Inca doua dosare penale pentru frauda la vot intocmite de politisti

   

Cu putin timp inainte de inchiderea sectiilor de votare, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Olt au anuntat ca oamenii legii au intocmit alte doua dosare penale pentru savarsirea infractiunii de frauda la vot pe numele unui barbat din Vadastrita si a unuia din cu domiciliul in Spania care a votat cu pasaportul la Giuvarasti. Totodata, un alt oltean din Scarisoara a fost amendat, iar politistii efectueaza cercetari pentru furt si dupa disparitia a doua stampile de vot de la sectii din orasele Scornicesti si Corabia.
Potrivit IPJ Olt, echipele operative ale Inspectoratului de Politie Judetean Olt au verificat notificarile aplicatiei Sistem Informatic de Monitorizare a Prezentei la Vot (SIMPV), constatand faptul ca un barbat de 49 de ani, din Vadastrita, a votat la o sectie de votare din localitate, desi avea interzis acest drept, fiind condamnat penal. De asemenea, in urma verificarilor efectuate in comuna Giuvarasti, s-a stabilit faptul ca un alt barbat de 48 de ani, cu domiciliul in Spania, a votat la o sectie, legitimandu-se cu pasaportul, fara a avea domiciliul la Giuvarasti.

In cele doua cazuri au fost intocmite dosare penale in care se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de frauda la vot.

Si politistii Sectiei de Politie Rurala Deveselu au fost sesizati de presedintele unei sectii de votare din comuna Scarisoara despre faptul ca o persoana ar fi fotografiat buletinul de vot, in timp ce se afla in cabina. Oamenii legii au verificat aspectele semnalate si intrucat acestea au fost confirmate si au sanctionat contraventional un barbat de 58 de ani, din localitate, pentru incalcarea prevederilor Legii 115 din 2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

Politistii efectueaza cercetari si sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, dupa ce presedintii a doua sectii de votare din localitatile Scornicesti si Corabia au sesizat lipsa a cate unei stampile de vot.

Catalin FIRCOIU
Duminica, 27 Septembrie 2020, ora 20:57
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Descoperire istorica la Slatina. Au fost gasite ruinele cazinoului, demolat in anul 1966
Municipiul Slatina are o istorie frumoasa, iar o descoperire recenta demonstreaza acest lucru. Desi ...
Alegeri parlamentare. PNL Olt a finalizat listele cu candidatii pentru Senat si Camera Deputatilor
Sfarsitul saptamanii trecute a fost marcat de un eveniment politic important, Biroul Politic ...
Focar COVID-19 si la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Cezieni
Se extinde focarul de Coronavirus de la Complexul de Servicii pentru Persoane Varstnice Slatina din ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor