Prefectul si sefii MAI din teritoriu, in strada. Cetatenii, verificati daca respecta masurile de protectie

   

Zonele aglomerate din municipiul Slatina, dar si din judetul Olt, au fost luate cu asalt marti de politisti care i-au controlat pe olteni daca poarta masca de protectie si respecta celelalte restrictii impuse pe timpul starii de alerta, in contextul prevenirii si limitarii raspandirii virusului SARS-CoV-2. Desi autoritatile au tot facut apel la cetateni ca purtarea mastii este obligatorie in toate spatiile publice, sunt in continuare multi care nu au inteles acest aspect, iar amenzile pentru nerespectarea masurii sunt cuprinse intre 500 si 2.500 de lei.
Actiunile de amploare de pe strazile Slatinei, de marti dimineata, au fost coordonate de prefectul de Olt Florin Homorean, dar si de comisarul sef Cristi Radoi, adjunctul Inspectoratului de Politie Judetean Olt, si comisarul sef Victor Vladu, seful Politiei municipiului Slatina.

Scopul acestor activitati ale fortelor de ordine este acela de a constientiza populatia judetului cat de periculos este noul Coronavirus, mai ales ca la inceput de saptamana Oltul a avut o rata de infectare de peste doua cazuri la mia de locuitori, in principalele localitati urbane, Slatina si Caracal, fiind de peste 3.

"Luni, la nivelul judetului Olt, am inregistrat o rata de incidenta cumulata a cazurilor, cumulata in ultimele 14 zile, de 2,11, avem o rata de peste trei la mia de locuitori in Slatina si Caracal, care sunt localitatile cele mai aglomerate si cu densitatea cea mai mare din judetul nostru. Astazi, impreuna cu sefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, in speta inspectorul sef adjunct Cristi Radoi de la IPJ, cu inspectorul sef de la Jandarmeria Olt, Dorel Drejoi, si Adrian Tanase, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, am facut o noua actiune de constientizare, sa avem fortele de ordine prezente in strada, pentru a atrage atentia cetatenilor si operatorilor economici, care desfasoara activitati in zone aglomerate, ca este necesar sa se respecte masurile sanitare, avand in vedere numarul cazurilor confirmate in judet", a declarat Florin Homorean.

Situatia nu este prea buna nici la nivelul spitalelor din judet, motiv pentru care reprezentantul Guvernului in teritoriu a transmis ca masurile luate pentru a limita raspandirea COVID-19 trebuie respectate, in asa fel incat presiunea pe sistemul sanitar sa fie in scadere.

"Atragem atentia ca si spitalele noastre, cele patru din judet care trateaza bolnavii COVID, au capacitate limitata. Trebuie sa fim constienti ca sistemul sanitar este sub o presiune uriasa in acest moment, nu numai in ceea ce priveste tratarea bolnavilor COVID, dar si tratarea celorlalte boli. Cu totii, daca punem umarul si respectam masurile sanitare, putem contribui si ajuta medicii sa-si desfasoare activitatea in mai bune conditii, sa nu fim atat de multi pacienti si o cerere atat de mare de medicamente si servicii sanitare. Fac un apel catre cetatenii judetului, catre slatineni si caracaleni, sa respecte masurile de siguranta sanitara. Este obligatorie purtarea mastii in toate spatiile publice deschise si inchise, sa respecte distantarea fizica, atunci cand se duc la magazin sau la piata, sa evite locurile aglomerate si deplasarile care nu sunt necesare", a conchis prefectul de Olt.

Catalin FIRCOIU
Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 14:32
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Eveniment privat cu aproximativ 50 de persoane, organizat la un restaurant din Slatina, intrerupt de politisti
Un eveniment privat, care era organizat la un local din municipiul Slatina si la care participau ...
Gheorghita: Cei programati la vaccinare sa vina cu buletinul, nu e obligatorie recipisa. Nu incurajam venirea mai devreme
Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, a declarat ca cei care vin la ...
VIDEO. Filmul bataii de la Brastavatu
In agresiunea care a avut loc pe terasa unui bar din comuna Brastavatu, in seara celei de-a treia zi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor