Alegerile locale in doua tururi vor genera compromisuri care vor afecta ulterior modul in care primarii sau presedintii de consilii judetene vor lua decizii pentru alegatori. Acesta este punctul de vedere al social democratilor din Olt, care au explicat joi ca, in majoritatea localitatilor, vor castiga chiar si in aceasta formula. Liderii PSD Olt sunt de parere ca organizarea alegerilor locale in doua tururi nu va fi benefica pentru administratia locala. Vor fi facute intelegeri si compromisuri pentru asigurarea de majoritati, iar viitorii conductori ai localitatilor sau presedintii consiliilor judetene trebuie sa isi achite aceste datorii. "De fiecare data s-au facut deal-uri. Nu ne impiedica nimeni sa venim in marea majoritate la vot si sa alegem dintr-un singur tur. Eu cred ca foarte important este numarul celor care vin la vot", a explicat Paul Stanescu, secretarul general al PSD.
In Olt, majoritatea primarilor actuali ai PSD vor castiga alegerile, chiar daca vor fi organizate doua tururi de scrutin. Acelasi lucru s-ar intampla si la Primaria Slatina si la Consiliul Judetean. "Emil Mot va fi candidatul PSD la Primaria Slatina si va spun ca este primar din primul tur. Daca vreti, punem in plic scorul si il deschidem dupa alegerile locale. Iar in cazul unui presedinte ales de pe lista, daca nu face majoritatea, incep compromisurile. Esti obligat sa faci compromisuri in mandatul pe care il ai pentru a-ti achita datoriile. Va asigur ca presedinte executiv, ca Partidul Social Democrat, organizatia Olt, va castiga cu brio alegerile chiar daca vor face doua tururi. 70 - 80% din primari vor castiga inca din primul tur, chiar daca vor fi doua tururi. Vom face majoritate din primul tur si vom castiga Primaria Slatina si Consiliul Judetean", a declarat Marius Oprescu, presedintele executiv al PSD Olt.
Intelegerile care se practica intre partide si candidati afecteaza buna gestionare a treburilor administrative dintr-o localitate, explica Marius Oprescu.
Liderii PSD Olt au mai spus ca, la o prezenta la vot de 20%, in doua tururi de scrutin, nu inseamna ca persoana aleasa este reprezentativa pentru comunitatea respectiva. Ar fi mai corect ca un primar sau un presedinte de consiliul judetean sa fie ales dintr-un singur tur, dar cu o prezenta la vot de peste 40%.