Gheorghita: Cei programati la vaccinare sa vina cu buletinul, nu e obligatorie recipisa. Nu incurajam venirea mai devreme

   

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, a declarat ca cei care vin la vaccinare anti-Covid trebuie sa aiba la ei cartea de identitate pentru a fi scanata si a se valida programarea.
Recipisa primita odata cu programarea nu trebuie adusa obligatoriu, dar cine o are usureaza munca de la serviciul de triaj. In niciun caz recipisa nu este insa un document obligatoriu, a subliniat Gherghita.

In legatura cu ora la care trebuie sa se prezinte la centrul de vaccinare, Gheorghita a precizat ca nu este incurajata venirea mai devreme.

"Pentru fiecare persoana sunt alocate 15 minute, in care se fac triajul medical si vaccinarea, iar apoi persoana ajunge in sala de asteptare pentru monitorizare.

Nu incurajam venirea mai devreme decat ora la care este facuta programarea pentru ca suntem in pandemie, trebuie sa reducem la minim pericolul de expunere.

Un interval maxim de jumatate de ora in preajma orei la care suntem programati este rezonabil, cel mult jumatate de ora", a spus coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania.

Gheorghita a mai spus ca aplicatia informatica nu permite duble programari si ca prima facuta este cea validata. Daca se va incerca o alta programare, sistemul va arata ca mai exista una.

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, a fost invitatul lui Adrian Cojocaru, la emisiunea Omul Potrivit, de la DigiFM.

sursa: Digi24.ro
Luni, 18 Ianuarie 2021, ora 14:32
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Fostul vicepresedinte al CJ Olt, Ioan Ciugulea, trimis in judecata pentru luare de mita
Ioan Ciugulea, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Olt pana anul trecut, a fost trimis in ...
Cand trecem la ora de vara 2021. Ceasurile vor trebui date cu o ora inainte
Este primul weekend al lunii martie, luna in care se va face trecerea la ora de vara 2021, poate ...
Incidenta infectiilor SARS-CoV-2, crescuta in mai multe localitati. 2,12 in municipiul Slatina si 1,14 la Caracal
Rata de infectare cu noul Coronavirus, cumulata in ultimele 14 zile, este in crestere nu doar in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor