Inca 12 angajati ai Serviciului de Ambulanta Olt, depistati cu Coronavirus

   

Dupa ce marti o asistenta medicala a Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Olt avea sa fie confirmata cu virusul COVID-19, au fost efectuate teste la nu mai putin de 50 de persoane care au intrat in contact cu femeia de 45 de ani. Este vorba despre angajati ai Ambulantei, contacti directi ai acesteia, dar si de pacienti cu care aceasta a intrat in contact. In urma primirii rezultatelor in cursul zilei de miercuri, alti 12 angajati ai institutiei au fost confirmati pozitiv cu noul Coronavirus.
Asistenta medicala este internata la Spitalul Orasenesc Mioveni, avand in vedere ca aceasta este stabilita in localitatea din judetul Arges si facea naveta cu trenul la Slatina, pentru a-si desfasura activitatea la Serviciul de Ambulanta Olt.

Situatia legata de ceea ce se intampla acum in cadrul institutiei a fost facuta publica si de specialistii Directiei de Sanatate Publica, care au remis in acest sens un comunicat de presa.

Din totalul de 50 de probe, s-au prelucrat deja 30 in laboratorul de testare COVID-19 de la Directia Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor (DSVSA) Olt, iar 12 au avut rezultat pozitiv.

"In urma confirmarii unui caz cu infectia COVID-19 al unui angajat al Serviciului de Ambulanta Olt din data de 18 mai, Directia de Sanatate Publica Olt, in cadrul anchetei epidemiologice a procedat la testarea unui numar de 50 de angajati, contacti directi ai cazului. Din cele 50 de probe, in cursul zilei de 20 mai au fost prelucrate 30 de probe, in laboratorul din cadrul DSVSA Olt, 12 probe au fost cu rezultat pozitiv pentru infectia cu virusul", se arata in comunicatul DSP.

Potrivit specialistilor in sanatate publica din judet, contactii de familie vor respecta masura izolarii la domiciliu, pe o perioada de 14 zile. Totodata, s-au aplicat masurile de curatenie si dezinfectie curenta a tuturor spatiilor din SAJ Olt.

"In vederea limitarii raspandirii infectiei cu COVID-19, masurile impuse de DSP Olt vor fi in functie de situatia epidemiologica de la nivelul institutiei angajatoare", se mai arata in comunicat.

Dintre cei 12 angajati de la Serviciul de Ambulanta Olt confirmati, 11 au fost transportati si internati la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, iar un cadru medical va fi internat la Spitalul Judetean de Urgenta Ramnicu Valcea, acesta avand domiciliul in judetul vecin.
Miercuri, 20 Mai 2020, ora 18:39
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Asistenta sefa de la Cardiologia Spitalului Slatina paraseste sistemul. Cum au reactionat colegii
Asistenta sefa de pe Sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Geta Ungureanu, ...
In 87 de localitati din judetul Olt se poate circula fara declaratie
Departamentul pentru Situatii de Urgenta a venit cu precizari referitor la ceea ce inseamna zona ...
Accident grav intre localitatile Brebeni si Schitu. O tanara din Slatina a murit
Accident mortal, joi dupa-amiaza, pe Drumul Judetean 546 A, intre comunele Brebeni si Schitu. Un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor