Politistii si jandarmii olteni i-au invatati pe slatineni cum sa previna furturile din locuinte

   

Miercuri a avut loc o prima actiune in zona supermarketurilor din municipiul Slatina. Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii Olt, impreuna cu colegii de la investigatii criminale si jandarmi din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judetean Olt, au fost cei care au purtat discutii cu oamenii si au distribuit materiale cu caracter preventiv , in vederea constientizarii beneficiarilor cu privire la furturile din locuinte, modurile de operare ale infractorilor si metode de prevenire.
"Pentru ca furtul din locuinta este infractiune in toate statele europene, autoritatile de aplicare a legii, reunite in cadrul EUCPN si EUROPOL, au lansat aceasta initiativa, al carei drept scop constientizarea cetatenilor cu privire la modalitatile prin care isi pot proteja locuinta, pentru a nu deveni victime ale furturilor. Campania *Pastrati surprizele doar pentru vacanta!* este finantata de Fondul de Securitate Interna al Uniunii Europene, iar prin intermediul acesteia, Politia Romana, in parteneriat cu EUCPN, EUROPOL si alte 12 state, isi propune sa atraga atentia asupra prevenirii infractiunilor de furt din locuinte", a spus Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Prin activitatile desfasurate specialistii in prevenirea criminalitatii recomanda cetatenilor sa nu comunice date despre plecarea de acasa pentru o perioada mai lunga in convorbirile cu alte persoane sau pe retele de socializare. Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar va face vulnerabil in fata hotilor. De asemenea, cetatenii sunt sfatuiti sa nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care sa reiasa ca detin in casa bunuri de valoare sau ca sunt plecati de acasa. Selfie-urile sunt si ele distractive, dar trebuie avut grija la ce se observa in imagine.

"Analiza infractiunilor de furturi din locuinte evidentiaza o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru savarsirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezulta ca unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijentei proprietarului in a adopta masuri simple, dar eficiente de autoprotectie", a mai adaugat reprezentantul IPJ.
Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 16:15
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
O asistenta de la Spitalul Orasenesc Bals, diagnosticata cu COVID-19, a murit
O asistenta medicala de la Spitalul Orasenesc Bals, care a fost confirmata zilele trecute cu virusul ...
In Slatina se va vorbi de conceptul Smart City, dupa implementarea proiectelor pe fonduri europene
Dupa ce a depus juramantul pentru cel de-al doilea mandat, Emil Mot, primarul Slatina, impreuna cu ...
Asistenta de la Sectia Medicina Interna a Spitalului Slatina, infectata cu Coronavirus, a murit
Din nou vesti triste in randul cadrelor medicale infectate cu COVID-19. Daca luni o asistenta de la ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor