Cercetătorii de la NASA cred că Soarele va exploda: Fenomenul va ucide toți oamenii de pe Pământ VIDEO

Sambata, 22 Ianuarie 2022, ora 02:00
18295 citiri
Cercetătorii de la NASA cred că Soarele va exploda: Fenomenul va ucide toți oamenii de pe Pământ VIDEO
Explozia Soarelui va distruge viața de pe Pământ FOTO: Listverse

Oamenii de știință de la NASA susțin că Soarele își va consuma cea mai mare parte a hidrogenului din interiorul său și va exploda. Când se va ajunge în această fază astrul nostru va muri, se va transforma într-o gigantică bilă roșie și va distruge Pământul, cu tot cu locuitorii săi.

Experții cred că fenomenul, care include faza de viață a Soarelui, se va finaliza în aproximativ 5 miliarde de ani, iar astrul va înceta să mai creeze căldură prin fuziunea nucleară, potrivit Yahoo News.

NASA spune că miezul Soarelui va deveni instabil, va exploda, iar straturile sale exterioare se vor extinde. Această expansiune va înghiți în cele din urmă Mercur și Venus. În plus, vânturile solare ucigătoare, foarte puternice, vor lovi Pământul, deposedându-l de câmpul magnetic, care îi generează atmosfera și îl protejează în prezent.

Este un moment înfricoșător, la care este bine să nu te gândești, mai ales pentru orice formă de viață de pe Terra – umană sau nu – care ar putea rămâne în toți acești ani, de acum înainte.

Elon Musk avertizează omenirea: Sunt 100% șanse să aibă loc extincția în masă pe Pământ

Desigur, până când Soarele va muri și va exploda, există șanse ca omenirea să experimenteze alte amenințări pentru planeta noastră, precum impactul unui posibil asteroid venit din spațiu sau înrăutățirea catastrofală a schimbărilor climatice.

Potrivit oamenilor de știință de la NASA și de la Universitatea Boulder din Colorado, oceanele Pământului vor fi vaporizate de energia Soarelui peste un miliard de ani. În acel moment, luminozitatea astrului nostru va fi crescută cu aproximativ 10%.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

În cele din urmă, viitorul Pământului este sumbru, cel puțin așa spun cercetătorii. Poate că de aceea atât de mulți oameni sunt concentrați în prezent asupra călătoriilor din spațiu și de pe alte planete, un posibil refugiu pentru omenire, în cazul unei catastrofe globale.

#Soarele moare, #Soare gigantica rosie, #catastrofa naturala, #distrugerea pamantului, #distrugerea vietii, #sfarsitul lumii , #fenomen