Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.287 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Primaria Slobozia: Comunicat de presa

Joi, 09 Aprilie 2020, ora 14:31

Primaria Slobozia: Comunicat de presaCa urmare a unui control al Directiei de Sanatate Publica Ialomita, Primaria Municipiului Slobozia se afla, momentan, in imposibilitatea de a continua actiunea de dezinfectie pe scarile de bloc si pe strazile din oras, pe motiv ca produsul folosit nu este conform.
Solutia dezinfectanta pe care am folosit-o ( Aldezin), fabricata la Institutul Pasteur si autorizata TP 2 pana in 2016, este autorizata TP 3( am atasat foto cu precizarile producatorului) din motive comerciale .
In ultimele 3 saptamani de interventie, am notificat permanent DSP cu privire la produsul utilizat. Totodata, printr-o adresa inaintata doamnei prefect, am atras atentia asupra faptului ca la sedintele de Comitet Local pentru Situatii de Urgenta Slobozia, reprezentantul DSP fie nu participa, fie nu este de specialitate, si am cerut recomandari in ceea ce priveste dezinfectia. Adresa este fara raspuns pana in momentul de fata.
Recomandari privind dezinfectarea domeniului public au fost cerute si printr-o adresa inaintata Guvernului Romaniei de catre Asociatia Municipiilor din Romania -structura din a carei conducere face parte si primarul Adrian Mocioniu. Majoritatea primariilor au folosit produse TP 3, iar unele chiar TP 4. In urma controlului efectuat de catre DSP, am solicitat sa ni se indice produsul pe care sa il folosim, insa nu am primit raspuns.
Primaria Slobozia fost printre primele autoritati locale care au demarat aceasta actiune, eficienta in combaterea coronavirus si fara riscuri pentru cetatenii ..

Actualitate / stiri Actualitate259 vizite[ Gura Ialomitei ]

Mai rea decat noul coronavirus, in Ialomita, este seceta

Joi, 09 Aprilie 2020, ora 01:23

Mai rea decat noul coronavirus, in Ialomita, este secetaFermierii sunt disperati de stadiul actual al culturilor de paioase. Mii de hectare cultivate cu grau si orz sunt calamitate de dubla seceta, pedologica si climatologica, cu sanse infime de salvare.
Lipsa precipitatiilor din ultimele 6 luni, temperaturile negative de la jumatatea lunii martie si vantul din aceasta perioada au parjolit culturile si campurile din Ialomita:
Agricultorii constata cum plantele se usuca, desi pana la 15 martie evolutia acestora a fost buna, spune Nicolae Sitaru, care a infiintat peste 1000 de hectare cu grau:
La nivelul judetului sunt in discutie peste 100.000 de hectare, cultivate anual, in Ialomita, cu grau si orz, iar aproximativ 80 % din suprafete sunt afectate, explica Vasile Campulungeanu:
In conditiile actuale, aceste culturi NU mai pot fi inlocuite, iar terenul va intra un an in repaus, precizeaza Marian NEDU:
Fermierii spun ca este evidenta schimbarea radicala a conditiilor climatice din Baragan si asteapta ca institutiile statului sa ia in calcul desertificarea zonei si sa sprijine activitatile agricole cel putin prin acordarea de consultanta pentru reorientarea acestora.

Actualitate / stiri Actualitate185 vizite[ Gura Ialomitei ]

07.04.2020 - 9 decedati si 73 de bolnavi COVID 19 in Ialomita

Marti, 07 Aprilie 2020, ora 19:48

07.04.2020 - 9 decedati si 73 de bolnavi COVID 19 in IalomitaUltima informare publica arata ca la nivelul judetului sunt 73 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 9 pacienti au decedat. Ultimul caz raportat este al unui barbat de 60 de ani, internat in Spitalul Judetean de Urgente Ialomita, in data de 4 aprilie, cu insuficienta respiratorie acuta si transferat in sectia de ATI, unde a fost intubat. O zi mai tarziu, acesta a decedat, iar rezultatul testului pozitiv a fost primit in data de 6 aprilie.
In Ialomita se afla la acest moment 428 de persoane in carantina, 1412 sunt autoizolate si monitorizate la domiciliu, 73 sunt infectate, 9 au decedat din cauza bolii, iar 6 sau vindecat.

Comunicatul de presa integral:
Cu privire la informatiile aparute in spatiul public privind depistarea a doi jandarmi ca fiind infectati cu COVID-19, facem urmatoarele precizari:
Un subofiter din cadrul Detasamentului Mobil a raportat cu celeritate despre faptul ca mama acestuia a primit rezultatul pozitiv pentru infectarea cu SARS CoV2. La nivelul unitatii au fost luate, de urgenta, toate masurile necesare pentru izolarea atat a jandarmului in cauza cat si a celor cu care a intrat in contact in ultimele 96 de ore ( patru zile), conform procedurii anchetei epidemiologice.
Unul din colegii aflati in izolare la domiciliu a avut simptome specifice, iar in urma testului, acesta a fost declarat pozitiv pentru COVID-19.
De asemenea, la nivelul unitatii au fost luate masuri de igienizare si dezinfectie preventive care sa asigure conditiile optime de ...

Actualitate / stiri Actualitate100 vizite[ Gura Ialomitei ]

Incepand de astazi, cadrele medicale din Spitalul Judetean De Urgenta Slobozia se vor putea caza la hotel

Luni, 06 Aprilie 2020, ora 20:47

Incepand de astazi, cadrele medicale din Spitalul Judetean De Urgenta Slobozia se vor putea caza la hotelPresedintele Consiliului Judetean Ialomita, Victor Moraru, a anuntat ca incepand de astazi, 6 Aprilie, au fost create conditiile pentru ca 70 de medici si cadre medicale sa poata fi cazati in doua hoteluri, pentru a nu risca o eventuala contaminare a propriilor familii:

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Gura Ialomitei ]

O ferma din Amara a fost incendiata azi noapte

Duminica, 05 Aprilie 2020, ora 15:38

O ferma din Amara a fost incendiata azi noapteIn foc au pierit paznicul, 600 de oi, 100 de capre, 3 vaci si un magar. Parjolul a fost stins de pompieri dupa 7 ore de interventii, iar primele informatii de la fata locului indica folosirea intentionata sau din culpa a sursei de aprindere pentru generarea incendiului. Victima este un barbat in varsta de 33 de ani.
Flacarile au distrus ferma pe o suprafata de cca. 600 mp, iar
in foc au mai ars elemente de constructie si mobilier, un autoturism, harnasamente pentru cai, 3 atelaje, aprox. 200 baloti de paie si lucerna, 10 t de porumb, si aprox. 8m cubi de material lemnos.

Actualitate / stiri Actualitate84 vizite[ Gura Ialomitei ]

Tandareiul este al doilea oras inchis din Romania, dupa Suceava, cu 400 de persoane izolate la domiciliu

Sambata, 04 Aprilie 2020, ora 20:20

Tandareiul este al doilea oras inchis din Romania, dupa Suceava, cu 400 de persoane izolate la domiciliuDesi incomparabila situatia din punct de vedere a persoanelor infectate cu noul coronavirus sau decedate din cauza COVID 19, orasul Tandarei concentreaza trei sferturi din numarul total al imbolnavirilor la nivelul judetului, 7 din 8 cazuri de deces si foarte multe persoane internate, ceea ce a determinat decizia intrarii in carantina.
Instaurarea situatiei de carantina la nivelul orasului Tandarei se justifica prin numarul mare de persoane infectate, cu legatura intre cazurile decedate. Primarul localitatii, Nicoleta Toma, precizeaza ca pentru nerespectarea izolarii la domiciliu au fost aplicate 400 de amenzi, iar pentru nerespectarea carantinei, 4 persoane au fost duse in centrul judetean de izolare:
Cazurile de decese si de contaminare se inregistreaza in comunitatile de romi, insa reprezentantii acestora reclama lipsa medicilor si a medicamentelor necesare in tratarea bolnavilor de COVID 19:

Sunt si locuitori ai orasului Tandarei, insa, care apreciaza masura intrarii orasului in carantina:
Pe langa decesele inregistrate, ultima statistica indica la nivelul judetului ca 31 din cei 46 de ialomiteni infectati cu noul coronavirus sunt din Tandarei, iar acestia au circa 400 de contacti in familii, care se afla in izolare la domiciliu.

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Gura Ialomitei ]

Ordonanta militara 7: Esandarei intra in carantina. Ialomita a ajuns la 50 infectati

Sambata, 04 Aprilie 2020, ora 16:49

Ordonanta militara 7: Esandarei intra in carantina. Ialomita a ajuns la 50 infectatiLocalitatea vizata de Ordonanta militara 7 este Esandarei, unde au fost inregistrate 31 de cazuri de infectare, peste 60% din cazurile din judet, si 7 morti.
Deja de dimineata, armata a fost adusa in localitate pentru a impune masurile de distantare sociala.
Tot astazi numarul celor infectati din judetul Ialomita a ajuns la 50, iar numarul celor decedati la 8.

Ordonanta militara nr. 7 din 04.04.2020
privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19
Capitolul I
Instituirea masurii de carantinare in orasul Esandarei, judetul Ialomita
Art.1. - Se instituie, pe perioada starii de urgenta, masura de carantinare in orasul Esandarei, judetul Ialomita.
Art. 2. - In localitatea carantinata prevazuta la art. 1 este permisa intrarea, respectiv iesirea pentru:
a) transportul de marfa, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime si resurselor necesare desfasurarii activitatilor economice in localitatea carantinata, precum si a aprovizionarii populatiei;
b) persoanele care nu locuiesc in zona carantinata, dar care desfasoara activitati economice sau in domeniul apararii, ordinii publice, securitatii nationale, sanitar, situatiilor de urgenta, administratiei publice locale, asistentei si protectiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publica, energetic, agriculturii, alimentatiei publice, alimentarii cu apa, comunicatiilor si transporturilor.
Art. 3. - Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, precum si operatorii economici din domeniul transportului ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Gura Ialomitei ]

Inca doi morti din Esandarei

Vineri, 03 Aprilie 2020, ora 19:56

Inca doi morti din EsandareiFemeie, 69 ani

Internata in SMU Slobozia in 2.04.2020.

Conditii medicale pre-existente: Diabet zaharat, HTA, Insuficienta Renala Cronica.

Data decesului: 03.04.2020

Barbat, 46 ani
Internat in SMU Slobozia cu insuficienta respiratorie si suferind de diabet.
Data decesului: 03.04.2020

Ambele persoane au fost contact direct cu ceilalti contaminati din Esandarei.
- Numar cazuri Ialomita pana la 03.04.2020: 45;
- Decese Ialomita pana la 03.04.2020: 7.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Gura Ialomitei ]

Actiune de amploare a politiei la Urziceni si Barbulesti

Vineri, 03 Aprilie 2020, ora 16:49

Actiune de amploare a politiei la Urziceni si BarbulestiIn cursul zilei de astazi, in cadrul unei actiuni de amploare desfasurata pe raza Municipiului Urziceni si a comunei Barbulesti, peste 160 de politisti au actionat pentru verificarea modului de respectare a reglementarilor legale instituite in perioada starii de urgenta.
La data de 3 aprilie a.c., politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita, cu sprijinul efectivelor Directiilor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, au actionat atat in filtre rutiere cat si in patrule de ordine si siguranta publica in vederea respectarii interdictiilor impuse persoanelor aflate in izolare sau carantina precum si a celor impuse pe timpul starii de urgenta.
Urmare a neregulilor constatate, politistii au aplicat 151 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe pentru pentru nerespectarea prevederilor ordonantelor militare privind circulatia pe drumurile publice, valoarea totala a acestora fiind de peste 22.000 de lei.
Au fost controlate in trafic 944 de autovehicule si legitimate peste 1000 de persoane.
Un barbat din comuna Barbulesti, care nu a respectat masura izolarii, a fost depistat de politisti la volanul unui autoturism, fiind condus la un centru de carantina obligatorie pe raza judetului Ialomita.
De asemenea, politistii de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscala si protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari servicii ilicite.
Acestia au ..

Actualitate / stiri Actualitate158 vizite[ Gura Ialomitei ]

Tandareiul- focar COVID 19!

Joi, 02 Aprilie 2020, ora 16:45

Tandareiul- focar COVID 19!Peste 800 de romi din Tandarei s-au intors in ultima luna din strainatate si au transmis noul coronavirus in comunitatea din cartierul Strachina. Urmare a deceselor inregistrate, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgente Ialomita a votat azi intrarea in carantina a orasului Tandarei, propunere care a fost avansata spre decizie in Comitetul National.
Prefectul judetului Ialomita, Tonita Manea, precizeaza ca cele 4 decese inregistrate au legatura epidemiologica:
In cartierul Strachina din Tandarei au fost luate 163 de teste privind infectarea cu noul coronavirus, dar rezultatele acestora sunt in asteptare.
La nivelul judetului Ialomita sunt confirmate 37 de cazuri de cazuri de COVID 19 si declarate oficial 5 decese. In asteptare se mai afla rezultatele si in alte cazuri de deces.

Actualitate / stiri Actualitate110 vizite[ Gura Ialomitei ]

Incendiere, violenta in familie si amenintare sunt acuzatiile aduse unui barbat din Ialomita, retinut si prezentat la instanta cu propunerea de arestare preventiva

Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 16:08

Incendiere, violenta in familie si amenintare sunt acuzatiile aduse unui barbat din Ialomita, retinut si prezentat la instanta cu propunerea de arestare preventivaPolitistii din cadrul Orasului Cazanesti, au intervenit la sesizarea unei tinere de 25 de ani care a reclamat ca a fost batuta de tatal sau.

In urma verificarilor, a reiesit ca barbatul, de 46 de ani, pe fondul unor neintelegeri mai vechi si al consumului de bauturi alcoolice, si lovit fiica si amenintat sotia, dupa care a dat foc mansardei locuintei.

Tanara a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia cu o ambulanta, pentru ingrijiri de specialitate.

De asemenea, politistii au intocmit formularul de evaluare a riscului, din care a reiesit faptul ca exista risc iminent asupra vietii si integritatii victimei, fiind emis un ordin de protectie provizoriu pe numele barbatului in cauza.

In urma probatoriului administrat, acesta a fost retinut pentru 24 de ore si introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Ialomita, urmand sa fie prezentat instantei competente, cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile penale sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de "violenta in familie", "distrugere" si "amenintare".

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Gura Ialomitei ]

Restrictionarea transportului public de calatori afecteaza foarte mult donarea de sange, in Ialomita

Marti, 31 Martie 2020, ora 23:39

Restrictionarea transportului public de calatori afecteaza foarte mult donarea de sange, in IalomitaRestrictionarea curselor publice de calatori din interiorul judetului a condus la scaderea donatorilor intr-atat de mult incat Centrul Judetean de Transfuzii rezolva solicitarile de sange venite din partea spitalelor din Ialomita cu ajutorul rudelor bolnavilor.
Directoarea institutiei, Raluca Cruceat, face un apel disperat catre institutiile publice si locuitorii municipiului Slobozia: "Institutiile publice sa iasa la donare pentru ca, astfel, pot da exemplu! Chiar toata Slobozia sta in casa? Oamenii de la tara nu au cu ce veni, s-au anulat autobuze, microbuze, trenuri... O urgenta ne ia 4-5 pungi!"
Chiar daca este conditionat de transport, Mihai Ion din Munteni Buzau, de 29 de ani, a reusit sa se prezinte la termen pentru a dona sange: "Am venit cu trenul, trebuia sa donez. Mai erau trei patru oameni in tren. Oamenii nu mai doneaza din cauza coronavirusului."
De saptamana aceasta, stocurile de sange vor fi suplimentate prin contributia directa a angajatilor de la baza Aeriana Fetesti si Inspectoratului Judetean de Politie Ialomita care vor trimite regulat, cate 5 donatori pe zi.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Gura Ialomitei ]

Primaria Slobozia a demarat dezinfectarea scarilor de bloc pentru prevenirea infectiei cu coronavirus

Marti, 31 Martie 2020, ora 16:46

Primaria Municipiului a demarat, in aceasta dimineata, dezinfectarea scarilor de bloc pentru prevenirea infectiei cu coronavirus.
La intrarile in blocurile de locuinte vor fi montate covorase dezinfectante, iar pe scarile de bloc si in lifturi va fi pulverizat un biocid cu spectru larg de actiune. (Aquazix Ag)
Operatiunea de dezinfectie este derulata de catre DADP Slobozia, care intervine etapizat cu 26 de angajati si 12 atomizoare, pentru acoperirea tuturor zonelor din oras intr-un timp cat mai scurt. La nivelul municipiului, sunt peste 780 de scari de bloc.
Masura dezinfectarii acestor spatii private a fost luata in discutie de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta in sedintele anterioare, insa cadrul legal fost creat prin Ordonanta Militara nr.4 din 29 martie 2020, care prevede obligatia dezinfectarii scarilor de bloc si a spatiilor comune:
"Art.6 - (1) Autoritatile administratiei publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu solutii dezinfectante la toate intrarile blocurilor de locuinte situate pe raza unitatii administrativ-teritoriale si vor dezinfecta periodic lifturile, casa scarilor si alte spatii comune.
(2) Masura se aplica incepand cu data de 31 martie 2020."
Actiunea de dezinfectie a scarilor de bloc se deruleaza dupa urmatorul program:
ECHIPA I
MARTI 31.03.2020 - Blocuri zona Str. Mihail Sadoveanu - Str. Ialomitei - Bd.
Chimiei;
MIERCURI 01.04.2020: Blocuri zona Bd. Chimiei - Bd. Matei Basarab - Str.
Nisipuri - Str. Vanatori, blocuri Stadion - ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Gura Ialomitei ]

IALOMIEsA: un nou deces

Marti, 31 Martie 2020, ora 01:44

IALOMIEsA: un nou decesBarbat, 52 de ani, jud. Ialomita. S-a prezentat la UPU Slobozia in data de 29.03.2020; s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la INBI Matei Bals.

Data confirmarii: 30.03.2020

Data deces: 29.03.2020

Nu are medic de familie si nici apartinatori, din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului.

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Gura Ialomitei ]

Deces suspect de coronavirus in Ialomita

Vineri, 27 Martie 2020, ora 16:46

Deces suspect de coronavirus in IalomitaUn barbat din Tandarei a murit azi noapte, cel mai probabil in urma infectarii cu noul conoravirus.
Conform Institutie Prefectului Judetului Ialomita, in noaptea de joi spre vineri, la ora 1:50, s-a inregistrat decesul unui cetatean in varsta de 39 de ani. Pacientul a fost consultat la Spitalul Orasenesc Esandarei de catre medicul de garda si i-au fost recoltate probe necesare testarii COVID-19.
Aceasta persoana nu se afla pe listele de monitorizare zilnica inregistrate de catre Directia de Sanatate Publica, iar pana in acest moment nu s-a primit rezultatul testarii si nu se cunoaste motivul decesului.
Urmare acestei situatii, s-a dispus in regim de urgenta ca Directia de Sanatate Publica sa efectueze teste tuturor contactilor persoanei decedate.
La nivelul judetului Ialomita, conform raportului operativ al DSV din data de 27.03 ora 9, se inregistreaza 111 de persoane in carantina si 2759 persoane sunt autoizolate si monitorizate la domiciliu.

Actualitate / stiri Actualitate140 vizite[ Gura Ialomitei ]

Prefectura Judetului Ialomita - Comunicat de Presa

Joi, 26 Martie 2020, ora 19:50

Prefectura Judetului Ialomita - Comunicat de PresaLa data de 26.03.2020, conform raportului operativ al Directiei de Sanatate Publica, situatia se prezinta astfel:
* 77 de persoane se afla in carantina;
* 2551 persoane sunt autoizolate si monitorizate la domiciliu.
De asemenea, informam despre faptul ca la nivel de judet a fost identificat si avizat, conform normelor DSP, un nou spatiu de carantinare, acesta avand o capacitate totala de 488 de locuri.
Informarile referitoare la numarul de persoane depistate pozitiv in urma testelor COVID-19 efectuate si numarul de teste COVID-19 efectuate se fac doar la nivel central.

In vederea prevenirii si raspandirii COVID-19, jandarmii desfasoara misiuni specifice. Astfel, de la intrarea in vigoare a Ordinelor Militare au fost aplicate de catre Inspectoratul de Politie Judetean 407 sanctiuni contraventionale in cuantum de 740.000 lei si 13 sanctiuni contraventionale in cuantum de 25.700 lei de catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean.
Readucem in atentia publica faptul ca, pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.
De asemenea, pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil. Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa ...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Gura Ialomitei ]

Apel catre donatori: Spitalele au in continuare nevoie de sange, iar Centrul de Transfuzie Sanguina Ialomita ramane deschis in aceasta perioada

Joi, 26 Martie 2020, ora 16:45

Apel catre donatori: Spitalele au in continuare nevoie de sange, iar Centrul de Transfuzie Sanguina Ialomita ramane deschis in aceasta perioadaConform Ordonantei militare, persoanele care vor sa doneze sange se pot deplasa la sediul Centrului de transfuzie sanguina Ialomita, avand asupra lor o declaratie pe propria raspundere, care sa cuprinda: numele, prenumele, data nasterii, adresa locuintei, motivul si locul deplasarii, data si semnatura.
Important este ca donatorii sa fie sanatosi, sa NU fi calatorit in ultima luna in strainatate si sa NU fi fost in ultimele 30 de zile in contact cu persoane care au calatorit in afara, au fost diagnosticate, sunt in carantina sau in autoizolare.
Centrul de transfuzie sanguina Ialomita a luat toate masurile pentru ca doritorii sa doneze in siguranta, cu increderea ca in aceste vremuri triste, pe fondul pandemiei de COVID-19, un gest de omenie poate sterge lacrimi si aduce speranta printre semenii greu incercati.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Gura Ialomitei ]

Politistii din Ialomita cauta un minor de 17 ani care a plecat de la domiciliu

Miercuri, 25 Martie 2020, ora 16:49

Politistii din Ialomita cauta un minor de 17 ani care a plecat de la domiciliuPersoanele care pot oferi informatii care sa conduca la depistarea lui, sunt rugate sa anunte cea mai apropiata unitate de politie sau sa apeleze numarul unic de urgenta 112.
La data de 25 martie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Facaeni au fost sesizati cu privire la faptul ca minorul Stanciu Viorel-Florin-Tudor, de 17 ani ar fi plecat de la domiciliul din localitatea Facaeni, iar de cateva zile familia nu il mai poate contacta la telefon.
Minorul are 1,60-1,65 m inaltime, greutate 60 kg, constitutie atletica, par scurt, de culoare negru, ochi caprui, fata ovala;
La data disparitiei, minorul purta un trening si o geaca de culoare albastra si o pereche de cizme din cauciuc verzi.
Cei care l-au vazut sau pot oferi detalii sunt rugati sa anunte cea mai apropiata unitate de politie sau sa apeleze numarul unic de urgenta 112.

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Gura Ialomitei ]

Alerta maxima la spitalul judetean de urgente din Slobozia

Marti, 24 Martie 2020, ora 16:50

Alerta maxima la spitalul judetean de urgente din SloboziaDoua schimburi ale Unitatii de Primiri Urgente au fost trimise acasa, in izolare la domiciliu, ca urmare a confirmarii cu coronavirus a unei femei care s-a prezentat in UPU. Pana la confirmarea diagnosticului, pacienta a fost investigata in mai multe dintre sectiile unitatii medicale, ceea ce creste riscul de infectare a personalului medical, pe modelul unitatii medicale de la Suceava.

In discutie mai este si cazul unui barbat, venit de asemenea prin Unitatea de Primiri Urgente, internat in una dintre sectiile spitalului, iar apoi transferat la Institutul de Boli Infectioase din Bucuresti.

Situatia foarte grava este generata de iresponsabilitatea celor care se prezinta la spital pentru ingrijiri medicale si neaga contactul cu persoane care s-au intors din strainatate sau au ignorat masurile de izolare la domiciliu.

In aceasta faza a evolutiei pandemiei de coronavirus, spitalul judetean de urgente din Slobozia va trata doar cazurile cu COVID 19, urmand ca celelalte afectiuni sa fie dirijate spre celelalte unitati medicale din judet, cum sunt Urziceni, Fetesti si Tandarei, spitale cu mult sub standardele de dotare a spitalului judetean de urgente al judetului Ialomita.

Actualitate / stiri Actualitate94 vizite[ Gura Ialomitei ]

Ordonanta Militara nr 2. Masurile de urgenta intra in vigoare incepand de maine seara, 22 martie 2020

Duminica, 22 Martie 2020, ora 00:45

Ordonanta Militara nr 2. Masurile de urgenta intra in vigoare incepand de maine seara, 22 martie 2020Art.1.
(1) Se suspenda temporar activitatea in cabinetele de medicina dentara.
(2) Prin exceptie, sunt permise interventiile stomatologice de urgenta.
(3) Masura se aplica incepand cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora Romaniei.
Art. 2.
(1) Se suspenda temporar activitatile de comercializare cu amanuntul, a produselor si serviciilor, in centrele comerciale in care-si desfasoara activitatea mai multi operatori economici, cu exceptia vanzarii produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice si a serviciilor de curatatorie.
(2) Prin centru comercial se intelege "structura de vanzare cu suprafata medie sau mare in care se desfasoara activitati de comercializare cu amanuntul de produse, servicii de piata si de alimentatie publica, ce utilizeaza o infrastructura comuna si utilitati adecvate", astfel cum este reglementat in anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Masura se aplica incepand cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora Romaniei.
Art. 3.
(1) Circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei se efectueaza numai cu respectarea masurilor generale de prevenire a raspandirii COVID-19 si evitarea formarii oricarui grup de persoane.
(2) Prin formarea unui grup de persoane se intelege alaturarea unui numar mai mare de 3 persoane care nu locuiesc impreuna.
Art. 4.
In intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomanda ca circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei sa se efectueze numai pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate626 vizite[ Gura Ialomitei ]

Trei ialomiteni, prinsi cu minciuna la Nadlac: au incercat sa ajunga acasa mintind ca vin din Germania

Sambata, 21 Martie 2020, ora 16:45

Trei ialomiteni, prinsi cu minciuna la Nadlac: au incercat sa ajunga acasa mintind ca vin din GermaniaDoi adulti si un minor, cu domiciliul in Ialomita, au intrat in tara cu un autoturism inmatriculat in Italia, spunand ca vin din Germania. Dupa ce au trecut de triajul epidemiologic - unde declarasera ca vin din Germania, au fost opriti de un echipaj format din politisti si jandarmi. "Cele doua persoane adulte au declarat ca vin din Germania, insa, in urma verificarilor efectuate in autoturism s-au gasit produse cu etichete de origine italiana si bonuri fiscale de data recenta avand aceeasi provenienta", transmit autoritatile.

sursa: aradon.ro
Pusi in fata acestor lucruri, adultii au recunoscut ca vin din Italia, din regiunea Bologna, dar si faptul ca au mintit cand au completat chestionarul aplicat de medicii DSP Arad, imediat dupa trecerea frontierei. "In cauza s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de fals in declaratii. Ulterior efectuarii acestor proceduri legale, cele trei persoane au plecat spre un centru de carantina din judetul de domiciliu, insotite de echipaje ale politiei si jandarmeriei", adauga autoritatile.

Actualitate / stiri Actualitate83 vizite[ Gura Ialomitei ]

Cuvant pastoral la vreme de grea incercare catre slujitorii Sfintelor Altare si dreptmarturisitorii crestini din Episcopia Sloboziei si Calarasilor

Vineri, 20 Martie 2020, ora 01:44

Cuvant pastoral la vreme de grea incercare catre slujitorii Sfintelor Altare si dreptmarturisitorii crestini din Episcopia Sloboziei si CalarasilorPreacucernici si Preacuviosi Parinti,
Frati impreuna slujitori si iubiti credinciosi,

"Crestinii nu se deosebesc de ceilalti oameni nici prin pamantul pe care traiesc, nici prin limba, nici prin imbracaminte. [...] Locuiesc in tarile in care s-au nascut, dar ca strainii; iau parte la toate ca cetateni, dar pe toate le rabda ca straini; orice tara straina le este patrie, si orice patrie le e tara straina. [...] Locuiesc pe pamant, dar sunt cetateni ai cerului. Se supun legilor randuite de stat, dar, prin felul lor de viata biruiesc legile. Iubesc pe toti, dar sunt prigoniti. [...] Sunt ocarati, dar binecuvinteaza, sunt insultati, dar cinstesc" . Autorul anonim nu face altceva decat sa dezvolte cuvintele rostite de Mantuitorul Iisus Hristos: "Dati deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu!" (Matei 22, 21). Este atitudinea pe care atat clericii, cat si credinciosii trebuie sa o aiba fata de framantarile si temerile care au cuprins societatea noastra in ultimul timp.
Departe de noi gandul de a trata cu superficialitate acest subiect arzator. Mai mult ca oricand, preotii nostri trebuie sa se alature eforturilor autoritatilor in aceasta perioada, prin informarea si sfatuirea credinciosilor cu privire la masurile ce trebuie luate pentru limitarea raspandirii acestei plagi cu care se confrunta intreaga umanitate. Dar, in primul rand, slujitorii Sfintelor Altare nu trebuie sa isi uite vocatia sacerdotala. In aceste vremuri de restriste, ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Gura Ialomitei ]

HOTARAREA NR. 4 a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Slobozia

Miercuri, 18 Martie 2020, ora 20:31

HOTARAREA NR. 4 a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului SloboziaAvand in vedere :
- Prevederile art.2, lit.d) si art. 24, lit a) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, aprobata prin Legea nr.15/2005, cu modificarile si completarile ulterioare ;
- Prevederile art. 10 din Hotararea Guvernului nr. 1491/2004 pentru aprobarea Regulamentului- cadru privind structura organizatorica, atributiile, functionarea si dotarea comitetelor si centrelor operative pentru situatii de urgenta ;
- O.M.S. NR.313/26.02.2020 pentru instituirea masurii de carantina a persoanelor in situatia de urgenta de sanatate publica internationala determinata de infectarea cu Covid-19 si stabilirea unor masuri in vederea prevenirii si limitarii efectelor epidemiei ;
- Hotararea Guvernului nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc ;
- Dispozitia D.S.U. nr. 523/25.02.2020 referitoare la masurile necesare pentru gestionarea infectiilor cu Coronavirus pe teritoriul Romaniei ;
- Hotararea nr. 1/26.02.2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita;
- Hotararea nr. 1/05.03.2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita ;
- Hotararea nr. 1/09.03.2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita ;
- Hotararea nr. 6/09.03.2020 a Comitetului National Pentru Situatii Speciale de Urgenta ;
- Hotararea nr.9/14.03.2020 a Comitetului National Pentru Situatii Speciale de Urgenta ;
- Hotararea nr. 11/17.03.2020 a Comitetului National Pentru Situatii Speciale ...

Actualitate / stiri Actualitate111 vizite[ Gura Ialomitei ]

Cadrele medicale care asigura permanenta in Centrul de Carantina din Ialomita au protestat azi in fata Directiei de Sanatate Publica

Miercuri, 18 Martie 2020, ora 00:56

Cadrele medicale care asigura permanenta in Centrul de Carantina din Ialomita au protestat azi in fata Directiei de Sanatate PublicaAsistentele reclama ca nu au echipament corespunzator
riscului la care se expun, in conditiile in care in centrul
de carantina au fost diagnosticate pozitiv doua cazuri de
infectare cu coronavirus.
Cadrele medicale au obtinut promisiunea ca vor primi si
combinezoane, pe langa manusi, masca si papuci, pe care le-
au cerut de mai mult timp.
In centrul de carantina din Ialomita se afla cazate 33 de
persoane, iar la domiciliu sunt in autoizolare 180 de
ialomiteni care s-au intors acasa din strainatate.

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Gura Ialomitei ]

Deputatul Tinel Gheorghe se afla in izolare la domiciliu

Marti, 17 Martie 2020, ora 11:48

Deputatul Tinel Gheorghe se afla in izolare la domiciliuTinel Gheorghe s-a aflat printre liberalii in contact cu senatorul Chitac la sedinta Biroului Permanent National al PNL, drept pentru care a fost testat si se afla in izolare la domiciliu. Testul a iesit negativ.
"Informez opinia publica judeteana ca in conformitate cu procedurile legale in viguare privind masurile de prevenire si combaterea a extinderii COVID-19 ma aflu in izolare la domiciliu. Am efectuat testul pentru depistarea COVID-19 si mentionez ca este negativ.
Totusi procedurile spun ca trebuie sa stau 14 zile in izolare la domiciliu si asta voi face.
Ii rog pe toti cei la care apar primele simptome de gripa sa se adreseze imediat medicului de familie, care ii va indruma corespunzator.
De asemenea solicit si ii rog pe toti conjudetenii mei sa respecte masurile de preventie impuse de autoritatile statului in ceea ce priveste combaterea si raspandirea COVID-19.
Dumnezeu sa ne ajute sa depasim acest moment greu pentru noi toti!"

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Gura Ialomitei ]

La Slobozia cununiile civile se vor oficia doar in prezenta mirilor si a martorilor

Luni, 16 Martie 2020, ora 16:45

La Slobozia cununiile civile se vor oficia doar in prezenta mirilor si a martorilorComitetul local pentru situatii de urgente al Primariei Slobozia a decis ca Serviciul de stare civila sa functioneze in conditiile unui program redus si restrictiv.
Astfel, inregistrarea nasterilor si a declaratiilor de casatorie se face in programul 8 -11, iar a deceselor in intervalul 8-13.
Certificatele de nasteri si decese vor fi eliberate intre orele 14.00-15.00.
Se sisteaza activitatea de incasare a taxelor si impozitelor locale la ghisee, acestea urmand a fi platite on- line.
Pe teritoriul administrativ al municipiului Slobozia se restrictioneaza activitatile culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive si de divertisment, care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate in spatii inchise, inclusiv cele realizate in Sali de tratament, Sali de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetica, sali de jocuri de noroc si cazinouri.

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Gura Ialomitei ]

Scolile raman inchise pana dupa Paste

Luni, 16 Martie 2020, ora 01:06

Scolile raman inchise pana dupa PasteMinistrul Educatiei Monica Anisie a anuntat ca scolile raman inchise pana dupa Paste. Anuntul a fost facut intr-o declaratie pentru Hotnews.ro.
Monica Anisie a precizat ca scolile vor ramane inchise si in perioada in care este decretata stare de urgenta de catre presedintele Klaus Iohannis. "Deocamdata nu avem niciun termen pentru perioada de inchidere a scolilor, dar in perioada de stare de urgenta scolile or sa fie inchise. In perioada asta este clar ca o sa avem scolile inchise. Pana dupa Paste scolile sunt inchise", a declarat Monica Anisie pentru Hotnews.
Potrivit structurii anului scolar 2019-2020, elevii intra in vacanta de primavara de sambata, 4 aprilie 2020 pana marti, 21 aprilie 2020. Cursurile continua apoi in perioada 22 aprilie 2020 - 12 iunie 2020.
Starea de urgenta se instituie, potrivit legii, pe o perioada de cel mult 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Gura Ialomitei ]

Sanctionati cu cate 10000 de lei pentru ca au iesit din izolare

Vineri, 13 Martie 2020, ora 21:59

Sanctionati cu cate 10000 de lei pentru ca au iesit din izolareO femeie de 65 de ani s-a prezentat vineri la spitalul judetean de urgente din Slobozia cu dureri de spate. Dupa ce a fost investigata, pacienta a declarat cadrelor medicale ca s-a intors in urma cu doua saptamani din Italia si imediat a fost introdusa in izolatorul de la Unitatea de Primiri Urgente. Ingrijorator este ca ea s-a prezentat la spital cu masina personala, insotita de sot. Pentru ca cei doi au incalcat regula de izolare la domiciliu si au ignorat masurile de prevenire a transmiterii coronavirusului, au fost amendati cu cate 10.000 de lei.
La acest moment, Ialomita are in centrul de carantina 30 de persoane, 96 sunt in izolare la domiciliu, iar 11 au iesit din perioada obligatorie de supraveghere.

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Gura Ialomitei ]

Situatie cu totul iesita din comun la Amara

Joi, 12 Martie 2020, ora 16:13

Situatie cu totul iesita din comun la AmaraO familie din Amara, stabilita de mai mult timp in Italia, s-a intors acasa cu tatal in cosciug, pentru a-l inmormanta pe batran in pamantul natal.
Cortegiul a ajuns azi noapte la spitalul din Slobozia, de unde cosciugul sigilat a fost depus la Morga, iar insotitorii acestuia au fost dusi in carantina.
Desi cauza decesului batranului este un accident vascular, rudele acestuia vin dintr-o zona cu influenta a coronavirusului, ceea ce face ca situatia sa fie cu totul exceptionala.
Deocamdata NU exista proceduri in astfel de cazuri, iar Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgente urmeaza sa decida asupra rezolvarii situatiei.

Actualitate / stiri Actualitate112 vizite[ Gura Ialomitei ]

Au ciocnit paharele. Si masinile.

Vineri, 06 Martie 2020, ora 11:49

Au ciocnit paharele. Si masinile.Doi soferi din Sfantu Gheorghe, aflati sub influenta bauturilor alcoolice au fost implicati intr-un accident de circulatie pe raza comunei Malu/ Unul dintre acestia avea permisul de conducere suspendat.
In data de 04 martie a.c., politistii din cadrul Sectiei de Politie Rurala nr.6 Ion Roata au intervenit la un accident rutier, in localitatea Malu, soldat cu pagube materiale.
In urma verificarilor efectuate, a reiesit ca un barbat de 41 de ani din localitatea Sfantu Gheorghe, in timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Malu, nu ar fi pastrat o distanta regulamentara fata de autovehiculul care circula in fata sa, si l-a proiectat intr-un cap de pod.
In urma impactului niciunul dintre soferi nu a fost ranit.
Intrucat cei doi conducatori auto emanau halena alcoolica, au fost testati alcoolscop cu aparatul Drager, rezultatul indicand o valoare de 0.95mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul primului sofer si 1.20mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul celui de-al doilea.In plus, politistii au constatat ca soferul de 41 de ani avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat.
Cei doi ialomiteni sunt cercetati penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice si conducere a unui vehicul cu dreptul de a conduce suspendat.

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Gura Ialomitei ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Accident grav pe soseaua de centura a Urziceniului. Doua persoane au murit pe loc
Doua persoane si-au pierdut viata marti eara intr-un teribil accident rutier petrecut in zona ...
Inca un ialomitean a fost rapus de COVID-19. Ce afectiuni avea pacientul
Un barbat, in varsta de 75 de ani, este cea de-a 21-a victima rapusa de noul coronavirus in judetul ...
O armata de politisti a impanzit cartierul Vlasca din Fetesti. Ce cautau oamenii legii
Actiune de amploare cu efective marite la Fetesti. Politia a amprentat si fotografiat 77 de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor