Klaus Iohannis, intrebat daca se impune carantinarea Bucurestiului: Problematica este nu masura in sine, ci efectul economic

   

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat, duminica dimineata, daca se impune carantina in Bucuresti, in conditiile in care mai multe localitati din Ilfov au intrat in carantina din cauza cresterii mare a numarului de cazuri de coronavirus, judetul fiind al doilea din tara la rata de infectare. In capitala, incidenta cazurilor noi la mia de locuitori, in ultimele 14 zile, era la nivelul zilei de ieri de 5,88.
"Vedeti, carantinarea este o masura complexa de restrictionare a circulatiei in esenta, care permite controlul raspandirii pandemiei intr-o localitate", a raspuns presedintele, intrebat daca in urmatoarele saptamani capitala risca sa intre in carantina.

"Avem deja de cateva saptamani masuri de carantinare luate si primele rezultate au inceput sa apara. Acolo unde s-au luat masuri de carantinare, cresterea aceea necontrolata de cazuri de pe o saptamana pe alta, in toate cazurile, a incetat, urmand sa se mentina restrictiile pana cand numarul de infectari incepe sa scada, dar nu doar intr-o zi, ci in mai multe zile consecutive, in asa fel incat sa se poate considera ca infectia nu se mai raspandeste galopant. Este o masura care si-a dovedit eficienta, insa problematica este nu masura in sine, ci efectul economic, fiindca restrictionarile respective au un efect economic negativ masurabil. De aceea expertii recomanda, dupa o analiza atenta, foarte amanuntita, unde se impune si unde nu se impune carantinarea", a subliniat Klaus Iohannis.

"Din pacate, sunt destul de multe localitati care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred ca peste tot intr-un timp relativ scurt, de regula doua, trei saptamani, lucrurile reintra intr-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, insa se reintra pe cifre care corespund mediei nationale si, in acest fel, putem sa tinem epidemia sub control, actionand local si regional pentru aceasta", a mentionat seful statului.

Sursa: digi24.ro
Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 14:39
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Batausul de pe terasa barului din Brastavatu, acuzat de tentativa de omor
Barbatul in varsta de 44 de ani, din comuna Brastavatu, agresorul barbatului de 39 de ani, scandalul ...
VIDEO. Filmul bataii de la Brastavatu
In agresiunea care a avut loc pe terasa unui bar din comuna Brastavatu, in seara celei de-a treia zi ...
Un fost consilier local a murit!
Primaria orasului Corabia a anuntat trecerea in lumea fara de dor a fostului consilier local, Viorel ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor