Incendii devastatoare in comunele Garcov si Osica de Jos

   

Doua incendii puternice au distrus, sambata, doua anexe gospodaresti, o locuinta si un garaj in comunele Garcov si Osica de Jos, la fata locului fiind nevoie de interventia pompierilor olteni. In urma cercetarilor, salvatorii ISU au stabilit cauza probabila a izbucnirii incendiilor ca fiind scurtcircuitul electric.
In comuna Garcov, echipajele de pompieri din cadrul Garzii Visina, Detasamentului Caracal si Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Giuvarasti au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apa si spuma si un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexa gospodareasca si propagat la o locuinta.

Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt, a declarat ca la sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la acoperisurile anexei si la bunurile din interior si la acoperisul casei, iar pentru stingerea focului si indepartarea efectelor negative pompierii au actionat mai bine de trei ore.

"In urma incendiului au ars acoperisul casei, pe circa 100 de metri patrati, acoperisul anexei pe circa 100 de metri patrati, obiecte de uz casnic si gospodaresc, electronice si electrocasnice. Cauza probabila a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau cu improvizatii", a spus reprezentantul ISU.

Un garaj si o anexa gospodareasca au ars, sambata dupa-amiaza, in comuna Osica de Jos, in urma unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, tot din cauza unui scurt circuit electric.

Pentru lichidarea consecintelor evenimentului au actionat pompierii de la Garda Osica de Sus, cu o autospeciala de stingere si un echipaj SMURD.

"Militarii au actionat aproximativ o ora si jumatate, pentru stingerea incendiului si indepartarea efectelor negative. Au ars un garaj, cu suprafata de aproximativ 25 de metri patrati si o magazie in care erau depozitate circa trei tone de lemne", a declarat Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

Catalin FIRCOIU
Sambata, 27 Iunie 2020, ora 18:40
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Cazuri confirmate cu noul coronavirus la doua societati slatinene. "Productia a fost oprita"
Alte doua societati slatinene au angajati confirmati cu noul coronavirus si proceduri in derulare ...
COVID-19. Situatia epidemiologica, in Olt
Autoritatile locale au anuntat trei cazuri noi pentru judetul Olt, cei trei olteni avand contact ...
Trei imbolnaviri noi in cadrul Spitalului Municipal Caracal. Fostul manager, printre infectati
S-au inregistrat noi infectii cu Coronavirus la nivelul Spitalului Municipal Caracal. Potrivit unor ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor