Pompier din cadrul ISU Olt, confirmat cu virusul SARS-CoV-2

   

Sunt tot mai multi angajati din prima linie confirmati cu noul Coronavirus, iar dupa cadrele medicale de la spitalele din Slatina, Caracal, Corabia, Serviciul Judetean de Ambulanta Olt, chiar si Substatia Corabia al acestui serviciu, duminica a fost pozitivat si un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.
Este primul caz de infectare cu SARS-CoV-2 inregistrat la nivelul ISU, militarul diagnosticat cu virusul participand la interventiile pompierilor. Specialistii Directiei de Sanatate Publica Olt au fost informati cu privire la imbolnavirea de la nivelul institutiei Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, toti contactii apropiati urmand a fi testati pentru depistarea COVID-19. Din primele informatii, militarul ISU este asimptomatic, in prezent primeste tratament de specialitate, fiind internat in spital, si ar fi intrat in contact cu nu mai putin de 27 de colegi, care acum sunt izolati la domiciliu, iar acestora urmeaza a le fi recoltate probe pentru a afla daca vreunul dintre ei a mai contractat sau nu virusul.

"In data de 28 iunie, la nivelul ISU Olt s-a inregistrat primul caz de infectare cu COVID-19, a unui cadru care isi desfasoara activitatea in plan operativ si au fost luate masuri de protectie, conform protocoalelor medicale. In acest sens, facem precizarea ca dupa primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice si a Directiei de Sanatate Publica, pentru prelevarea imediata de probe pentru toti contactii apropiati (conform definitiei de caz). Ulterior, au fost dispuse masuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu mentinerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul institutiei", a spus Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al inspectoratului.

Inca de la inceputul pandemiei de Coronavirus, ISU Olt a adoptat masuri speciale pentru protectia personalului, iar la nivelul tuturor celor sapte subunitati din judet au fost luate masuri pentru dezinfectia si igienizarea spatiilor, precum si a suprafetelor care sunt atinse frecvent. "Manifestam o preocupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate COVID-19, in ceea ce priveste echiparea corespunzatoare a personalului si decontaminarea dupa fiecare interventie, atat a personalului, cat si a tehnicii de interventie", a adaugat reprezentantul ISU.

Potrivit unor surse, pompierul oltean ar face parte din ultimul lot de 24 de persoane care au fost pozitivate cu SARS-CoV-2, in ultima zi, fiind se pare contact direct al unuia dintre cazurile confirmate anterior cu virusul.

Catalin FIRCOIU
Duminica, 28 Iunie 2020, ora 16:55
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Cazuri confirmate cu noul coronavirus la doua societati slatinene. "Productia a fost oprita"
Alte doua societati slatinene au angajati confirmati cu noul coronavirus si proceduri in derulare ...
COVID-19. Situatia epidemiologica, in Olt
Autoritatile locale au anuntat trei cazuri noi pentru judetul Olt, cei trei olteni avand contact ...
Trei imbolnaviri noi in cadrul Spitalului Municipal Caracal. Fostul manager, printre infectati
S-au inregistrat noi infectii cu Coronavirus la nivelul Spitalului Municipal Caracal. Potrivit unor ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor