Festival gastronomic de Zilele Orasului, la Caracal

   

Un oras cu identitate culturala, Caracalul a fost marti gazda unor activitati inedite, care fac parte dintr-un mare eveniment intitulat "Zilele culturii caracalene". Profesori si elevi, oameni de cultura, dar si un cunoscut master chef, au transformat centrul municipiului intr-o mare scena si au facut spectacol pentru locuitorii orasului.
S-au incheiat astfel Zilele Orasului, care au inceput cu Festivalul de Teatru "Stefan Iordache" si au continuat cu mai multe concerte. "Noi am incercat sa marim lista manifestarilor culturale, sa le demonstram oamenilor din orasul nostru ca putem face multe lucruri frumoase impreuna. Am avut un festival de teatru, dar si concerte de muzica populara si usoara, iar astazi (marti n.r.) este prima zi in care implicam in manifestarile noastre si elevii. Consider ca orasul nostru ramane un important centru cultural zonal si ii felicit pe toti cei care s-au implicat in aceste activitati frumoase", a spus Liviu Radu, primarul Caracalului.

Parada gastronomica organizata de Liceul Tehnologic "Matei Basarab" a fost unul dintre momentele inedite ale manifestarilor. Master chef Radu Zarneascu le-a explicat apoi viitorilor bucatari cum sa prepare un berbecut la protap reusit.

Oaspeti de seama, din toate colturile tarii, au venit sa vada activitatile organizate cu entuziasm de elevii si dascalii caracaleni. Directori ai liceelor cu profil gastronomic din tara, dar si reprezentanti ai asociatiilor din domeniu, au admirat frumoasa parada a tinerilor din Caracal.

Tot ieri, in zi de mare sarbatoare, autoritatile din Caracal au organizat si un ceremonial religios in cinstea lui Constantin Poroineanu, marele filantrop care a donat municipiului cel mai mare parc din oras, care ii poarta numele.
Marti, 21 Mai 2019, ora 19:15
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Crima cu autor necunoscut la Slatina
Un slatinean de 42 de ani a murit marti la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, dupa ce in cursul ...
O asistenta de la Chirurgia Spitalului Slatina, depistata cu Coronavirus, a murit
O asistenta de la Chirurgia Generala a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, care era confirmata ...
CONCEDIERE COLECTIVA LA O MARE COMPANIE DIN SLATINA
Luna iulie a venit cu vesti proaste pentru angajatii unei mari companii din Slatina. Si asta ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor