Articol citit de 9309 ori
"A patra revolutie industriala a inceput. Noi unde suntem?"
Din punct de vedere al evolutiei, romanii au trecut de Epoca Fierului si au intrat in Epoca Cuprului si Neferoaselor. Aportul IT la aveasta evolutie este evident. Colectarea neferoaselor la groapa de gunoi este sustinuta de numarul de computere aruncate...
Si calea ferata, mai ales cea din Franta, contribuie foarte mult la succesul Epocii Cuprului. Desi acolo se mai intampla sa fie si electrocutari datorite noilor tehnologii si lipsei manusilor de cauciuc...
Mai subliniez ca RO are Internetul cel mai rapid din Lume :) Numarul de cabluri aeriene care intuneca cerul oraselor si satelor este atat de vizibil. Ai impresia ca un electrician nebun a scapat de la Salonul de Electricieni si si-a facut de cap pe stalpii patriei :)
Am observat si o ameliorare a alfabetismului primar: toti scriu acum NUMAI CU MAJUSCULE sau chiar cu anumite desenase debile si semne cabalistice. Unii vorbesc numai cu mainile, fara sa mai dea din buze.
In rezumat, RO sta foarte bine, nu are nevoie de nimic! Mai buni decat atata, ar fi chiar indecent :) Am citi de curand ca UTI (Urdareanu) Technologies fac niste valize in care se transporta echipamentul electronic NATO :) Iata ca se adevereste ce va spun, fara valizele de la UTI, OTAN era in buda pana la ochi.
Stimata Diana,
intrebati de unde sa incepem?
1.Trebuie ca PLUS sa inceapa cu un proiect de tara cu obiectivul REINDUSTRIALIZARII!
2.Trebuie sa incepem cu "prima revolutie industriala", aceea a montajului si productiei de piese si agregate simple, in raport cu calificarea fortei de munca, cu experienta industriala si capacitatea institutionala de a sustine inventia si inovatie si transferul tehnologic!
Dupa acoperirea teritoriului si crearea a citeva milioane de noi locuri de munca industriale, Romania va trece la a doua revolutie industriala cu mecanizarea proceselor de productie, cu asimilarea de agregate si ansambluri complexe pentru industria europeana si mondiala!
Din acest moment si pe masura ce tara se apropie de cerintele si capacitatea industriala a celei de a "treia revolutii industriale", a constructiei de masini si utilaje complexe, valoarea adaugata si beneficiile industrializarii vor fi simtite in impozite, economie si salarii.Abia dupa aceeea Romania poate vorbi de tranzitia catre cea de a 4-a revolutie industriala!Treptele acestea "tehnice" nu pot fi sarite, fiecare fiind fundamentul si creatorul conditiilor pentru urmatoarea.Ele pot fi doar comprimate ca timp!
Fara acest parcurs tehnic, ceeace spuneti despre digitalizare si in genere transpunerea in zona informatica a circuitului birocratic este o iluzie!
Insasi strategia digitalizarii, la fel ca strategia energetica, CAS.,rutiera, C.Ferate si celelalte 50 de strategii nationale sint PARTE INTEGRANTA a procesului de reindustrialuizare!
In lipsa acestui proces industrial nu exista resursele materiale si financiare de sustinere pentru nici o strategie, nu exista utilizatorii de forta a acestora, iar abordarile vor fi doar teoretice si electorale la "schimbarea imparatului"!
3.Credinta ca cerintele economice nationale pot fi realizata punctual, pe sectoare economice ori bugetare este iluzia unei clase politice si partid nou, care inca n-a inteles ca dezvoltarea industriala este "mama materiala si financiara" a dezvoltarii, care crede ca totul poate fi rezolvat treptat si independent de ansamblul economic si industrial national de azi, absolut esuat!
Dezvoltarea economica nationala este un proces sistemic in care abordarea necesara este simultana pentru toate domeniile si sectoarele societatii industriale, motorul si sustinatorul acesteia fiind dezvoltarea industriala, care pe masura ce evolueaza indica si constringe celelalte domenii la perfectionare si functionalitate.
Aceasa desfasurare economica ascendenta nu poate fi planificata ori realizata punctual, lipsind orice viziune si indicii cum trebuie realizata - fara proiectul de reindustrializare - care indica obiectivele concrete si cronologia lor."Unde un proiect de tara nu e, nimic nu e!"Nimic nu-i mai evident acest adevar ca in Romania postcomunista!
alti veleitari aventurosi
dornici de publicitate. unde ati fost pana acum filozofilor. si de ce nu ati facut acest lucru. cine v-a oprit. sau ati stat ca strutul cu capul in nisip, ceeace este cam nasol ptr. d-ra avocat. si acum vati trezit subit. la ce functie de consilier vrei sa candidezi stimabilo. si in ce sector ca sa stiu sa nu te votez. cei care intradevar au chemare pntru a face ceva util societatii nu-si promoveaza imaginea ca artistii si nici nu se amesteca in lucruri care nu-i prives, iar daca iau in calcul si ce expertiza ai, m-asi fi astepta la un puct de vedere pe tema taierii de pensii la magistrati. nu este vina ta ci a celor care va imping in fata de la bruxelles.
e despre Revolutia Sistemelor Sociale
se tot vorbeste despre a iv-a revolutie industriala, ca si cum povestea este despre evolutia fundamentala a industriei.
or nu prea e asa, pentru ca revolutia industriala,
chiar si cind e fundamentala,
e doar o cale spre implinirea altei tinte,
abia aceasta fiind cea care conteaza, cea fara de care civilizatia nu mai poate inainta.
aceasta tinta se numeste Sisteme Sociale, prin urmare se vor manifesta noi sisteme sociale, capabile sa rinduiasca civilizatia astfel incat ea sa si poata perpetua dezvoltarea.
prin urmare ar fi mai cu folos daca, de fiecare data cind vorbim despre revolutie industriala, inlocuim zicerea cu 'revolutia sistemelor sociale'.
de ce?
pentru ca abia atunci cind focusarea se pastreaza prezenta pe fiecare sistem social se poate spera ca 'revolutia sistemelor sociale' sa fie plenara.
mai simplu spus, ca tot e vorba despre politica,
sau mai ales pentru ca e vorba despre politica,
discutia care conteaza
E DESPRE UN NOU SISTEM POLITIC!
prin urmare,
doamna Diana Buzoianu,
indrazniti sa priviti dincolo de a iv-a revolutie industriala,
indrazniti sa revolutionati Sistemul Politic.
...o astfel de indrazneala ar trebui sa se manifeste in fiecare partid politic, nu doar pentru ca Sistemul Politic ar putea, astfel, sa-si savarseasca revolutia, dar si pentru ca, prin natura sa, Sistemul Politic poate deveni un catalizator pentru procesele de transformare fundamentala a celorlalte sisteme sociale...
E vremea GIS-ului. E momentul sa se adapteze oamenii si metodele
Inclusiv oamenii si metodele prin care se sifoneaza banul public. Diferenta va fi ca sumele vor fi mai mari, iar smecherii vor fi mai putini si mai usor de prins.
Foarte simplu
Cat la suta dintre romani stiu si inteleg ce inseamna cuvantul "digitalizare" ?
Revolutia industriala este pentru popoare educate nu pentru popoare salbatice !
La noi, revolutia industriala ar trebui sa inceapa cu educatia !