Incepe Festivalul "Oltenii & restu' lumii"

   

Actori, caricaturisti, epigramisti, umoristi, scriitori, dramaturgi, fotografi, cantautori, regizori, dar si solisti de muzica populara si usoara vor fi in acest sfarsit de saptamana la Slatina, pentru a lua parte la maratonul de evenimente cultural artistice ce se vor desfasura in cadrul Festivalului "Oltenii & restu' lumii". Manifestarea va debuta joi dimineata, la ora 10:10, cu primirea invitatilor la Consiliul Judetean Olt, pentru ca dupa ora 11:30, asa cum ne-am obisnuit deja, sa aiba loc primirea oficiala a invitatilor la vama olteneasca de la podul de peste raul Olt, unde se va juca si sceneta "Olteanul si tehnologia". Anul acesta, personalitatea festivalului este actorul Ion Dichiseanu, acesta fiind insotit de actorul Andrei Duban. La Podul Olt vor mai fi prezente autoritati locale si judetene, oameni de cultura ai judetului, caricaturisti, epigramisti, interpreti de umor, precum si ansamblurile folclorice ale etniilor invitate. Din peisaj nu vor lipsi prazul, pastrama, vinul si pasaportul de oltean care vor fi oferite invitatilor, dar si soferilor care vin la Slatina dinspre Craiova.
Cu incepere de la ora 13:13, pe esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor se vor deschide targul mesterilor populari traditionali, targul producatorilor agroalimentari din Olt si din tara si butoiul cu vin si glume de la mustaria "La Cataua Lesinata", impreuna cu taraful "Doina Oltului", moderator al acestor momente fiind actorul Andrei Duban. Tot pe esplanada vor fi atribuite functiile si (i)responsabilitatile in targ si au loc birourile mobile de pasapoarte la care se va aplica moaca doritorului pe pasaportul de oltean, salonul oltenesc de infrumusetare cu caricaturistii invitati la festival, momentele artistice oferite de ansamblurile folclorice ale etniilor invitate si concursurile ad-hoc de bancuri, trasul pe sfoara, mancatul prazului cu participarea echipelor de epigramisti si caricaturisti, invitati si a publicului.

Intre orele 15:15 si 16:16, la Galeria "Artis" are loc "Expozitia de caricatura romaneasca" - Gabriel Bratu si Costel Patrascan, iar de la ora 16:16 pana la ora 17:17 Biblioteca Judeteana "Ion Minulescu" gazduieste expozitia concursului national de caricatura si expozitia de caricatura Gogu Neagoe. Parada portului popular cu ansambluri folclorice din judet si ansambluri folclorice invitate se va desfasura si ea in prima zi a festivalului pe traseul Casa de Cultura a Tineretului - Bulevardul A. I. Cuza - Esplanada, iar de la ora 17:17 in foaierul Centrului Cultural "Eugen Ionescu" are loc Salonul National de Fotografie Umoristica. Caravana filmului romanesc pentru adulti si copii debuteaza si ea tot la Centrul Cultural Slatina, la ora 18:18, cu filmul "Cel ales", al carui invitat special este protagonistul filmului, actorul Bogdan Stanoevici. In intervalul orar 17:17 - 20:00 pe esplanada va fi petrecere cu ansambluri folclorice invitate din judet, pentru ca intre ora 20:00 si 22:00 sa aiba loc spectacolul de umor "Reteta de ras" a artistilor de la Grupul "Voua" si concertul live al Grupului "Alutus".

Selectii din programul Festivalului "Oltenii & restu' lumii"

Vineri, 7 octombrie: 09:30-10:30 - spectacole demonstrative ale ansamblurilor etniilor invitate, umor, concursuri de bancuri (loc derulare: simultan in zona Zahana, Steaua si Fantana Sperantei); 10:10-15:15 - concurs de recitaluri dramatice umor (Centrul Cultural "Eugen Ionescu" sau esplanada, in functie de vreme); 11:30-13:00 - concurs de epigrame I (Centrul de Formare si Perfectionare a Politistilor "Nicolae Golescu" Slatina); 16:16-17:17 - concurs de epigrame II (esplanada Casei Sindicatelor); 16:16-17:17 - parada portului popular cu Fanfara "Lyra Band", ansambluri folclorice invitate pe traseul Zahana - ACR - esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor); 15:15-17:17 - lansari si prezentari de carte, expozitie de fotografie umoristica - concurs national (loc derulare: foaierul Centrului Cultural "Eugen Ionescu"); 19:00-20:30 - spectacol de umor, muzica si caricatura "O noapte umoroasa" cu Costel Patrascan si Daniel Iancu (Centrul Cultural); 20:00-21:00 - festivitatea de premiere la concursul de interpretare dramatica, moderator actorul Silviu Biris (esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor sau Centrul Cultural, in functie de vreme); 20:00-21:00 - invitat special: cantautorul Ion Popa (esplanada Casei Sindicatelor); 21:00 - filmul "Doar cu buletinul la Paris", invitat special regizorul Serban Marinescu (Centrul Cultural "Eugen Ionescu"); 21:00-22:00 - concert live Puya (esplanada Casei Sindicatelor).

Sambata, 8 octombrie: 10:10 - filmul pentru copii "Un bulgare de huma"; filmul de desene animate "Uimitoarele aventuri ale muschetarilor", invitat special profesorul Mihai Orasanu (Centrul Cultural); 17:17-20:00 - spectacol sustinut de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt si Palatul Copiilor "Adrian Baran" Slatina, invitati speciali: ansambluri din judet si ansamblurile etniilor invitate; 20:00-21:00 - concert live Dorian Popa (esplanada Casei Sindicatelor); 20:15 - filmul "Live" (Centrul Cultural "Eugen Ionescu); 20:20-23:00 - concert live DJ mixaj plus animatoare si Lora & Band (esplanada Casei Sindicatelor).

Duminica, 9 octombrie: 10:10 - filmul documentar artistic "Constantin Brancusi. Coloana sau o lectie despre infinit"; 11:10 - filmul documentar artistic "Maria Tanase", invitat special regizorul Laurentiu Damian (Centrul Cultural "Eugen Ionescu" - sala rosie); 16:30-20:00 - spectacol sustinut de Ansamblul Profesionist "Doina Oltului", invitati speciali Dumitru Farcasu, Ion Creteanu (esplanada Casei Sindicatelor); 18:30-20:30 - premiera teatrala "Amadeus" de Peter Shaffer, in distributie actorii Ion Dichiseanu, Eugen Cristea, Victoria Cocias, George Pistereanu, Tomi Cristin si regia Toma Enache (Centrul Cultural); 20:20 - filmul "Concertul" (Centrul Cultural - sala rosie); 20:00-22:00 - concert live DJ Project si Andra (esplanada Casei Sindicatelor). Inchiderea festivalului va avea loc la ora 22:00, trecute fix.

Accesul la proiectiile de film este liber, in limita locurilor disponibile in sala, iar la spectacolul de teatru se va face pe baza de invitatie, valabila pentru o singura persoana. Invitatiile se vor putea ridica de la casieria Centrului "Eugen Ionescu" incepand de joi, 6 octombrie, ora 12:00, in limita a doua invitatii de persoana.
Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 23:17
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Asistenta sefa de la Cardiologia Spitalului Slatina paraseste sistemul. Cum au reactionat colegii
Asistenta sefa de pe Sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Geta Ungureanu, ...
In 87 de localitati din judetul Olt se poate circula fara declaratie
Departamentul pentru Situatii de Urgenta a venit cu precizari referitor la ceea ce inseamna zona ...
Concedieri masive in Olt. Sase societati au dat afara sute de angajati
Primele luni ale acestui an au venit cu vesti proaste pentru angajatii unor firme din judetul Olt. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor