Olt: Patiserie din Slatina amendata cu 30.000 de lei pentru nerespectarea masurilor instituite in starea de alerta

   

O patiserie cu doua puncte de lucru din municipiul Slatina a fost amendata cu 30.000 de lei, duminica, pentru nerespectarea normelor privind sanatatea publica, dupa ce reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Olt au constatat ca personalul nu purta echipament de protectie, nu a fost efectuat instructaj privind prevenirea raspandirii COVID-19, iar curatenia si dezinfectia nu au fost efectuate corespunzator.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, agentul economic respectiv a fost amendat si pentru ca vindea produse de patiserie fara sa elibereze bonuri fiscale.

Controlul a fost efectuat duminica de catre politistii de investigare a criminalitatii economice impreuna cu reprezentanti ai DSP Olt.

"Astfel, in urma verificarilor efectuate, politistii au identificat un agent economic, care comercializa produse de patiserie fara a elibera bonuri fiscale, incalcand astfel prevederile (...) privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Vorbim despre doua puncte de lucru administrate de acelasi agent economic. Politistii i-au aplicat doua sanctiuni contraventionale in valoare totala de 4.250 de lei, iar ca masura complementara au confiscat suma de 1.022 de lei", a precizat Alexandra Dicu.

Cea mai mare amenda a fost aplicata agentului economic in cauza pentru nerespectarea masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19.

"In fapt, personalul nu purta echipament de protectie, nu a fost efectuat instructajul privind masurile impuse in vederea prevenirii raspandirii virusului COVID-19, iar operatiunile de curatenie si dezinfectie nu au fost efectuate corespunzator. Pentru incalcarea prevederilor Hotararii nr. 857 din 2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice, agentul economic a fost sanctionat cu amenda in valoarea de 30.000 de lei", a adaugat purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Sursa: agerpres.ro
Luni, 01 Iunie 2020, ora 07:57
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Concedieri colective la o mare firma din Slatina
Luna iunie a venit cu vesti proaste pentru angajatii unei mari firme din judetul Olt. Si asta ...
Inspectori de munca din Olt, impiedicati sa efectueze controlul la o societate. Ce a patit patronul
O echipa de inspectori a Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Olt, a fost impiedicata de catre ...
Plt. adj. sef (r) ANGHEL Victor a murit
In cursul acestei zile, Plutonier adjutant sef in rezerva ANGHEL Victor s-a stins din viata. Plt. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor