Olteni cu buzunarele goale dupa ce politistii i-au amendat pentru nerespectarea restrictiilor de circulatie pe timp de noapte

   

Fortele de ordine au continuat in ultimele zile desfasurarea de actiuni in judetul Olt, pentru a urmari daca cetatenii respecta restrictiile impuse in starea de alerta, in contextul actual al pandemiei de Coronavirus. Autoritatile au verificat, in primul rand, documentele justificative necesare deplasarii persoanelor in afara locuintei, in intervalul orar 23:00 - 05:00, precum si portul mastii de protectie in toate spatiile publice inchise sau deschise. De asemenea, s-a controlat legalitatea efectuarii transportului de marfa si persoane. In urma misiunilor, sute de olteni au ramas cu buzunarele goale, pentru a plati amenzile trebuind sa scoata peste 125.000 de lei. Zeci dintre ei au fost sanctionati pentru nerespectarea restrictiilor de circulatie pe timpul noptii.
Pe fondul numarului mare de cazuri cazuri COVID-19 inregistrate in Olt, sub autoritatea Prefecturii Olt, politistii, cu suportul jandarmilor, pompierilor, politistilor locali, precum si al reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Inspectoratului Teritorial de Munca Olt, au actionat intre 21 - 23 noiembrie in tot judetul, pentru a limita raspandirea virusului SARS-CoV-2.

In cele trei zile au fost legitimate si verificate aproximativ 2.700 de persoane, cu privire la respectarea interdictiilor impuse, insa au avut loc controale si la peste 370 de societati comerciale sau persoane fizice autorizate.

"Pentru abaterile constatate, fortele de ordine au aplicat aproximativ 600 de sanctiuni contraventionale, valoarea acestora depasind suma de 125.000 de lei. 27 de persoane au fost depistate nerespectand interdictiile privind libera circulatie sau deplasare, iar cele mai multe dintre amenzi s-au dat pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala", se precizeaza intr-un comunicat remis de Inspectoratul de Politie Judetean Olt.

Autoritatile reamintesc faptul ca, in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern 967 din 2020, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 23:00 - 05:00 este restrictionata, cu unele exceptii, pentru motive justificate, in care persoanele sunt obligate sa prezinte legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator, ori o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

Purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in toate spatiile publice deschise, indiferent de incidenta cumulata a cazurilor;

Se interzice desfasurarea de reuniuni cu prilejul unor sarbatori, aniversari, petreceri in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private;

Se suspenda activitatea pietelor agroalimentare in spatii inchise, targurilor, balciurilor, pietelor mixte si volante si a talciocurilor; Prin exceptie, se permite activitatea pietelor agroalimentare ce pot fi organizate in zone publice deschise, cu respectarea normelor de protectie sanitara.

"Scopul politistilor nu este aplicarea de sanctiuni, ci acela de a determina toti cetatenii sa constientizeze necesitatea respectarii tuturor normelor sanitare si prevederilor legale pentru prevenirea imbolnavirilor cu COVID-19, insa nu vor fi tolerate abateri de la normele legale", se mai arata in comunicat.

Catalin FIRCOIU
Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 11:03
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Un fost consilier local a murit!
Primaria orasului Corabia a anuntat trecerea in lumea fara de dor a fostului consilier local, Viorel ...
MANAGER NOU LA UN SPITAL DIN OLT
Spitalul Orasenesc Bals are o noua conducere. Este vorba despre Catalin Serban. Acesta o inlocuieste ...
OLT: AU RAMAS FARA PENSII
Peste 8.000 de olteni au trecut, in 2020, prin fata comisiilor de expertiza medicala de la nivelul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor