VIDEO Povestea iilor premiate inca din anii grei ai Primului Razboi Mondial. Principesa Brancoveanu, "femeia cea mai populara de pe fata pamantului", a inceput traditia

Sursa: Adevarul
Luni, 24 Iunie 2019, ora 16:02
85 citiri
De 100 de ani, intr-o comuna din Olt, sutele de ii care se cos peste an sunt evaluate si premiate. Desi sarbatoarea a suferit schimbari majore, oamenii din sat se intorc si astazi, in prag de Dragaica, si poarta cu mandrie iile si camasile cusute de cezience. La Cezieni, maiestria femeilor care teseau panza de casa si coseau nemaipomenitele ii romanatene a fost rasplatita pentru prima oara (sau cel putin de atunci exista dovezi) in anii grei ai Primului Razboi Mondial.
Era o forma prin care ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.