Hristos a înviat! Credincioșii creștini ortodocși au sărbătorit în această noapte Învierea LIVE VIDEO

Sambata, 23 Aprilie 2022, ora 23:25
3151 citiri
Hristos a înviat! Credincioșii creștini ortodocși au sărbătorit în această noapte Învierea LIVE VIDEO
Mii de români participă la Slujba de Înviere FOTO Patriarhia Română / Arhivă Ziare.com

Zeci de mii de credincioși ortodocși sunt prezenți duminică, 24 aprilie, la Slujba de Înviere. Cu câteva ore în urmă, Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim și a fost distribuită prin Eparhii în bisericile din întreaga țară, dar și în Ucraina și Republica Moldova.

Zeci de mii de credincioși din întreaga țară participă duminică la Slujba de Înviere. La Constanța de exemplu, aproximativ 5.000 de persoane sunt prezenți la slujba de Înviere pe malul mării. Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, va purta lumina câteva minute și pe mare, în Portul Tomis.

„Aici ne va întâmpina mulțimea de creștini care abia așteaptă să ia Lumină. Această Lumină este în fiecare an nouă, unică, o nouă lumină pentru că Hristos își înoiește Învierea în fiecare an. Credincioșii sunt nerăbdători și vor veni mulți să ne aștepte în Parcul Catedralei ca să aducem lumina de pe mare”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Patriarhia Română a anunțat programul pentru noaptea de Înviere. În toate bisericile din țară slujba va începe afară. La miezul nopții, Lumina Sfântă va fi oferită de către Preafericitul Patriarh Daniel, ierarhilor, preoților și diaconilor prezenți în pridvorul din fața Reședinței Patriarhale.

Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim sâmbătă seară, 23 aprilie, şi a fost oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

„Ea (Lumina Sfântă - n.r.) va pleca direct de aici pentru ca să câştigăm timp, să ajungeţi în vreme fiecare la centrele eparhiale de unde aţi venit. Vă dorim sărbătoarea Sfintelor Paşti cu lumină şi să petreceţi această noapte mântuitoare cu multă speranţă, rugându-ne împreună la Dumnezeu, în deplină frăţietate şi solidaritate să ne dăruiască prea bunul Dumnezeu putere, să dăruiască pace în lume, cooperare şi iubire între oameni. Dumnezeu să ne ajute şi Lumina Sfântă a Învierii lui Hristos să îndepărteze toţi norii care s-au adunat deasupra lumii noastre”, a declarat unul dintre delegaţii eparhiilor Patriarhiei Române la Aeroportul Henri Coandă.

„Părintele Patriarh va oferi lumina aceasta Sfântă pentru a fi aprinsă apoi de cei prezenți, de pe treptele reședinței patriarhale, în fața acestei reședințe se va desfășura așadar prima parte a slujbei. Slujbele religioase trebuie să fie întotdeauna lipsite de momente care să stânjenească pe celălalt. Mă refer la momente de înghesuială, de îmbulzeală, aceste lucruri nu ar trebui să se mai repete”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Tradiţia aducerii Luminii Sfinte de o delegaţie a Patriarhiei Române direct din Ierusalim şi distribuirea ei prin Eparhii în bisericile din întreaga ţară în noaptea de Înviere a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în 2008, potrivit basilica.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#slujba Inviere, #paste 2022, #patriarhia romana, #Biserica Ortodoxa , #biserica