Oltenii care nu poarta masca, amendati cu pana la 2.500 de lei incepand de joi

   

De joi, 6 august, purtarea mastii de protectie in mai multe zone aglomerate devine obligatorie si in judetul Olt, pentru a limita raspandirea imbolnavirilor cu COVID-19. Daca pe strada purtarea mastii nu este obligatorie, aceasta trebuie neaparat purtata in zonele care au fost stabilite marti de reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt. in caz contrar, oltenii ar putea primi amenzi de la politisti, jandarmi si politisti locali de pana la 2.500 lei.
Reprezentantii Prefecturii Olt au anuntat deja ca vor avea loc verificari in zonele aglomerate pentru a vedea daca cetatenii poarta masca de protectie.

"Vor fi controale in toate zonele aglomerate, in special obiectivele mentionate. Cei care vor fi descoperiti fara masca in aceste spatii risca amenzi, cuantumul fiind cuprins intre 500 si 2.500 de lei, valoarea fiind stabilita la fata locului de agentul constatator. Pot aplica amenzi agentii si ofiterii de politie, jandarmii si politistii locali, insa acestia pot da si avertismente", a declarat Andreea Asan, seful Cancelariei Prefecturii Olt.

Piete agroalimentare, targuri, expozitii, targuri de produse traditionale, vanzarea de produse si alte bunuri in aer liber, zone de asteptare - statii de autobuz, peroane, inclusiv la societatile private de transport persoane, zone in care se desfasoara evenimente publice, pelerinaje, obiective turistice, activitati cu caracter religios si evenimente in aer liber organizate conform legislatiei in vigoare sunt locatiile din judetul Olt in care purtarea mastii de protectie, care sa acopere nasul si gura, a devenit obligatorie. Exceptie de la aplicarea acestei masuri copiii care nu au implinit varsta de 5 ani, precum si persoanele care desfasoara activitati fizice intense sau in conditii de munca solicitante, la temperaturi ridicate si umiditate crescuta. Masura va fi pusa in aplicare incepand cu ziua de joi, 6 august, ora 07:00.

Potrivit autoritatilor locale, obiectivele pentru care se impune acordarea unei atentii deosebite, pe toata perioada programului de functionare sunt urmatoarele:

municipiul Slatina si comunele arondate - Piata Agroalimentara Zahana - patrulater format din strada Primaverii bl. PMI, strada Armoniei bl. 2-4, strada Toamnei bl. DA 3, strada Textilistului bl. G4-Gl, strada Crisan (avand in interior strada Aleea Macului, bl. FA 22, sc. A-D); Piata Ecaterina Teodoroiu - incinta acoperita intre strazile Vailor, Ecaterina Teodoroiu, Dorobanti; Piata Fratii Buzesti - incinta acoperita plus bazar si incinta descoperita intre strazile Ionascu, Dinu Lipatti, Scoala Generala nr. 1; Piata Basarabi - incinta acoperita si incinta descoperita intre strazile Sergent Major Dorobantu Constantin, Arinului, Bradului si Ciresului;

municipiul Caracal si comunele arondate: zona Pietei Agroalimentare - strada Antonius Caracalla, intervalul orar 09:00 - 16:00, patrulater cuprins intre bulevardul Antonius Caracalla, strada Iancu Jianu, strada Calea Bucuresti si strada Antonius Caracalla;

orasul Bals si comunele arondate - Targul saptamanal din oras, strada Popa Sapca - sambata, in intervalul orar 05:00 - 12:00; Piata saptamanala din oras, strada Popa Sapca - duminica, in intervalul orar 05:00 - 12:00; Targul saptamanal Iancu Jianu, strada Targului - duminica, in intervalul orar 05:00 - 12:00;

orasul Corabia si comunele arondate: zona Pietei Agroalimentare, in orasul Corabia, delimitata de strazile Cezar Bolliac, bulevardul 1 Mai si strada Mihail Kogalniceanu, in zilele de miercuri, vineri si duminica, in intervalul orar 07:00 - 12:00; zona Pietei Agroalimentare, in comuna Izbiceni, delimitata de strada Preot Dumitru Stancu, bulevardul Mihai Viteazul si strada Pietei, in ziua de duminica, in intervalul orar 07:00 - 12:00; zona Pietei Agroalimentare, in comuna Vadastrita, delimitata de strazile Marin Preda, Mihail Sadoveanu si Ilie Pricop, in ziua de duminica, in intervalul orar 07:00 - 12:00;

orasul Potcoava si comunele arondate: Piata Agroalimentara Tufeni (fostul targ) - cu program de functionare duminica, intre orele 07:00 - 12:00.

Catalin FIRCOIU
Miercuri, 05 August 2020, ora 15:59
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Salariul aluministilor creste dupa ce ALRO Slatina a primit o parte din banii pe certificatele verzi
Angajatii uzinei de aluminiu ALRO de pe platforma industriala a Slatinei au primit o noua veste ...
A intrat cu masina intr-o casa de pe strada Vintila Voda din Slatina
Un slatinean de 46 de ani a avut nevoie de acordarea primului ajutor dupa ce, miercuri dupa-amiaza, ...
A murit edilul comunei Deveselu. Ion Aliman era pozitivat cu COVID-19
Ion Aliman, primarul comunei Deveselu, in varsta de 56 de ani, a incetat din viata. Edilul a fost ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor