Primaria Slobozia: Comunicat de presa

   

Ca urmare a unui control al Directiei de Sanatate Publica Ialomita, Primaria Municipiului Slobozia se afla, momentan, in imposibilitatea de a continua actiunea de dezinfectie pe scarile de bloc si pe strazile din oras, pe motiv ca produsul folosit nu este conform.Solutia dezinfectanta pe care am folosit-o ( Aldezin), fabricata la Institutul Pasteur si autorizata TP 2 pana in 2016, este autorizata TP 3( am atasat foto cu precizarile producatorului) din motive comerciale .
In ultimele 3 saptamani de interventie, am notificat permanent DSP cu privire la produsul utilizat. Totodata, printr-o adresa inaintata doamnei prefect, am atras atentia asupra faptului ca la sedintele de Comitet Local pentru Situatii de Urgenta Slobozia, reprezentantul DSP fie nu participa, fie nu este de specialitate, si am cerut recomandari in ceea ce priveste dezinfectia. Adresa este fara raspuns pana in momentul de fata.
Recomandari privind dezinfectarea domeniului public au fost cerute si printr-o adresa inaintata Guvernului Romaniei de catre Asociatia Municipiilor din Romania -structura din a carei conducere face parte si primarul Adrian Mocioniu. Majoritatea primariilor au folosit produse TP 3, iar unele chiar TP 4. In urma controlului efectuat de catre DSP, am solicitat sa ni se indice produsul pe care sa il folosim, insa nu am primit raspuns.
Primaria Slobozia fost printre primele autoritati locale care au demarat aceasta actiune, eficienta in combaterea coronavirus si fara riscuri pentru cetatenii din Municipiul Slobozia. Cel mai bun argument in acest sens este ca, dupa dezinfectiile efectuate cu succes de catre echipele D.A.D.P., nu au fost sesizari din partea cetatenilor. Din contra , actiunile noastre au fost primite cu entuziasm si incredere din partea cetatenilor.
Mentionam faptul ca dezinfectia domeniului public a fost efectuata cu costuri minime , datorita faptului ca suntem printre putinele primarii din tara care realizeaza dezinfectia in regim propriu, prin DADP, fiind autorizati ANRSC. Din discutiile purtate cu reprezentantii producatorului de la Institutul Pasteur, am aflat ca produsul Aldezin este in momentul de fata in curs de autorizare TP 2, iar produsele care contin aceeasi substanta activa sunt comercializate in toata Uniunea Europeana ca TP2. Mai exact, produsul care nu a fost conform din punctul de vedere al DSP pana acum , va fi conform de saptamana viitoare, daca se va intruni comisia nationala de biocide.
Produsele existente pe piata dezinfectantilor si recomandate de catre DSP au doar costuri enorme, fara actiune virucida (deci nu combat coronavirus).
Inclusiv prin aceasta adresa, ii intreb pe specialistii DSP : cu ce produs dezinfectam ????

Ce ramane pana acum? O dezinfectie facuta eficient si in siguranta pentru cetateni din toate punctele de vedere.
Prioritara pentru administratia locala Slobozia este siguranta cetatenilor nostri pentru care am folosit un produs garantat de combatere a Coronavirus. Pe primul loc, sanatatea slobozenilor si masuri eficiente de combatere a coronavirusului!
Joi, 09 Aprilie 2020, ora 14:31
Sursa: Gura Ialomitei

Gura Ialomitei
Cele mai citite stiri
Cum a ajuns namolul de la Amara un brand international. Banii investiti in oaza de liniste si de sanatate din Baragan
O asezare din inima Baraganului a devenit celebra in tara si in strainatate datorita namolului. An ...
Salvare miraculoasa a unei femei cazute intr-o fantana adanca de 8 metri
O femeie, in varsta de 49 de ani, a scapat miraculoas cu viata dupa ce a cazut intr-o fantana adanca ...
Razie la Urziceni si Barbulesti. Politia a aplicat in 3 ore peste o suta de amenzi
Peste 100 de sanctiuni contraventionale in valoare de 36.000 de lei au fost aplicate de politistii ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor