainatate (Bulgaria, Italia, Belgia, Statele Unite ale Americii. De asemenea, lucrarile sale au ajuns sa fie expuse si in Belgia, Grecia, Portugalia si America, in cadrul unor colectii particulare. Despre expozitia "Zugravi si iconari populari in zona Oltului de Jos". Sinteze culturale" artistul spune ca s-a concretizat prin sprijinul moral si spiritual venit din partea Episcopiei Slatinei si Romanatilor si prin colaborarea cu Directia pentru Cultura Olt, acesta facand o incursiune in trecutul iconografic al judetului.

"Demersul expozitional pe care il propun se raporteaza la opera zugravilor si iconarilor populari de la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul celui de-al XIX-lea care constituie peste ani o vie marturie a credintei si a traditiei crestine din zona Oltului de Jos - Romanati. (...) Unul dintre temeiurile expozitiei mele il constituie faptul ca 2017 este an omagial al sfintelor icoane, iconarilor si pictorilor bisericesti, an comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor ortodoxiei in timpul comunismului", declara Viorel Chirea.

Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 24 octombrie - 9 noiembrie 2017.
Luni, 23 Octombrie 2017, ora 19:15
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Un fost consilier local a murit!
Primaria orasului Corabia a anuntat trecerea in lumea fara de dor a fostului consilier local, Viorel ...
MANAGER NOU LA UN SPITAL DIN OLT
Spitalul Orasenesc Bals are o noua conducere. Este vorba despre Catalin Serban. Acesta o inlocuieste ...
Incendiu la un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii din Slatina
Un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii, din municipiul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor