Incendiu puternic la o casa din Valea Mare, izbucnit din cauza cosului de fum

   

Un incendiu devastator a distrus, vineri seara, o locuinta din satul Turia, comuna Valea Mare, cauza probabila a izbucnirii acestuia fiind cosul de fum.
Pompierii Detasamentului Slatina, cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si un echipaj SMURD, au intervenit la fata locului pentru a stinge focul.

Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt, a declarat ca, la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperisul casei, cu pericol de propagare la bunurile din cele doua camere de locuit ale acesteia.

"Pompierii au reusit localizarea incendiului in scurt timp si au reusit sa salveze bunurile din cele doua camere. Au ars aproximativ 30 de metri patrati de acoperis", a spus reprezentantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

Cauza probabila a izbucnirii incendiului a fost cosul de fum defect sau neizolat corespunzator fata de materialele combustibile, spun pompierii.

Inca odata, salvatorii olteni reamintesc cetatenilor din judet principalele masuri de prevenire a incendiilor produse din cauza cosurilor de fum defecte sau neizolate corespunzator:

cosurile de fum trebuie curatate periodic (in mod obligatoriu la inceputul sezonului rece), verificate si reparate;in podurile cladirilor, cosurile se tencuiesc pe interior si pe exterior si se dau cu var, pentru a se putea observa cu usurinta eventualele fisuri prin care ar putea patrunde scantei ce pot fi surse de aprindere, daca in zona lui sunt materiale combustibile;cosurile de fum se vor izola fata de elementele combustibile ale planseelor prin ingrosarea zidariei de caramida a cosului, iar in spatiul dintre cos si planseu se recomanda introducerea unui strat de materiale necombustibile.
Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 20:00
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
SEF NOU LA SDN SLATINA
Un nou director la Sectia de Drumuri Nationale (SDN) SLATINA! Este vorba despre inginerul ALIN ...
ANUNEs IMPORTANT DE LA CEZ VANZARE, PENTRU TOEsI CLIENEsII
In contextul liberalizarii pietei de energie electrica, furnizorul CEZ Vanzare ofera ragaz ...
CASA DE PENSII OLT ARE UN NOU PURTATOR DE CUVANT. CINE ESTE ACESTA
Casa Judeteana de Pensii Olt are un nou purtator de cuvant. Este vorba despre Elena Claudia ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor