Aberatia zilei: Bazin semiolimpic de milioane, intr-un oras sarac lipit: Daca-i ordin de la judet, cu placere!

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 17:11
9095 citiri
Aberatia zilei: Bazin semiolimpic de milioane, intr-un oras sarac lipit: Daca-i ordin de la judet, cu placere!
Foto: Facebook / Ioan Mang

Mai marii judetului Bihor tin mortis sa construiasca un bazin semiolimpic pentru inot in Nucet, unul dintre cele mai sarace orase din Romania. Constructia va costa circa 4 milioane de lei, iar ulterior vor mai trebui bagati bani in intretinere. Nimeni nu intelege logica autoritatilor judetene, cat despre interese nici nu mai discutam.

Localnicii din Nucet spun ca ar fi preferat ca milioanele sa fie cheltuite pe reabilitarea blocurilor, vechi de 50 de ani, sau pentru constructia de noi locuinte sociale, relateaza Digi24.

La fel ca si localitatile din jur, fostul oras minier a fost parasit in buna masura de oamenii plecati in lumea larga, asa ca in Nucet si in satele din imprejurimi nu sunt acum mai mult de 300 de copii.

Primarul Mircea Tuduce e si el foarte nedumerit, nefiind deloc convins ca orasului ii lipseste tichie de margaritar, pardon, bazin semiolimpic.

Altele sunt problemele, spune el. "In momentul de fata, locurile de munca sunt foarte greu de gasit", mentioneaza edilul.

Dar ce sa faci, daca-i ordin de la judet, cu placere! Facem si bazin olimpic, facem si pista de schi, daca ni se cere... Ce mai conteaza ca va trebui sa scoatem de la bugetul si asa vai de mama lui 14.000 de lei pentru intretinerea bazinului?

Cel care preseaza si insista este vicepresedintele CJ Bihor, Ioan Mang (da, acel Mang, fostul ministru PSD al Educatiei care a parasit postul dupa scandalul de plagiat).

"Sigur ca aceste costuri vor trebui acoperite in cea mai mare parte a lor din veniturile incasate in urma folosirii acestui bazin", a declarat Ioan Mang pentru postul de televiziune citat.

Care venituri?! De la nea Gheorghe sau de la tanti Lucica? Din alocatiile copiilor, de unde? Si-apoi, pe fundul bazinului nu poti face nunti, botezuri, cumetrii, asa cum s-a intamplat cu salile de sport rasarite (tot pe bani publici) ca ciupercile dupa ploaie, pe intinsul tarii.

Dar asta nu e tot. In judetul Bihor vor fi construite 9 BAZINE semiolimpice, anunta autoritatile judetene, la Nucet fiind doar unul dintre ele.

De ce? Acum singurul raspuns pe care il avem este "pentru ca se poate". Insa in astfel de cazuri, istoria ne-a demonstrat ca raspunsuri mai elaborate vin in ceva ani, sub forma de acuzatii in dosare, finalizate multe dintre ele si cu condamnari.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#bazin semiolimpic Nucet, #bazine inot Bihor , #administratia