Razie cu mascatii pe soselele din Olt. Aproape 200 amenzi au fost aplicate

   

Politistii au participat luni seara la o razie fulger pe soselele din judetul Olt, in urma acesteia fiind date aproape 200 de amenzi, care au depasit valoarea de 70.000 de lei. Totodata, trei conducatori auto au ramas pietoni pentru urmatoarea perioada, permisul auto fiindu-le retinu, iar altor doi le-a fost retras certificatul de inmatriculare.
Alexandra Dicu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt, a declarat ca aproximativ 150 de politisti rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, sprijiniti de luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale Olt, au actionat in vederea asigurarii unui climat optim de ordine si siguranta publica si pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice.

"Actiunea a vizat diminuarea riscului rutier, dar si descurajarea faptelor de natura contraventionala sau penala, care ar afecta siguranta cetatenilor. Timp de trei ore, efective sporite din cadrul Politiei s-au mobilizat si au actionat pe principalele artere din judetul Olt, pentru responsabilizarea participantilor la trafic si impunerea unui climat de disciplina rutiera. Totodata, politistii au fost prezenti in mediul urban si rural, fiind pregatiti sa intervina cu promptitudine in sprijinul cetatenilor", a spus reprezentantul IPJ.

In urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 185 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 71.000 de lei.

Oamenii legii au retinut trei permise de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce, dintre care doua pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, iar unul pentru nerespectarea prevederilor privind acordarea de prioritate. Totodata, s-au retras si doua certificate de inmatriculare, intrucat vehiculele prezentau defectiuni tehnice.

"Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere, recomandam conducatorilor de autovehicule sa circule cu viteza redusa si atentie sporita, sa respecte indicatiile semafoarelor si ale politistilor rutieri si sa semnalizeze din timp intentia de schimbare a benzii de rulare. Totodata, le recomandam acestora sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!", a adaugat Alexandra Dicu.

Politistii actioneaza permanent pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite de orice gen.
Marti, 02 Iunie 2020, ora 08:42
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Concedieri colective la o mare firma din Slatina
Luna iunie a venit cu vesti proaste pentru angajatii unei mari firme din judetul Olt. Si asta ...
Plt. adj. sef (r) ANGHEL Victor a murit
In cursul acestei zile, Plutonier adjutant sef in rezerva ANGHEL Victor s-a stins din viata. Plt. ...
Record de infectari COVID-19, in Olt
Grupul de Comunicare Strategica a anuntat sambata, 11 iulie, 365 cazuri COVID-19 pentru judetul Olt. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor