Spitalul Judetean de Urgenta Deva nu mai are locuri la ATI; ambulantele asteapta zeci de minute

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 19:47
2787 citiri
Spitalul Judetean de Urgenta Deva nu mai are locuri la ATI; ambulantele asteapta zeci de minute
Paramedicii asteapta zeci de minute pentru a putea ajunge la spital FOTO Hepta

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Deva se confrunta cu o situatie critica in ceea ce priveste numarul mare de persoane internate cu COVID-19, sectia ATI avand toate locurile ocupate, iar ambulantele fiind nevoite sa astepte zeci de minute pana la eliberarea unui pat pentru pacientii pe care ii transporta, a informat luni, 5 aprilie, Prefectura Hunedoara.

"La spitalul din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI si din sectiile care trateaza pacienti pozitivi, cu simptome medii si grave, iar cadrele medicale fac eforturi supraomenesti pentru salvarea fiecarui pacient. Ambulantele sunt nevoite sa astepte zeci de minute pana la eliberarea paturilor pentru pacientii pe care ii transporta, iar la serviciul de urgenta si la radiologie sunt examinati zilnic peste 100 pacienti", se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului.

Potrivit autoritatilor, o mare parte a pacientilor care prezinta forme grave este formata din persoane care au avut simptome de COVID-19, dar care au apelat tarziu la ajutorul medicilor, printre acestia aflandu-se si tineri, intr-o mai mare masura decat in urma cu doua saptamani.

"Medicii deveni spun ca situatia este critica, fiind aproape imposibil sa transfere pacienti la alte spitale din judet din cauza numarului mare de bolnavi COVID care sunt internati la unitatile medicale hunedorene. Totodata, la SJU sunt internati si pacienti neinfectati cu SARS-CoV-2, dar cu alte patologii, carora li se acorda asistenta medicala de specialitate", se mentioneaza in comunicat.

Situatia din spital a fost analizata luni de prefectul judetului Hunedoara, Calin Marian, directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron, si directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.

In acest context, prefectul Calin Marian a transmis ca sistemul sanitar hunedorean este aproape la limita functionarii din cauza numarului mare de cazuri COVID-19 si le solicita locuitorilor judetului sa respecte cu strictete toate masurile de prevenire a infectarii, cele mai importante fiind evitarea aglomeratiei si purtarea mastii de protectie.

In acelasi timp, autoritatile locale din zonele carantinate sau cu numar mare de cazuri pozitive trebuie sa acorde o atentie speciala respectarii masurilor de protectie sanitara.

In judetul Hunedoara, in ultimele 14 zile, au decedat 69 persoane, media perioadei fiind de cinci decese pe zi.

De asemenea, conform informatiilor DSP Hunedoara, in ultimele 14 zile, in medie sunt depistate, zilnic, cate 146 persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Din cele 69 de orase si comune ale judetului Hunedoara, in 43 se inregistreaza o incidenta a cazurilor de infectare de 3 la 1.000 locuitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#spital COVID, #pacienti covid, #spital deva plin , #5 aprilie 2021 coronavirus