Necunoscutul Mos Ion Roata al Tarii Romanesti. "E unic in tara. Moldovenii au facut o legenda, noi l-am bagat in anonimat pe Tanase Constantin"

Sursa: Adevarul
Vineri, 24 Ianuarie 2020, ora 19:13
85 citiri
A fost invatator, pornind de jos, revolutionar la 1848, pentru ca la evenimentele care au precedat Mica Unire sa fie ales deputat in divanul ad-hoc, reprezentandu-i pe taranii plugari. Boierul satului l-a alungat si i-a parjolit casa, dar nu i-a putut stapani dorinta de dreptate. Pe scurt, povestea nestiuta a lui Constantin Tanase. Invatatorul Constantin Tanase s-a nascut in 1824, in Izvoarele, judetul Olt. Fiu de taran, este ales sa urmeze cursurile Scolii Ionascu din Slatina pentru a deveni ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.