O asistenta de la Spitalul Orasenesc Bals, diagnosticata cu COVID-19, a murit

   

O asistenta medicala de la Spitalul Orasenesc Bals, care a fost confirmata zilele trecute cu virusul SARS-CoV-2, a incetat din viata, fiind internata la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicala suport COVID-19 din judetul Olt.
Femeia, in varsta de 47 de ani, originara din orasul Bals, era pe Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Caracal, unde a fost transferata pe data de 23 octombrie, initial aceasta fiind internata la Spitalul Bals si pozitivata cu noul Coronavirus.

Potrivit unor surse medicale, decesul asistentei a survenit in dimineata zilei de 26 octombrie, in urma unui stop cardiorespirator, ca si boli asociate aceasta avand hipertensiune arteriala insuficienta respiratorie acuta si alte pneumonii virale.

Este posibil ca asistenta sa se fi infectat pe sectia unde lucra, aceasta ingrijind bolnavii infectati cu COVID-19. "Din pacate, este adevarat ca asistenta de la noi a murit, avea 47 de ani. Mai avea hipertensiune si obezitate, lucra pe Sectia de Boli Interne, unde s-a ocupat de pacienti COVID, banuim ca infectarea s-a facut pe sectie. De joi, a inceput sa desatureze, iar vineri s-a facut transferul la Caracal, in urma insistentelor pentru un Computer Tomograf, pentru ca a evoluat imaginea radiologica. Noi nu avem CT, avem doar Radiologie, s-a observat o modificare, s-a insistat pentru CT la Caracal, a fost trimisa pentru CT si am reusit sa obtinem sa si ramana acolo. Este cumplit...", a declarat Carmen Grigoriu, managerul spitalului balsean.

Pozitiv a fost confirmata si familia femeii, evolutia fiind una favorabila, urmand a fi externata si sa ramana in izolare la domiciliu.

In stare grava este si o infirmiera de la Spitalul Bals, acum primind tratament de specialitate pe Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina: "Mai avem o infirmiera in stare grava, care a fost transferata la Slatina, de aceasta data. Este pe Terapie Intensiva, la Slatina. Ea are putin peste 50 de ani. In acest moment, incercam sa transferam toti pacientii catre alte spitale din judet, pentru a putea face dezinfectie completa pe Sectia de Medicina Interna, nu ii mai tinem aici, asiguram doar urgentele", a mai spus managerul Spitalului Orasenesc Bals.

Catalin FIRCOIU
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 12:58
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Traseist de Olt, pe lista lui Barna
"Oameni noi" si "politicieni integri" - acestea sunt mesajele favorite ale celor din USR PLUS atunci ...
Medicul veterinar Stefan Dinu din Caracal, rapus de noul Coronavirus
Lumea medicala veterinara din judetul Olt este mai saraca incepand de sambata, dupa ce doctorul ...
Impact violent intre doua masini pe o strada din Slatina. Un sofer a fost ranit
Un barbat de 45 de ani, din comuna Milcov, a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce, sambata ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor