Radiografii ascunse in vestiarele a trei medici ortopezi de la Spitalul Slatina. Este ancheta la unitatea medicala

   

Descoperirea a fost facuta in momentul in care unitatea medicala a primit o adresa oficiala din partea reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Olt de a le pune la dispozitie radiografii ale unor pacienti, ca urmare a anchetelor pe care politistii le fac in diferite dosare penale. Dorind sa dea curs solicitarii si sa raspunda in cel mai scurt timp, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Slatina nu a putut face acest lucru, deoarece filmele radiologice nu s-au gasit. Atunci a fost desemnata o comisie numita de Catalin Rotea, managerul spitalului, si au inceput cautarile pe toata Sectia Ortopedie si Traumatologie, asa fiind gasite cele aproape 140 de radiografii ascunse in vestiarele a trei dintre cei sapte medici ortopezi care isi desfasoara activitatea pe aceasta sectie.
"Ca urmare a unor solicitari de la Inspectoratul de Politie Judetean Olt, a unor radiografii, a fost dispus un control pe Sectia de Ortopedie. S-a format o comisie, alcatuita din directorul medical, directorul administrativ si persoana de la Compartimentul Juridic, care a facut verificari pe sectie si s-au gasit in jur de 140 de radiografii in vestiarele a trei medici. Cazul merge mai departe, pentru a fi anchetat, la comisia de disciplina", a spus doctorul Florin Popa, loctiitorul directorului medical al Spitalului Slatina.

Potrivit unor informatii, o parte dintre radiografiile gasite in vestiarele medicilor ortopezi erau ale unor pacienti tratati de colegi de-ai lor, scopul acestora fiind probabil acela de a se santaja unii pe ceilalti. "Cazul este analizat si urmeaza a fi luate masurile necesare. Comisia de disciplina ii cerceteaza pe cei trei medici, motivul pentru care aceste radiografii erau inca in vestiare urmeaza a fi stabilit. In functie de concluzia anchetei pot fi adoptate masuri administrative, de la mustrare scrisa si avertisment pana la desfacerea contractului de munca", a adaugat medicul.

Politistii au deschis dosar penal

Si politistii fac o ancheta in acest caz. Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt, a declarat ca s-a deschis un dosar penal in care se fac cercetari pentru furt, unul dintre medici reclamand ca din vestiarul sau i-au disparut bunuri. "La data de 12 martie am fost sesizati de catre un medic din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, despre faptul ca i-au fost sustrase bunuri din fisetul personal. Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt si efectueaza cercetari pentru stabilirea situatiei de fapt", a spus reprezentantul IPJ.
Miercuri, 13 Martie 2019, ora 13:15
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Barbat de 37 ani, rapus de COVID-19 la spitalul din Slatina. Se intorsese de curand din strainatate
Un barbat in varsta de doar 37 ani, din judetul Olt, a decedat la spitalul din Slatina, unde a fost ...
Minorul disparut din centru a fost gasit de politistii slatineni. Intentiona sa plece spre Potcoava
Cristian Constantin Groza, baiatul de 13 ani, care vineri seara, in jurul orei 19:00, a fugit din ...
Sofer baut si cu permisul suspendat, urmarit de politisti pe strazile Slatinei. A fost retinut
Un barbat de 48 de ani, din municipiul Slatina, care se afla intr-o stare avansata de ebrietate, a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor