Ziua si Noaptea Muzeelor, marcata de Muzeul Judetean Olt

   

Timp de trei zile, mai multe sectii ale Muzeului Judetean Olt, dar si expozitii, pot fi vizitate gratuit, programul in weekend fiind urmatorul: vineri - in intervalul orar 10:00 - 18:00, sambata - de la ora 10:00 pana la ora 24:00 si duminica intre orele 10:00 - 18:00.
"Muzeul Judetean Olt isi deschide portile si luminile *in Ziua si Noaptea Muzeelor*, ajunsa la cea de-a XIV-a editie ca o veritabila ambasada a spiritului cultural national, iar cei ce se vor stradui sa ne *vada*, vor afla ca noi putem fi pentru ei un partener statornic ce actioneaza sistematic pentru pastrarea, evidentierea si promovarea patrimoniului istoric romanesc", a declarat Laurentiu Gutica, directorul institutiei culturale.

Sectia de Istorie si Cultura a Orasului Slatina, Sectia de Arta Plastica "Ion Popescu-Negreni" de la Muzeul Judetean Olt, expozitia "Patrimoniul etnografic din zonele Olt si Romanati", expozitia foto-documentara "Romania e Acasa - Eugen Ionescu" si expozitia de arta plastica "Grup 4+3" de la Galeria "ARTIS" Slatina sunt locurile pe care iubitorii de istorie, arta si fotografie le pot vedea in acest sfarsit de saptamana.

Dupa ce joi invitatii au sosit de la Bucuresti, vineri, cu incepere de la ora 11:30, acestia si-au prezentat lucrarile in cadrzl unei expozitii de arta plastica - pictura, ceramica, vitralii, sculptura, metal. Invitati sunt componentii grupului artistic "G 4+3" - Traian Boicescu, Gheorghe Gogescu, Vintila Mihaescu, Viorela Mihaescu (pictura), Jorge Mafu (sculptura, metal, vitralii), Ovidiu Ionescu (ceramica) si Mihai Moldovanu (pictura). Sambata, 19 mai, de la ora 18:00, este programata a se desfasura sezatoarea etnografica: "Poveste fara sfarsit", in cadrul careia va fi si un program muzical sustinut de Diana Monete, eleva a Scolii "George Poboran" din Slatina. De la ora 21:00 va fi o proiectie de filme documentar - istorice despre "Eugen Ionescu", in cadrul proiectului cultural "Romania e Acasa". "Va asteptam cu emotie pentru a celebra impreuna aceste evenimente culturale unice in viata muzeelor din intreaga lume", este invitatia adresata de directorul Muzeului Judetean Olt.

Ziua Internationala a Muzeelor este o sarbatoare cu o lunga traditie in intreaga lume, initiata de catre Consiliul International al Muzeelor. Aceasta a fost organizata pentru prima data in 1977 si este sarbatorita in fiecare an in ziua de 18 mai. Tema editiei din 2018 este "Muzee hiperconectate - abordari noi, public nou".
Vineri, 18 Mai 2018, ora 13:16
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Un fost consilier local a murit!
Primaria orasului Corabia a anuntat trecerea in lumea fara de dor a fostului consilier local, Viorel ...
MANAGER NOU LA UN SPITAL DIN OLT
Spitalul Orasenesc Bals are o noua conducere. Este vorba despre Catalin Serban. Acesta o inlocuieste ...
Incendiu la un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii din Slatina
Un magazin cu articole second-hand situat la parterul unui bloc de pe strada Unirii, din municipiul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor