Scoala de soferi gratuit pentru tineri cu posibilitati materiale reduse

   

Programul Permis pentru viitor, prin intermediul caruia MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate acopera costurile obtinerii permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, a ajuns la cea de-a 5-a editie;Data limita pana la care cei interesati se pot inscrie pentru a obtine finantare este 25 ianuarie 2020;
27 noiembrie 2019, Bucuresti - MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au lansat cea de-a 5-a editie a programului "Permis pentru viitor", prin care se acopera costurile obtinerii permisului de conducere de orice categorie pentru tinerii cu posibilitati materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o conditie sau poate fi un avantaj in obtinerea unui loc de munca sau in mentinerea si extinderea atributiilor de serviciu existente.
Solicitarile de finantare pot fi depuse online sau prin posta pana la data de 25 ianuarie 2020.
Se pot inscrie tinerii din medii defavorizate, cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani, care doresc sa obtina permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie).
"Pentru al 5-lea an consecutiv reusim sa fim alaturi de tinerii din medii defavorizate, care au nevoie si doresc sa obtina permisul de conducere. Rezultatele obtinute in editiile anterioare ale acestui program au dovedit utilitatea si succesul acestei initiative. Majoritatea beneficiarilor sunt tineri pentru care permisul de conducere obtinut cu sprijinul nostru poate insemna acces la un loc de munca si, automat, sansa la o viata mai buna. Noi ne bucuram ca le-am putut fi alaturi si le dorim un viitor cat mai bun. MOL Romania isi va mentine in continuare angajamentul de a fi partenerul de nadejde al comunitatii, sprijinind acesti tineri pentru care obtinerea permisului de conducere este o necesitate", a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL Romania.
Evenimentul de lansare a celei de-a cincea editii a programului s-a desfasurat la sediul Consiliului Tinerilor Institutionalizati din Bucuresti, in prezenta a noua tineri care la editiile precedente au beneficiat de sprijinul financiar oferit si au obtinut permis de conducere.
"Animata de puternica dorinta de a-mi depasi conditiile materiale si sociale in care am crescut, printre altele mi-am stabilit obiectivul de a obtine permis de conducere categoria C, iar mai apoi categoria E si certificatul de competenta profesionala - atestat. Costurile fiind mult prea mari pentru a fi finantate din fonduri proprii sau prin imprumuturi la care as avea acces, m-am inscris in programul "Permis pentru viitor". Proiectul mi-a fost acceptat in februarie 2019 si cu ajutorul finantarii acordate am terminat scoala de soferi astfel incat in septembrie 2019 am si obtinut permisul de conducere categoria C. Deci, daca vrei cu adevarat, se poate!"- a declarat Angela Negru din Oradea, prima beneficiara a programului care obtine permis de conducere TIR.
In cadrul celor patru editii ale programului de pana acum, 69 de tineri au obtinut permis de conducere: 60 categoria B, 8 categoria C si un carnet categoria B, automobil adaptat pentru persoane cu dizabilitati. Alti 57 de beneficiari sunt programati pentru sustinerea examenului sau se afla in diferite faze ale cursurilor scolii de soferi.
"Incepand din acest an solicitarile de finantare se pot transmite online, dar avand in vedere si conditiile celor care nu dispun de instrumente de comunicare electronica, primim inscrieri si prin posta, pe suport de hartie. Pe perioada de inscriere, timp de doua luni, asiguram informare permanenta pentru cei interesati. Este important ca fiecare solicitant sa-si gaseasca un mentor, un indrumator pentru perioada cursurilor scolii de soferi si a pregatirii pentru examen. Asteptam solicitari motivate clar, din care sa reiasa necesitatea si beneficiul scontat al obtinerii permisului de conducere", a precizat Andras Imre, Director Executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.
Mai multe detalii despre programul "Permis pentru viitor" si formularul de inscriere se pot descarca de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro. Termenul final pentru depunerea solicitarilor este 25 ianuarie 2020.
Despre programul Permis pentru viitor
Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Prin acest program se acorda finantarea necesara obtinerii permisului de conducere - costurile scolii de soferi si cheltuielile adiacente - pentru categoriile B, C sau D (incluzand tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie), in cazul tinerilor din medii defavorizate, cu varstele cuprinse intre 17 si 25 de ani, pentru care existenta permisului este o conditie sau un avantaj in obtinerea unui loc de munca, ori un instrument benefic in indeplinirea sau extinderea atributiilor de serviciu in cazul celor care se afla deja in activitate.
In cei patru ani de la prima lansare in 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de doua ori pe plan national: la Gala Societatii Civile 2018 si la Romanian CSR Awards 2017.
Concursul de proiecte pentru editia a 5-a a fost lansat la 27 noiembrie 2019, iar termenul de trimitere a dosarelor este 25 ianuarie 2020. Fondul programului este de 75.000 lei.
Despre MOL Romania
MOL Romania este o subsidiara a MOL Group si una dintre cele mai importante companii petroliere din Romania, cu o prezenta de peste 20 ani pe piata autohtona. MOL Romania are un portofoliu extins de produse si servicii in domeniul comertului de carburanti, lubrifianti, produse petrochimice si bitum. In prezent, compania detine un numar de 227 statii de servicii, 2 depozite de carburanti, la Giurgiu si Tileagd si un terminal LPG la Tileagd. MOL Romania are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad si un numar de aproximativ 250 de angajati proprii. MOL Romania a fost prima companie petroliera care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate in clasamentul programelor de loialitate din Romania in cadrul cercetarii de piata QUDAL. Incepand cu anul 2017, MOL Romania este parte a proiectului NEXT-E care vizeaza instalarea a 40 de statii de incarcare pentru autovehicule electrice. MOL Romania este un membru activ al comunitatilor in care opereaza, printr-o platforma extinsa de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sanatatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie internationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 30 de tari, aproximativ 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. In domeniul explorarii si productiei de hidrocarburi, experienta de peste 75 de ani a Grupului sprijina operatiunile de productie in 8 tari si activitatile de explorare in 13 tari. Grupul MOL controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de peste 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 10 tari, din care 227 in Romania. Grupul MOL este un furnizor de produse din polimeri precum polipropilena, polietilena de inalta si de mica densitate, inregistrand vanzari anuale de peste 1.000 kt.
Despre Fundatia Pentru Comunitate
Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie non profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferinta, precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea si reabilitarea lor.
Sambata, 30 Noiembrie 2019, ora 16:19
Sursa: Gura Ialomitei

Gura Ialomitei
Cele mai citite stiri
Consiliul Judetean Ialomita a fost legal constituit!
Consiliul Judetean Ialomita isi poate desfasura cu acte in regula activitatea pentru urmatorii patru ...
PSD Ialomita a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare
PSD Ialomita a depus lista cu candidatii propusi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. ...
Scandal cu bate in Ialomita dupa un accident rutier. Politia a condus la audieri 15 persoane
Un numar de 15 persoane au fost saltate de politisti si conduse la audieri, in urma unui scandal ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor