Salariul aluministilor creste dupa ce ALRO Slatina a primit o parte din banii pe certificatele verzi

   

Angajatii uzinei de aluminiu ALRO de pe platforma industriala a Slatinei au primit o noua veste bune. Daca acum putina vreme se zvonea ca singurul producator de aluminiu din tara cu o activitate de 55 de ani isi va inchide portile, iata ca in prezent o parte din banii alocati intr-o prima transa de aproape 50 de milioane de euro, ajutor de la stat pentru certificatele verzi, si care au fost virati in contul ALRO de Executiv, se vor regasi in salariile aluministilor.
Decizia a fost luata in urma unei intrevederi pe care Liviu Voiculescu, candidatul Partidului National Liberal la Primaria Slatina, a avut-o la inceputul saptamanii cu o parte din echipa de conducere a uzinei de aluminiu si sindicalisti. Presedintele PNL Olt ii asigura pe angajati ca o parte din aceasta suma de bani le este destinata lor, prin cresterea salariilor acestora.

"Prima transa de bani din schema de ajutor de stat pentru ALRO oferita de Guvern a devenit operationala, astfel ca marea companie de pe platforma industriala a Slatinei poate demara actiunile pentru relansarea productiei industriale. Astazi (luni n.r.), am avut o intrevedere cu sindicatele si conducerea societatii pentru a reafirma sprijinul guvernamental, dar si pentru a initia demersurile necesare pentru ca sprijinul primit sa se regaseasca atat in veniturile salariale, cat si in conditiile de munca oferite salariatilor ALRO. In urma demersurilor pe care le-am efectuat pe langa conducerea societatii si sindicate, negocierile ulterioare au garantat, intr-o prima faza, o crestere a venitului salarial pentru angajati", a declarat candidatul Voiculescu la fotoliul de primar al Slatinei.
Marti, 15 Septembrie 2020, ora 13:05
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Olt: Rezultate partiale Alegeri locale
PSD a castiga alegerile in urmatoarele localitati: Slatina - Emil Mot; Bals - Catalin ...
Rezultatele Alegerilor locale, in Olt. Votul pe localitati
Alegerile locale 2020 s-au incheiat. 58,48 la suta este prezenta la vot inregistrata in judetul Olt, ...
PSD a castigat majoritatea primariilor din judetul Olt
Autoritatea Electorala Permanenta este cea care afiseaza rezultatele oficiale obtinute pe fiecare ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor